Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок світу
| Оновлено 26 квітня 2021, 04:04
2405
1

Контіолахті-2020. Чоловіча естафета: прогноз Сергія Седнєва

Легендарний український біатлоніст назвав фаворитів гонки

| Оновлено 26 квітня 2021, 04:04
2405
1
Контіолахті-2020. Чоловіча естафета: прогноз Сергія Седнєва
Біатлон майбутнього. Сергій Седнєв

Бронзовий призер чемпіонату світу-2011 в естафеті, переможець і призер етапів Кубка світу Сергій Седнєв ексклюзивно для Sport.ua зробив прогноз на чоловічу естафетну гонку, яка відбудеться 6-го грудня в рамках другого етапу Кубка світу в фінському Контіолахті.

«В чоловічій естафеті претендувати на перемогу будуть норвежці, шведи і французи. Німці зараз не в тому стані, але вони можуть зібратися на естафету, кожен рівно пройти свій етап і загалом отримати гарний результат. Це естафета, прогнозувати дуже складно. Але так, фаворитами є Норвегія, Швеція і Франція.

Хто може вистрілити з «темних конячок»? Можуть і німці. Їх не можна називати темними конячками, але вони перебувають не в тому функціональному стані, в якому ми звикли їх бачити. Можуть як зібратися, так і провалити гонку.

Звісно, я сподіваюсь і хотів би, щоб наші хлопці рівно відпрацювали. Згадую естафету в Естерсунді в 2009 році на першому етапі. Я біг один з етапів. Навантаження було, бо це ж початок сезону. А я ще й молодший був. Це велике навантаження. Коли згадую, аж мурашки по тілу йдуть: ти готуєшся, хвилюєшся. Ніби особисті старти непогано пробіг, але естафета - це команда, тут не можна схибити. Ти біжиш за всю команду і маєш підтримати. Тому це завжди навантаження.

Хотілося б, щоб кожен з наших хлопців зробив свій результат. Не треба ставити цілі потрапляти мінімум в трійку. Це відбудеться, якщо кожен на своєму етапі зробить свою роботу. Діма Підручний і Артем Прима вміють бігати. Артему потрібно працювати над особистим результатом в естафетах. Вони йому складно даються. Він може в переслідуванні чотири нуля вибити, але в естафеті в нього не виходить. Він дуже гарний стрілок, вміє стійку працювати. Але в естафеті він часто запасні набої використовує. Тому йому над цим треба працювати. Ногами він вміє бігти, якщо відпрацює рівно свій етап, то буде все нормально.

В принципі, команда непогана. Зроблять правильний хід нормальний на своїх кондиціях, відпрацюють стрільбу і буде нормальний результат. Якщо потраплять в шістку - це буде супер», - сказав Седнєв.

Нагадаємо, чоловіча естафета в Контіолахті відбудеться в неділю, 6 грудня. Початок о 13:45 за київським часом.

Біатлонний сезон-2020/21: розклад, анонси, трансляції, результати

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Сергій Седнєв - відомий у минулому український біатлоніст. Переможець і призер етапів Кубка світу, медаліст Універсіад і чемпіонатів Європи. Бронзовий призер чемпіонату світу 2011 року в естафеті.

Даний прогноз є думкою експерта і не гарантує виграшу в букмекерській конторі.
Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Василий Будник
Оптимистический прогноз. Задача этой эстафеты для наших парней- не стать круговыми.