Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 05 грудня 2020, 17:28
3960
10

Шахтар – Минай. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Протистояння з мадридськими «нотками»

| Оновлено 05 грудня 2020, 17:28
3960
10
Шахтар – Минай. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Шахтар

Матчі проти «Шахтаря» та «Динамо» завжди особливі для будь-якої української команди: перевірити себе на тлі грандів - мрія кожного футболіста. Для «Миная» ж такі зустрічі ще більш інтригуючі, адже головний тренер клубу Василь Кобін значну частину ігрової кар'єри провів у «Шахтарі», тренуючись у Мірчі Луческу, який нині очолює «Динамо».

Від київської команди «Минай» отримав поки що найбільш важкого «ляпасу» в сезоні (0:4), і є висока ймовірність «потрапити під роздачу» в суботу. Ось тільки самі «гірники» думками напевно будуть в Мілані, адже перемога над «Реалом» залишила «Шахтарю» можливість продовжити боротьбу в Лізі Чемпіонів. Наступного тижня у колективу Луїша Каштру очікується поки що головний матч сезону, і тренерський штаб команди точно прибереже кадри на цю битву.

Передбачити склад «Шахтаря» буде не так просто, та поки ж прес-служба клубу оприлюднила інформацію з «лазарету». Отже, Жуніор Мораес вибув до кінця року, Сергій Кривцов та Давид Хочолава займаються за індивідуальною програмою, а травма Дентіньо виявилася незначною - бразилець вже в строю.

У «Миная» також очікуються сюрпризи в складі - все-таки 0:3 від «Зорі», тим більше всі голи були пропущені протягом 10-хвилинного відрізку, змусять тренерів поміняти виконавців. Закарпатська команда на тижні проводила ще й кубковий матч, поступившись «Олександрії» (ті ж 0:3) - в цій грі Василь Кобін не задіяв Міслава Матича та Данила Книша, а Василь Піняшко вийшов лише на останні півгодини. Звичайно, «ростер» у «Миная» не такий великий, як у «Шахтаря», але маневри завжди можливі.

Цікаво, що в той час, як донеччани домагалися перемоги над «Реалом», новачки УПЛ формували свою мадридську «нотку». Керівництво клубу заявило про початок співпраці з міжнародною компанією, що займається грошовими переказами. І так склалося, що єдиним футбольним клубом, з яким компанія «Ria Money Transfer» уклала контракт раніше, був мадридський «Атлетіко». Наскільки сильнішим буде «Минай» завдяки новому спонсору - складно передбачити, але зміцнення складу команди явно не завадило б.

«Шахтар» та «Минай» раніше ніколи не зустрічалися, але у закарпатців вистачає виконавців, які в різні роки пограли за «гірників». В історії ж зустрічей з «Говерлою» та «Закарпаттям» донеччани рідко коли втрачали очки, хоча обов'язково згадаємо матч в Ужгороді 2009 року, коли суперники розійшлися нічиєю - 1:1. У «Шахтарі» тоді грали нинішній головний тренер «Миная», а також Даріо Срна - тепер асистент Луїша Каштру. Зараз екс-футболісти по різні боки «барикад», але розклад сил від цього не змінився.

Орієнтовні склади:

«Шахтар»: Трубін, Додо, Бондар, Матвієнко, Сіпріано, Майкон, Алан Патрік, Тете, Марлос, Соломон, Фернандо.

«Минай»: Каніболоцький, Сніжко, Саків, Допілка, Піняшко, Шиндер, Матич, Нурієв, Кожанов, Книш, Меліченко.

 
  • 1.15
  • 7.7
  • 20
Зробити ставку
 
  • 1.16
  • 8.40
  • 14
Зробити ставку
 
  • 1.15
  • 7.70
  • 18.5
Зробити ставку

5 грудня, субота

«Шахтар» — «Минай»
Київ. Стадіон НСК «Олімпійський». 17:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 2»
ШАХТАР - МИНАЙ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя)
Прогноз Sport.ua — 4:1
Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Алексей Голяченко
Ничейка, 1-1 или даже 0-0
Ilya
Нужна уверенная победа перед Интером, что бы игроки почувствовали силы.
Удачи клубу!
nicksaf
одноклассник
Din_Win7
Якби були вболівальники, то як завжди і в будь якомі місті, скандували би : "Вася кобин, долбится в ж...пу" !
Шони
тоже мне команда Мынтай
Шони
мы их 4:0 откатали а могли еще 5 забить