Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок світу
| Оновлено 07 грудня 2020, 15:42
4080
1

Дар'я БЛАШКО: «В естафеті виклалася взагалі на повну»

Українська біатлоністка – про виступ в Контіолахті

| Оновлено 07 грудня 2020, 15:42
4080
1
Дар'я БЛАШКО: «В естафеті виклалася взагалі на повну»
Український біатлон. Дар'я Блашко

Біатлоністка збірної України Дар'я Блашко прокоментувала 12 місце в гонці переслідування на другому етапі Кубка світу у фінському Контіолахті. Для неї це найкращий результат в кар'єрі.

– Чесно кажучи, результат дався дуже важко, тому що вчора в естафеті виклалася взагалі на повну... Через це сьогодні перші три кола були особливо важкими і «внатяжку» все йшло, але вийшов хороший результат - це радує.

– Ти допустила всього один промах в гонці переслідування. Це був промах з тих, які теоретично можна було уникнути чи, може, потрапила в порив вітру?
– Так, цього промаху, в принципі, можна було уникнути. Я подивилася на прапорці і не зорієнтувалася, що вітер трішечки з іншого боку. Він був трохи зі спини, тому візуально здавалося, що все так, як на пристрілці, а фактично виявилося, що трохи по-іншому. Потім вже мені підказали, і я зробила поправку. Так що в цілому - так, цієї помилки можна було уникнути. Але ніколи не знаєш, як було б у підсумку. Тому що коли промахуєшся один раз на першому рубежі, то вже розумієш, що потрібно далі працювати чисто. Але, слава Богу, все вийшло.
 
– Всі гонки Кубка світу у Фінляндії жінки бігли після чоловіків. І якщо хлопцям пощастило хоча б зрідка проводити гонку за природного освітлення, то вам доводилося бігти і стріляти при світлі ліхтарів. Знаю, що деякі спортсмени дуже не люблять стрільбу за штучного освітлення. Наскільки це важливо для тебе?

– Для мене не становить проблем стріляти при штучному освітленні і, в принципі, я дуже люблю вечірні гонки. Тому для мене не було абсолютно ніяких проблем в цьому плані. Єдине зазначу, що після хлопців важко бігти, тому що трасу вони розбивають досить серйозно, адже відштовхуються потужно. І ось це вже, місцями, було дійсно проблемою.

– Після фінських етапів Кубка світу ти знаходишся вище за інших українок в загальному заліку, тому, напевно, задоволена результатом? Як тобі далися взагалі ці два етапи в Контіолахті, і як оціниш свої результати тут в цілому?
– Так, я задоволена результатами двох етапів у Контіолахті. В цілому, етапи далися досить важко, тому що бігла, виходить, всі гонки. Плюс тут у мене дуже складно йде відновлення, оскільки я дуже погано сплю. Довго не можу заснути, а прокидаюся, як зазвичай. Тому встаєш іноді просто втомленою і вичавленою, але до вечора, начебто, трішечки оживаєш і намагаєшся щось зробити, якось підбадьоритися. І, в принципі, в цілому, гонки пройшли добре.

Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Кейн та банда. Топ-10 бомбардирів в історії, у яких 0 титулів за кар'єру
Футбол | 10 травня 2024, 07:23 3
Кейн та банда. Топ-10 бомбардирів в історії, у яких 0 титулів за кар'єру

У Гаррі 249 голів у топ-5 чемпіонатах Європи, але жодного командного трофею...

Неймовірний рекорд. Гравець Реала в 7-й раз вийшов у фінал Ліги чемпіонів
Футбол | 10 травня 2024, 04:50 1
Неймовірний рекорд. Гравець Реала в 7-й раз вийшов у фінал Ліги чемпіонів

Тоні Кроос брав участь у фіналах двічі з Баварією та вп'яте з Реалом

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Limb-Ur
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил