Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 28 листопада 2020, 19:43
17234
9

Джойс – Дюбуа – вибухонебезпечний поєдинок. Для справжніх фанатів хевівейту

Лев Кравців у передчутті нищівного нокауту в поєдинку проспектів

| Оновлено 28 листопада 2020, 19:43
17234
9
Джойс – Дюбуа – вибухонебезпечний поєдинок. Для справжніх фанатів хевівейту
The Independent

Поєдинок Джозефа Джойса і Даніеля Дюбуа - відмінна історія. Проспекти хевівейту не стали чекати, коли вийдуть на якісь там піки форми і стануть більш значущими, а відразу вирішили розібратися, хто сильніший і чому.

Що за бійці?

Джозеф Джойс - тільки частково проспект, за яким майбутнє. По-перше, британцеві вже 35 років. Вік шанобливий навіть для супертяжа. Той же Усик молодше. При цьому, з українцем у Джойса постійно якісь перетини.

Коли Джо бився на Олімпіаді-2016 в Ріо-де-Жанейро, Усик уже боксував у професіоналах, але вони встигли зустрітися на напівпрофесійному рівні. Так, ось такий парадокс. У 2013 році перед переходом в профі Усик боксував у World Series Boxing. 1 березня цього ж року Олександр зустрівся з Джо.

Поєдинок вийшов захоплюючим. Невеликий українець жалив суперника, ловлячи того на протиході. Користувався своїми перевагами перед великим і, в порівнянні з Усиком, неповоротким суперником. Олександр впевнено переміг за очками в п'яти раундах.

Варто сказати, що хоч перемога малюка над гігантом виглядає вражаюче, Джойс нинішній і Джойс версії 2013 року - різні бійці. Олександр на той момент уже був олімпійським чемпіоном і одним з трьох головних боксерів-професіоналів України в найближчому майбутньому. Джо - просто перспективним хлопцем. Незважаючи на вік.

Зараз же промоутери всерйоз говорять, що переможець пари Джойс - Дюбуа може вийти на бій проти Усика за титул WBO. Про справедливість не говоримо, вона, як і завжди, річ відносна. Усик завоював свій статус, ставши абсолютом, і все одно не бився за пояс відразу. Переможець цієї пари стане лише чемпіоном Великобританії.

У профі Джойс особливої ​​конкуренції не відчуває. На його рахунку одинадцять поєдинків, усі - переможні, при цьому десять з них - нокаутом. 90% дострокових перемог не може не вражати. Головне - не дивитися на рівень опозиції. У рекорді є два крутих імені: Бермейн Стіверн і Брайант Дженнінгс. Перший почав закінчуватися ще в 2015-му. Потім поразка екстреним нокаутом Вайлдеру, два роки не боксував, вийшов на Джойса - і знову відлетів, але трохи пізніше - в шостому раунді.

Другий виглядав з Джозефом дуже пристойно, ставши поки єдиним, кого не зміг вимкнути британець. В іншому не опозиція, а кошмар, але хлопець з ударом, срібний призер Олімпіади-2016, де в фіналі він програв ще одному проспекту - Тоні Йоці з Франції. Тобто, вміє, але поки все не довів.

З Дюбуа трохи інша історія. 23-річному британцю передрікали в любителях багато і не просто так. Хлопець програв п'ять поєдинків з більш ніж сімдесяти, а достроково завершив 65 з них. Тут не просто динаміт в руках, а щось набагато більш значне і руйнівне.

Даніель був головною надією Англії на золото на Олімпіаді-2020 у Токіо. Його порівнювали з Ентоні Джошуа, Одлі Харісоном і Ленноксом Льюїсом (так, Льюїс боксував на Олімпіаді не за Великобританію). Але юнак вирішив інакше і перейшов у професіонали ще в 2017 році:

Даніель Дюбуа

«Я дуже хотів би виступити на Олімпійських іграх і поборотися за золото. Якби Олімпіада була в наступному році. Але чекати чотири роки я не можу. Я знаю, що за чотири роки в профі виросту як боксер набагато більше, ніж це було б у любителях. До 2020 року я планую стати чемпіоном світу в профі».

