Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 29 листопада 2020, 02:57
11352
63

Важко здобутий успіх. Шахтар зумів дотиснути Дніпро-1

Колектив Каштру був близьким до чергової осічки, але помилка суперників допомогла перемогти

| Оновлено 29 листопада 2020, 02:57
11352
63
Важко здобутий успіх. Шахтар зумів дотиснути Дніпро-1
ФК Шахтар Донецьк

За півгодини до цього матчу стало відомо про те, що «Динамо» виграло у «Ворскли» з рахунком 2:0 і відірвалося від «Шахтаря» в турнірній таблиці на 6 очок. Тому гірникам треба було обов'язково досягати успіху в Дніпрі, аби знову наблизитися до киян на відстань однієї перемоги. Інший результат підопічних Луїша Каштру ніяк не влаштовував. У господарів поля були свої плани, адже три останні матчі поспіль вони програли. До того ж в нинішньому сезоні «Шахтар» вже не виглядає таким грізним, яким він був, наприклад, влітку, коли завойовував черговий комплект золотих медалей.

Перший тайм вийшов досить спокійним і, відверто, малоцікавим. В ньому суперники довго контролювали м'яч і воротам своїх опонентів загрожували мало. Футболісти «Дніпра-1» взагалі за цей період не завдали жодного удару по воротах Анатолія Трубіна. А у гірників було лише три моменти, які з великою натяжкою можна віднести до розряду небезпечних або гольових.

Так, на 9-й хвилині Майкон вирішив пробити з-за меж штрафного майданчика, але Валерій Юрчук бачив момент удару і м'яч парирував. На 29-й хвилині захисники дніпрян збили поблизу лінії штрафного майданчика Фернандо і суддя матчу Денис Шурман призначив перспективний для «Шахтаря» штрафний удар. Майкон бив сильно в правий кут, проте в ціль не влучив. І вже наприкінці тайму на 40-й хвилині здалеку завдав прицільного удару Тете, але і тут Валерій Юрчук зіграв надійно і забрав м'яч в руки.

Ось і все, що цікавого побачили глядачі у виконанні команд до перерви. І якщо гравцям «Дніпра-1» ще можна було зробити знижку на те, що у них з різних причин в стартовому складі не вийшла ціла група основних гравців (Олександр Назаренко, Данило Ігнатенко, Олександр Пихальонок, Олексій Хобленко, Сергій Кравченко, Володимир Адамюк, Андрій Цуріков, Олексій Чичиков), то «Шахтар» вкотре в нинішньому сезоні просто розчарував. Залишалося тільки сподіватися на те, що в другому таймі буде зовсім інший футбол.

На самому початку другої половини зустрічі Луїш Каштру випустив на поле Алана Патріка і Тайсона. Гості заграли активніше, але знову без особливої гостроти у завершальній фазі своїх атак. Тільки на 60-й хвилині зі штрафного небезпечно пробивав Майкон, але Валерій Юрчук втретє в цьому матчі виграв дуель у бразильця.

Зрозуміло, що «Дніпро-1» більшу частину часу оборонявся, але на 63-й хвилині і йому вдалося провести небезпечну контратаку, яку повинен був завершувати Сергій Булеца. Але удар у хавбека господарів поля вийшов несильним і Анатолій Трубін без особливих проблем на нього зреагував.

«Шахтар» продовжувати атакувати великими силами і зумів-таки створити по-справжньому гольовий момент на 81-й хвилині. Микола Матвієнко прорвався по центру, зробивши передачу на хід Фернандо. Той випередив воротаря дніпрян і пробив над поперечиною. За хвилину після розіграшу кутового могли забивати вже господарі поля, але Артем Довбік з близької відстані головою пробив трохи вище воріт.

І все ж таки на 88-й хвилині гірники зуміли забити переможний гол. Сіпріано з лівого флангу виконав простріл до штрафного майданчика суперників, ніхто з гравців «Дніпра-1» м'яча не торкнувся і Тете приблизно з одинадцятиметрової позначки точно пробив у сітку воріт.

Вже у компенсований арбітром час підопічні Ігора Йовічевіча намагалися влаштувати штурм воріт гірників, але він ні до чого не призвів. В підсумку важка перемога «Шахтаря» з мінімальним рахунком 1:0, яка повинна підняти настрій його футболістам перед домашнім матчем Ліги чемпіонів з мадридським «Реалом».

Українська Прем'єр-ліга. 11-й тур.

«Дніпро-1» – «Шахтар» - 0:1

 Тете, 88

 Майкон, 57, Алан Патрік, 61, Марлос, 89

«Дніпро-1»: Юрчук – Дубінчак (Цуріков, 61), Логінов, Сваток, Сафронов, Тейлор – Булеца (Чічіков, 73), Когут, Ярмолюк (Кравченко, 73), Ді Франко – Довбик.

«Шахтар»: Трубін – Сіпріано, Матвієнко, Бондар, Додо – Маркос Антоніо (Алан Патрік, 46), Майкон (Коваленко, 61) – Соломон (Тайсон, 46), Марлос (Степаненко, 90), Тете – Фернандо.

Арбітр: Денис Шурман (Київська обл.).

Стадіон: «Дніпро-Арена» (Дніпро).

Удари (у площину): 4 (2) – 8 (4)
Кутові: 2 – 4
Оффсайди: 2 – 1.

ДНІПРО-1-ШАХТАР.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 7°C

Оцініть матеріал
(31)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Україна – Франція – 7:1. Вперше бронзові медалі ЧС! Відео голів та огляд
Футзал | 06 жовтня 2024, 17:10 15
Україна – Франція – 7:1. Вперше бронзові медалі ЧС! Відео голів та огляд

Дивіться відеоогляд матчу за третє місце чемпіонату світу 2024 року з футзалу

Marca: Лунін ще раз довів, що може замінити Куртуа
Футбол | 06 жовтня 2024, 12:05 1
Marca: Лунін ще раз довів, що може замінити Куртуа

5 жовтня Реал Мадрид здолав Вільярреал 2:0, Андрій відіграв на нуль

Коментарі 63
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Maslyaspor
Пенсіонери ледь пересуваються до кінця сезону Марлос ,Тайсон, Мораєс та інші з клубу кому за 30 взагалі на милицях будуть пересуватись
bullyUA
Киевский Шахтер все больше похож на страдальцев. Если не 0:10 от немецкого середнячка, так еле вымучивают игры с середнячками ЧУ.
Zahar9109
Ну молодці, в повній мірі реабілітувалася за 0:4, тепер з такою грою чекаєм на 0:5 від реала
Алексей Голяченко
Отскочили кроты. Игры нет
JekFunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
solart1964
Нравится мне перепалка фанов Динамо и Шахтера. Особенно на фоне того, что одни даже Ференц обыграть не сумели, а другие полную кошелку от немцев привезли. Продолжайте соревноваться в красноречии если не понимаете, что после каждого влета в Европе вы выглядите просто смешно со своим петушиным гонором...
Alex Anatoliuov
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Trasher311987
Повезло что дальше Минай и Ингулец
Aleks04
Ор выше гор, дожали полурезерв Днепра
JV
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
heImsman
Болелы со стажем помнят как летел Шахтер от всякого шлака до прихода Луческу, несмотря на большие финансовые вливания. Вместо того, чтобы сказать ему спасибо, обидели Мирчу, а последнее высказывание Денисова, вообще граничит с хамством. Поделом быдланам неблагодарным.
Sviatoslav Kudelych
Кравченко на гонорар від рижого точно заробив!
Aleks04
«Попытаться попасть в евровесну» — спасибо, посмешил
JekFunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
yuriy_kent
Ты гляди, админа мои комменты поудаляли. В который раз себя спалили и доказали что это они разводят срач. Тьфу на вас.
JekFunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
nicksaf
Дніпро 1 -- не однокласник, він бився, він не віддавав очки шахтю, як деякі.
Vlad SM
Есть впечатление, что летом будет новый тренер у Шахтера а зимой 3-5 новичков. Ну нет игры... На данный момент таблица имеет справедливый вид. Луческу реально поставил игру ДК. Но Шахтер может прибавить после зимы, а ДК сейчас уже на максималках. Будет интересно
Віталій Ткачук
Шахта ніяка. Подякуйте за перемогу Кравченку.
ya_3
Выиграли, но настроения после такой победы никакое. Что вообще происходит с ШАХТЁРОМ? Где скорость, комбинации, удары по воротам в конце концов? Команды на поле нет, снова есть пенсионер Марлос, чёрте куда бегающий Тайсон, мальчик-бей назад Витя и примазавшийся к ним Фернандо, голова которого требует хорошей обработки напильником. Остальные ненамного лучше, так тоже играют сами по себе. Каштру, может пора тебе готовить билет назад в Португалию?