Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 01 грудня 2020, 22:27
16195
1

За два кроки від Євро-2022! Жіноча збірна України обіграла Чорногорію

На команду Наталії Зінченко тепер чекають матчі плей-оф кваліфікації

| Оновлено 01 грудня 2020, 22:27
16195
1
За два кроки від Євро-2022! Жіноча збірна України обіграла Чорногорію
УАФ

Багато говорилося про турнірні розклади для жіночої збірної України перед передостаннім туром кваліфікації до чемпіонату Європи-2022, за підсумком якого команда Наталії Зінченко здобула перемогу в гостьовій грі проти Греції (4:0). Цей результат дозволив зовсім інакше дивитися на ситуацію в квінтеті I перед останнім туром, у якому нашим дівчатам потрібно було грати проти явного аутсайдера – Чорногорії, у той час, як прямі конкурентки, ірландки, удома протистояли потужній Німеччині, у якої співвідношення забитих і пропущених м'ячів було на рівні 43:0.

Столична «Оболонь-Арена» на своєму порівняно невеликому життєвому шляху побачила чимало захоплюючих протистоянь, але матч з таким важливим для країни статусом не приймала вже досить давно. Жіноча збірна України зібралася на свій вирішальний поєдинок у перший день грудня 2020 року з очевидною метою – завоювати підсумкову другу сходинку в турнірній таблиці, і вже потім мірятися статистикою в рейтингу команд з аналогічних позиції у своїх групах кваліфікації.

Команді Зінченко знову вдалося продемонструвати загострення з перших хвилин, завдяки чому наша збірна вже на п'ятій хвилині отримала шанс пробити пенальті, який був призначений за фол проти Панцулаї під час подачі з правого флангу. Басанська пробила точно в правий нижній кут. Але пройшло близько хвилини, а суперниці вже встигли зрівняти рахунок – простріл Куч з правого флангу замкнула в один дотик Джокович.

Настільки швидкий обмін результативними ударами дозволив грі на морозному полі проходити досить відкрито. Команди влаштували черговий ураган атак через всі можливі зони по обидва боки поля приблизно через 10 хвилин, але наша збірна загубила відразу три потенційні ситуації біля чужих воріт, у той час як суперниці погрожували контрвипадами, але в останні миті захисницям України вдавалося блокувати можливі удари.

Напруга була дуже помітною в діях господарів поля, а їхні суперниці намагалися запам'ятатися хоча б в останньому матчі поточного відбірного циклу. Одночасно при цьому, глядачі дізнавалися новини про голи Німеччини в паралельному поєдинку, тому відсутність реальних можливостей для голу в час, що залишився в першому таймі, напружувала з кожною новою пройденою хвилиною.

Але вже після повернення команд на поле, сталася переломна подія для всього подальшого перебігу зустрічі – вилучення Божич за повторний грубий фол. Зінченко відчула ситуацію, і швидкими замінами посилила нашу збірну в швидкості в атакуючій лінії, завдяки чому і було здобуто вирішальну перевагу на чужій половині поля. Овдійчук на 74-й хвилині точно виконала подачу з лівого флангу, а Куніна в один дотик замкнула від лицьової межі воротарського. Залишалося просто утримати рахунок, але збірна України все одно не покидала при цьому процесі чужу половину поля. А вже після фінального свистка були тільки радісні емоції.

Паралельний поєдинок завершився перемогою збірної Німеччини над Ірландією з рахунком 3:1. Таким чином, жіноча збірна України фінішувала в кваліфікації до чемпіонату Європи-2022 на другій позиції в групі, потрапивши тим самим до рейтингу представників дев'яти груп.

Чемпіонат Європи. Кваліфікація. Груповий етап. Група I. 8-й тур.

Україна – Чорногорія - 2:1

 Басанська, 5 (пен.), Куніна, 74 – Джокович, 6

 Басанська, 12, Панцулая, 63, Петрик, 90+4 – Джукіч, 22, Божич, 41, Куч, 45, Джокович, 82, Мараш, 86

 Божич, 48 (друге попередження)

Україна: Самсон – Басанська (Петрик, 46), Шматко, Кравець, Філенко – Хімич, Андрущак (Овдійчук,46) – Андрухів (Калініна, 62), Козлова (Кравчук, 84), Куніна (Гірин, 90+2) – Панцулая.

Чорногорія: Чабаркапа – Джукіч, Божич, Булатовіч, Попович – Карлічич, Вуядіновіч (Мараш, 56), Джокович (Радунович, 89) – Тошкович, Дешич, Куч (Бечич, 80).

Арбітр: Фріда Нільсен (Данія).

Стадіон: «Оболонь-Арена» (Київ).

Удары (в створ): 18 (5) – 2 (2)
Угловые: 10 – 5

УКРАЇНА-ЧОРНОГОРІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: -1°C

Оцініть матеріал
(109)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін сумнівається, чи залишатись у Реалі. Є пропозиції від трьох грандів
Футбол | 23 квітня 2024, 13:45 31
Лунін сумнівається, чи залишатись у Реалі. Є пропозиції від трьох грандів

Український воротар влітку може перейти в іншу команду

Гравець Реала заявив, що гол Барселони у ворота Луніна мали скасувати
Футбол | 24 квітня 2024, 07:31 1
Гравець Реала заявив, що гол Барселони у ворота Луніна мали скасувати

Тоні Кроос вважає, що Андреас Крістенсен притримував його під час забитого м'яча

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Konstantin Osipenko
Красуні! Довелось понервувати особливо із вільним ударом, але витягли!