Як ми бачимо, плани на чемпіонство поки не збулися, але і з Олімпіадою, можливо, правильне рішення. З огляду на те, що вона перенеслася ще на рік через пандемію коронавірусу.

За три роки Даніель провів у профі п'ятнадцять поєдинків. Всі виграв, чотирнадцять з них завершив достроково. Хочеться повторити фразу про рівень опозиції, тому що тут вона ще більш актуальна. Якщо у випадку з Джойсом є хоча б два імені ветеранів, що хоч і закінчилися, але могли щось протиставити в теорії, але тут - порожнеча.

Разван Кожану очікувано відлетів ще в другому раунді, а Кевін Джонсон, за яким доводилося ганятися по рингу навіть Кличку, провернув свій трюк і тут: 10 раундів американець страждав, але не впав. В принципі, на цьому все.

Фактично хлопці - перші серйозні суперники один у одного. Великі, сильні, з навичками і ударами і в повному розквіті сил.

До чого тут Усик?

Олександр - обов'язковий претендент на пояс WBO. Дюбуа максимально близький до нього в рейтингу. За ідеєю, це ніяк не впливає ні на що зараз, тому що Усик повинен у наступному бою боксувати за титул. Але, як показує практика, варто слухати промоутерів, а не дивитися в рейтинги.

Едді Хірн заявив, що, можливо, переможець пари Джойс - Дюбуа зустрінеться з Усиком за претендентство на пояс WBO. Це, звичайно, неправда, якщо Олександр стримає слово і не піде на поступки Джошуа. В цьому випадку Ентоні доведеться залишати пояс і тоді Олександр зустрінеться з іншим претендентом на пояс. А Дюбуа якраз наступний у черзі.

Загалом, все впирається в бажання Усика і роботу промоутера. Якщо Олександр відмовиться від додаткових виплат і зажадає пояс, тоді або бій українця з Джошуа, або українця з тим, кого проти нього поставить промоутер.

Насправді, поєдинок Усик - Джойс або Дюбуа - супербій. Українцю точно буде непросто.

Так хто фаворит?

Букмекери впевнені в перевазі молодості над Джозефом Джойсом. На Дюбуа можна поставити в середньому за 1.2. На його старшого співвітчизника - в середньому за чотири. Можна сказати, що Даніель - явний фаворит поєдинку, хоча все може скластися більш конкурентно.

Джойс явно став краще після поєдинку з Усиком. Срібло на Олімпіаді і лише одна поразка у напівпрофесіоналах - тому доказ. Все виглядає більш конкурентно, ніж прогнозують букмекери. Все просто: для хлопців цей бій - перша серйозна перевірка. До цього у обох були проблеми з досвідченими суперниками і ніяких проблем із середняками.

Так, Джойс більш віковий боксер і, якщо справа дійде до рішення суддів, Дюбуа буде більш перспективним для промоутерів. Але, з огляду на рівень заряду в кулаках, шанс того, що хтось впаде в нокаут, вище. Фактично все буде залежати від досвіду і готовності включатися відразу: працювати грамотно в захисті, не психувати і робити своє.

Перемогу здобуде той, хто перший смачно прикладеться. Можливо, до сьомого раунду ми вже дізнаємося остаточного переможця в бою.

Оцініть матеріал
(46)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Serg Podkovski
Разве не видно..Кормье
Dell Dnieper
Дюбуа був би більш небезпечний для суперників....він нокаутер....видно по стилю боя....але от така травма....і поразка від Джойса.....буває....
vizuals
Хоча ні, на фото такі не Дюбуа. Це не він. Тим більш, що без маски зараз його не допустили б. Афтор. Міняй фотку
vizuals
Зліва на фото то хто????? Автор, опохмелісь. Дюбуа більше за Джойса.