Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 21 грудня 2020, 15:32
152
0

Parimatch Foundation і ФК Поділ провели відкрите тренування для дітей

Юні гравці були з малозабезпечених сімей

| Оновлено 21 грудня 2020, 15:32
152
0
Parimatch Foundation і ФК Поділ провели відкрите тренування для дітей

8 грудня в рамках програми “Спортивний наставник” від міжнародного благодійного фонду Parimatch Foundation відбулось відкрите тренування з футболу для восьми дітей з малозабезпечених сімей, які тренуються в ФК “Поділ”. “Ми даємо цим дітям шанс. Не секрет, що для хлопців і дівчат, які займаються спортом, на певному життєвому етапі тренер іноді значить більше, ніж рідні батьки. І дуже важливо, щоб малюк потрапив у правильні руки: турботливі, добрі, іноді строгі або вимогливі. На жаль, коли на життєвому етапі у деяких хлопців не трапляється справжнього Наставника, вони йдуть на "вулицю", і ось тоді може статися непоправне”, — коментує віце-президент Федерації футболу м. Києва та тренер команди 2009 р.  ФК "Поділ Академія" Роман Марченко.

Перша частина зустрічі, яку провів Дмитро Пономаренко, була присвячена поліпшенню роботи в команді та активації фізичних здібностей дітей, її запис можна знайти на сторінці facebook Parimatch Foundation — особливо цікаво це буде тим, хто постійно працює з дітьми. 

Після тренування відбулась мотиваційна зустріч із футболістами — французом Максимом Ду Коуту Тейшейром, українцем Іваном Зотько з ФК “Олімпік” та бельгійцем Ібрагімом Каргбо-молодшим із “Динамо” (Київ), під час якої діти ставили спортсменам питання, які стосувалися не лише спорту, а й цікавих життєвих моментів. Наприклад, як спортсмени  проводять вільний від футболу час. На що футболісти відповіли, що у рідкий вільний час вони грають у футбол не тільки на полі, а й вдома на приставці, як і діти, а також ходять до тренажерної зали. Лунали питання від маленьких футболістів і більш професійного характеру: які є секрети перемоги на полі та чи складно грати у зарубіжних клубах? Футболісти відповіли, що, звісно, секрети є і до кожної команди-суперниці треба підбирати окрему тактику, а у футбольних клубах за кордоном найважче те, що поряд немає родини та близьких людей, все треба досягати самому, самостійно доводити, що ти вартий перемоги —  і собі, й іншим.

Крім того, всі учасники тренування отримали подарунки до новорічних свят від ФК “Олімпік” та  Parimatch Foundation. 

“Кожного разу, коли я бачу натхненні очі дітей після тренувань, ще раз переконуюсь у важливості програми “Спортивний наставник”. Це не просто відвідування заняття з футболу чи гімнастики. Це — можливість для дітей з соціально незахищених сімей прагнути більшого, вірити в себе, ставити питання тим, ким вони захоплюються, та отримати важливу для себе відповідь”, — розповіла президент міжнародного благодійного фонду Parimatch Foundation Катерина Білоруська. 

В 2021 році програма “Спортивний наставник” від Parimatch Foundation буде посилюватись — команда фонду планує збільшити кількість дітей з малозабезпечених сімей, яким буде надана можливість регулярно займатися спортом в професійних футбольних клубах та академіях інших видів спорту.

 

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.