Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 28 листопада 2020, 18:25
10719
5

ДЕНИСОВ: «Що відбувається з Шахтарем? Дві поразки з рахунком 0:10»

У команди Луїша Каштру вийшов унікальний сезон, без міжсезоння

| Оновлено 28 листопада 2020, 18:25
10719
5
ДЕНИСОВ: «Що відбувається з Шахтарем? Дві поразки з рахунком 0:10»
УЄФА

Директор телеканалів Футбол 1/2/3 Олександр Денисов в ефірі програми Денисов Time підвів підсумок матчу 4-го туру Ліги чемпіонів між «Боруссією» М і «Шахтарем» (4:0):

«Два матчі з поразкою з рахунком 0:10, такого ніколи не було, і це страшно навіть було уявити в будь-якому сні. Коли починають порівнювати, що другий матч був десь краще, а перший – зовсім поганий, про це говорив головний тренер «Шахтаря» Луїш Каштру – у нас володіння м'ячем було майже нарівні з німцями. Моя думка, що володіння м'ячем добре підкріплюється статистикою ударів хоча б в сторону воріт або у ворота. Так ось, незважаючи на володіння м'ячем, в цьому показнику ми далеко не досягли успіху з точки зору ударів по воротах, завершальна стадія атаки, нічого цього не було. Тому прикриватися цією історією неможливо.

Напевно, цей ковідний рік настільки складний, що дати об'єктивну і однозначну оцінку будь-якого результату будь-якої команди досить складно. Досить подивитися, як трясе збірні, як грають клуби, щоб «Баварія» пропускала шість-сім м'ячів, щоб Німеччина пропускала шість, щоб так сипався «Манчестер Сіті», щоб так сипалася «Барселона», такого ніколи не було, щоб ось в такому обсязі.

Що відбувається з «Шахтарем»? Ми пам'ятаємо «Шахтар» до ковіда і бачимо «Шахтар» зараз. В принципі, це та ж сама команда, це ті ж гравці, але навіть під час коронавірусу наскільки неоднозначні ми отримуємо результати, коли від одного матчу все стало залежати, коли змінюється в медійному просторі риторика про команду, про її стан, про тренерський талант або якості будь-якого гравця.

«Шахтар» провів чотири гри в Лізі чемпіонів: дві, після яких команду носили на руках. Наступні дві – команду затоптали, причому абсолютно об'єктивно з точки зору вболівальників, які говорили, що це не «Шахтар», ми його не впізнаємо. Ми дійсно не впізнали «Шахтар» в першому матчі з «Боруссією», коли було нуль фолів, команда не боролася, і не впізнали в другому поєдинку.

«Шахтар» не навчився, можливо, в окремо конкретному відрізку часу грати проти окремо взятого клубу. З іншими щось виходить, щось – ні. Чия тут відповідальність? Насправді, вона як індивідуальна, так і колективна. Не може гравець збірної України Кривцов допускати такі помилки на початку гри. Не може Мораес так грати в своєму штрафному, так блокувати суперника, що м'яч влітає у ворота.

Так, проблема з нападаючими у «Шахтаря» взагалі поставлена окремо і конкретно. Там тільки Мораес, і нікого на допомогу немає. Дентіньо – це гравець, який грає раз в чотири роки проти «Реала». Так було, коли «Реал» ще приїжджав на Арену Львів, і зараз ось Дентіньо зіграв в Мадриді.

Якщо говорити, що такий чи не такий Каштру. Цей Каштру такий, яким він є. Іншим він не буде. Знаєте, Каштру – врівноважена по життю людина. Минулий сезон при ньому «Шахтар» показав чудовий результат в чемпіонаті і в єврокубках. Таким же він і залишився зараз. Якихось слів він, може, не знаходить, я не знаю. Це не Каштру не допускав фолів в першій грі з «Боруссією», це футболісти. Кожен в «Шахтарі» повинен задати собі прямі питання, а не шукати, кому під шумок повісити всю відповідальність на головного тренера.

Як і раніше вважаю, що Каштру в силах виконувати свої функції і виправитися. Все залежить від одного матчу, і невідомо, яка у нас з вами буде риторика після матчів з «Інтером» і «Реалом», і як ми будемо говорити про «Шахтар». Можливо, буде провал, тоді взимку будуть робитися вже якісь висновки і проводиться якась риса. Потрібно дочекатися до кінця сезону. У Каштру взагалі вийшов унікальний сезон: без міжсезоння, без підготовки до нового сезону, без відпочинку, без перерв, потім коронавірус поклав майже всю команду. З ким можна порівняти, у якого тренера щось би вийшло? Тому судити поки рано про щось».

Оцініть матеріал
(56)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

«Найкращий матч за Реал». В Іспанії оцінили гру Луніна проти Ман Сіті в ЛЧ
Футбол | 18 квітня 2024, 10:01 4
«Найкращий матч за Реал». В Іспанії оцінили гру Луніна проти Ман Сіті в ЛЧ

Український воротар допоміг команді вийти у півфінал турніру

Переплюнув Куртуа! Лунін встановив неймовірний рекорд Реала у ЛЧ
Футбол | 18 квітня 2024, 00:28 17
Переплюнув Куртуа! Лунін встановив неймовірний рекорд Реала у ЛЧ

Український воротар здійснив найбільшу кількість сейвів в одному матчі

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Zport.
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
adidas777
Когда начинается прикрывательство короновирусом и отсутствием межсезонья, у меня такое впечатление, что в такую ситуацию попал только Шахтёр!
А у остальных клубов Европы и тренеров не такая же точно ситуация?
Или тот же Гладбах в эпоху короновируса жил и тренировался на Луне?
Каштру посредственный тренер, который не умеет переворачивать игры, если игра складывается не по сценарию.
Я уже молчу про то, что он разрушил наступательную тактику Шахтёра, которую десяток лет прививал Луческу. А другую тактику он не создал!
В обороне Шахтёр играет ещё более отвратительно!
Против средних европейских команд, Шахтёр стал играть откровенно трусливо!
Даже на уровне УПЛ, Шахтёр стал играть очень уныло в этом сезоне.
ЗЫ: Прошу не приводить в пример первый тайм против Реала. Там где была жуткая недооценка со стороны Реала.
Kevko
То, что тиражирует Денисов, скорее всего является информационным посылом от владельца клуба. Денисов - это информационное звено, рупор.
Vlad SM
В принципе прав Денисов. Ладно если бы только с Шахтером такое происходило а с другими командами нет. Но это со всеми, кто пострадал от ковида. Ведь реально, в конце прошлого сезона Каштру на руках носили (полуфинал ЛЕ, +23 от Динамо в чемпе). Все было более менее хорошо. А насчет Борусии, то у нее было время на отдых. Она не была в еврокубках, ее не трясла корона. Поэтому так и вышло. Эта Боруссия еще растопчит Реал или Интер, а ожет и обоих. Она чем то напоминает Аякс 2х летней давности (который был в полуфинале ЛЧ и чудом не прошел в финал)