Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок світу
| Оновлено 05 грудня 2020, 14:32
1216
1

Артем ПРИМА: «Етап у Хохфільцені вже буде гідним»

Український біатлоніст - про спринт в Контіолахті

| Оновлено 05 грудня 2020, 14:32
1216
1
Артем ПРИМА: «Етап у Хохфільцені вже буде гідним»
biathlon.com.ua. Артем Прима

Сьогодні Артем Прима зайняв 20-те місце в спринті в Контіолахті. Український біатлоніст поділився враженнями від гонки:

- Артеме, з трьох гонок в Контіолахті сьогоднішня вдалася тобі найкраще. Вже адаптувався до тутешніх умов чи в цілому впевненіше почуваєшся на трасі і стрільбищі?
- Так, вже трохи краще сьогодні в спринті було. Радий тому, що можна було вже на трасі попрацювати, викластися, потерпіти. І, в принципі, вже краще по підсумковому результату. Сподіваюся, що наступний етап в Хохфільцені вже буде гідним. Думаю, що можна вже буде себе добре на дистанції показати і поліпшити результат ходом і стрільбу. Сподіваюся, що потихеньку вже буде все вирівнюватися і можна буде добре на рубежі працювати.

- Наскільки пам'ятаю, стійка нерідко у тебе вдається краще. Сьогоднішній промах в лежці чим був викликаний, як думаєш?
- Я завжди говорив, що стрільба - це така штука..., сьогодні вона є, а завтра її немає (посміхається). Вона як приходить, так і йде. Ми не працюємо в тирі - ми стріляємо на відкритому просторі, де є вітер і сніг. Які завгодно погодні умови і взагалі все, що завгодно, може втрутитися. Але що стосується сьогоднішнього промаху лежачи, то коли прийшов на вогневий рубіж, був набагато сильніший вітер справа візуально. Прапорці набагато сильніше опирались і я зробив дві поправки вправо. У підсумку тренер сказав, що був промах справа. Може, десь все ж трохи на винос допрацьовував і через це промазав вправо. Ну, так вийшло.

- Хвилина програшу ходом - це нормальне відставання на даний момент для тебе? Чи відчуваєш резерви по швидкості і що ось-ось «розженешся»?
- Хвилина програшу ходом на дистанції для початку сезону - це нормально, в принципі. А що стосується резерву - звичайно ж, він є. Сподіваюся, що далі ми будемо розбігатися: не тільки я, але і команда. Всі будемо розбігатися і показувати гідний результат. Ніхто не готується конкретно до першого етапу Кубка Світу (посміхається).

- Звик чи вже до існуючих обмежень, пов'язаних з пандемією? Або все ще незвичні досить жорсткі санітарно-епідеміологічні правила і відсутність людей на трибунах?
- Ми поступово звикаємо до обмежень. Є, звичайно, деякі нюанси... Іноді, буває, забуваєш взяти з собою маску або одягнути її при виході з номера. Є якісь дрібниці, але контролюємо самі себе жорсткіше в цих умовах. Якщо виходиш на крос - виходиш в масці. Потихеньку звикаємо...

Що стосується відсутності вболівальників, то в тому сезоні вже трохи це відчули. В цьому році теж без глядачів. З одного боку, начебто, вже і звикли. Але, чесно, більше пам'ятається те, коли тебе на трасі підтримували, і було багато глядачів. Приходиш на рубіж - і не чуєш постріли, а чуєш гул вболівальників. Я думаю, що не можна звикнути до відсутності цього. Адже біатлон - це такий вид спорту, в якому вболівальники грають велику роль. І дійсно, коли повні трибуни - це «вау-ефект», по-іншому не скажеш.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
adidas777
"- Хвилина програшу ходом на дистанції для початку сезону - це нормально"
Да на такой феноменальной ноте, можно и сезон завершать!!!
Задача на сезон выполнена!
Мне вот одно интересно, чем наше начало сезона отличается от такого же начала сезона, для всех других биатлонистов???
Эта отмазка уже в печёнках сидит!