Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 26 листопада 2020, 15:33
4682
5

Ігор БЄЛАНОВ: «Такими рішеннями УЄФА заганяє себе в кут»

Колишній гравець «Динамо» - про технічну поразку збірної України

| Оновлено 26 листопада 2020, 15:33
4682
5
Ігор БЄЛАНОВ: «Такими рішеннями УЄФА заганяє себе в кут»
ФК Динамо Київ. Ігор Бєланов

Володар Золотого м'яча-1986 Ігор Беланов прокоментував рішення Апеляційного комітету УЄФА присудити збірній України технічну поразку в матчі зі Швейцарією.
 
- Якщо чесно, то я відразу не повірив повідомленням про технічну поразку. Думав, що як зазвичай буває, хтось спеціально запустив таку інформацію. Я, зізнатися, був упевнений, що матч перенесуть на іншу дату. Ну або в крайньому випадку - потягнуть жереб. А так виходить, що дві команди були на місці проведення матчу, готові були вийти на поле. Але за рішенням лікаря, який не має відношення до футболу, гру скасували і одній з команд зарахували поразку. Це абсурд! Так УЄФА далеко може зайти. Такими рішеннями вони самі себе заганяють в кут!
 
- УЄФА звинувачує українську сторону в тому, що нам була дана можливість зібрати нову команду, але ми не скористалися цим шансом. І це нібито стало основним приводом для технічної поразки...
- Знаєте, є завдання реальні, а є такі, які не можна виконати в принципі. Я б хотів безпосередньо поспілкуватися з представником УЄФА, який би розповів, як за добу можна зібрати команду, протестувати їх в сертифікованій лабораторії і перевезти з України до Швейцарії. Я вже не кажу про спортивний рівень підготовки такої збірної. Якщо УЄФА все одно, яким буде рівень такого матчу, то може нам варто було організувати збірну з лікарів і відправити її до Швейцарії? Раз вже швейцарські лікарі мають такий вплив в європейському футболі, то нехай би і наші лікарі зіграли за збірну своєї країни.
 
УЄФА створив дуже небезпечний прецедент. Він поставив перед нами завдання, яке за добу не вирішив би жоден менеджер в світі! І потім покарав нас за це, присудивши технічну поразку. Нам наводять як приклад збірну Чехії, словацький «Слован». Я звернув увагу, що і у чехів, і у словаків було дві доби на підготовку. До того ж збірна Чехії грала вдома і їй було набагато простіше зібрати нову команду. А ось мені дивно, чому, наприклад, в цій ситуації не наводять приклад молодіжної збірної Італії? Їхній матч з Ісландією в жовтні був скасований через спалах коронавірусу в італійців і вони спокійно зіграли його в листопаді. Чому так не зробили в нашому випадку? Мені незрозуміло, адже цей матч на становище інших команд в групі не впливав. А жеребкування наступної Ліги націй буде ще не скоро...
 
- Даючи нам добу на збір нової команди, в УЄФА, можливо, вважали, що ми повинні були бути готові до такого розвитку подій. І, скажімо, повинні були тримати напоготові ще одну збірну, щоб в разі необхідності оперативно переправити її до Швейцарії.
- Ну це тоді в корені має поміняти весь європейський футбол! Ось, наприклад, влітку планують провести Євро. Так що, кожна країна повинна буде ще і вдома тримати одну команду, щоб в разі необхідності тут же відправити її на Євро в разі, якщо лікар будь-якої країни вирішить скасувати матч? Погодьтеся, звучить абсурдно. Але, повторюся, УЄФА сам підштовхує нас до таких висновків. І тепер в європейському футболі створений дуже небезпечний прецедент - стадіон готовий, дві команди відповідно до вимог УЄФА мають необхідну для проведення матчу кількість гравців, але поєдинок національних збірних може бути скасований через рішення місцевого функціонера. Виникає питання: так хто в Європі управляє футболом - УЄФА чи, скажімо, лікарі, що не мають відношення до футболу?

Оцініть матеріал
(41)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
DKTheBest2
От почитайте, що каже розумна людина. Бєланов правий на всі 100%.
І цим необхідно скористатися.
А потім вже знімати Павелка та інших.
bullyUA
Решение УЕФА конечно абсурдное. Наказывать команду, которая ни в чем не виновата, это в стиле гопников. Но проводить матч было нельзя. Даже все здоровые наши игроки контачили с больными и по законам кантона обязаны были отбыть карантин, а не играть на поле. Справедливо было бы перенести матч на другую дату. В самом крайнем случае провести жребий.
S t e p a n
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
zelia73
уважаемый игорь батькович--не становитесь ртом продажного руководства футбольного украины--там есть-сабы--то таке--виноват--тот чувак который сейчас и во время оглашения приговора греет свои места в египте--хотя должен сидеть на зоне