Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 23 листопада 2020, 13:35
5313
18

Знову без очок і без голів. Ворскла в Полтаві розгромила Колос

Команда Юрія Максимова перервала свою триматчеву безвиграшну серію

| Оновлено 23 листопада 2020, 13:35
5313
18
Знову без очок і без голів. Ворскла в Полтаві розгромила Колос
ФК Колос

Перед початком матчу суперників розділяло всього лише одне очко в турнірній таблиці, тому для обох команд було дуже важливо досягти перемоги. Адже у разі успіху «Ворскла» знову наближалася впритул до донецького «Шахтаря», а виграш «Колоса» дозволяв підопічним Руслана Костишина вийти на чисте третє місце в українській Прем'єр-Лізі.

Вже на першій хвилині гості створили небезпечний момент біля воріт полтавського клубу. Це Андрій Богданов з лінії штрафного майданчика несподівано пробив у дальній кут, але м'яч пролетів поруч зі штангою. А ось наступний епізод, який заслуговував на увагу, довелося чекати більше 15 хвилин. Саме тоді Ібрахім Кане підхопив м'яч в центрі поля і промчав з ним до штрафного майданчика «Колоса». Там його тільки з порушенням правил зупинив Євген Новак. Арбітр матчу Дмитро Кривушкін спершу показав на 11-метрову позначку, але після консультації зі своїми партнерами, що відповідають за VAR, змінив своє рішення і призначив штрафний удар. Виконував його Сергій Яворський, проте м'яч пролетів над поперечиною.

На 25-й хвилині після обрізки Павла Оріховського відразу п'ятеро футболістів «Ворскли» вибігли на трьох гравців оборони суперників. Ібрахім Кане віддав передачу ліворуч на Давида Пуцліна, але той, опинившись сам на сам із воротарем, не зміг переграти Євгена Волинця. Ще за чотири хвилини після розіграшу штрафного Володимир Чеснаков виграв верхову боротьбу і головою пробив м'ячем у штангу.

І все ж таки господарі поля зуміли досягти бажаного на 31-й хвилині. Цього разу вже Руслан Степанюк на лівому фланзі обіграв Віталія Гавриша і зробив точну передачу в центр воротарського майданчика. У боротьбі за м'яч вище за інших вистрибнув Олександр Скляр, головою пробивши точно у кут воріт.

До кінця тайму, незважаючи на старання гравців обох команд, більше небезпечних моментів не було створено і суперники вирушили відпочивати у підтрибунні приміщення.  

Відразу ж після перерви у «Колоса» на поле вийшов Євген Задоя і на 48-й хвилині саме він двічі завдавав сильних ударів, які припали в захисників полтавчан. Гості стали апелювати до судді, що м'яч потрапив в руку одному з них. Але Дмитро Кривушкін знову за допомогою VAR пенальті не призначив. Як, до речі, і в наступному епізоді на 51-й хвилині, коли м'яч влучив у Володимира Чеснакова, який перебував поблизу своїх воріт.

Ковалівська команда продовжувала багато атакувати, сподіваючись зрівняти рахунок, але гол забила «Ворскла». На 59-й хвилині Ібрахім Кане знайшов своєю передачею поблизу штрафного майданчика Ігоря Пердуту, а той, двічі обігравши Євгена Задою, зробив простріл. Євген Волинець відбив м'яч перед собою, але першим до нього встиг Дмитро Щербак, який точним ударів відкрив реєстр своїх голів у Прем'єр-Лізі.

Буквально на наступній хвилині Наджеєб Якубу, а ще за п'ять хвилин Ібрахім Кане зі штрафного могли збільшувати рахунок, але в обох моментах гостей виручив їхній голкіпер. Однак на 65-й хвилині і він виявився безсилим після того, як Сергій Яворський своєчасно відгукнувся на подачу кутового. Захисник полтавського клубу головою точно спрямував м'яч у правий нижній кут воріт.

До честі гостей, вони продовжували йти вперед, сподіваючись відіграти хоча б один гол. Так, на 69-й хвилині після небезпечного удару Олексія Зозулі «Ворсклу» виручив Олександр Ткаченко. На 79-й хвилині Віталій Гавриш зі штрафного пробив зовсім близько від воріт, але над поперечиною. А ще через дві хвилини Євген Ісаєнко після розіграшу штрафного головою завдав удару з близької відстані, але і тут відмінну реакцію продемонстрував воротар господарів поля.

Вже на останній 90-й хвилині матчу повинен був забивати четвертий гол у ворота «Колоса» Артем Челядін, який вийшов на заміну. Але, вибігши сам на сам із воротарем, він влучив м'ячем у штангу.

В підсумку «Ворскла» виграла з рахунком 3:0. І це була вже четверта перемога полтавського клубу в чотирьох офіційних матчах з «Колосом». Причому останні так і не забили жодного голу в ворота полтавчан.   

Українська Прем'єр-ліга. 10-й тур.

«Ворскла» - «Колос» - 3:0

Олександр Скляр (31), Дмитро Щербак (59), Сергій Яворський (65)

Давид Пуцлін (51), Володимир Чеснаков (55), Олександр Скляр (78) - Віталій Гавриш (14), Євген Новак (19), Володимир Лисенко (39), Кирило Петров (64), Олексій Зозуля (76)

«Ворскла»: Олександр Ткаченко, Володимир Чеснаков, Альюн Ндіайе, Сергій Яворський, Ігор Пердута, Наджееб Якубу, Давид Пуцлін (Артем Челядин, 78), Олександр Скляр (Ілля Гаджук, 87), Ібрагім Кане (Валерій Дубко, 87), Дмитро Щербак (Іван Пешич, 87), Руслан Степанюк (Данило Кравчук, 74)

«Колос»: Євген Волинець, Олексій Зозуля, Віталій Гавриш, Євген Новак (Євген Морозко, 66), Кирило Петров, Олександр Чорноморець, Андрій Богданов (Олег Ільїн, 66), Павло Оріховський (Євген Задоя, 46), Євген Смирний (Євген Ісаєнко, 72), Денис Антюх, Володимир Лисенко (Євген Селезньов, 68)

Стадіон «Ворскла» імені О. Бутовського (Полтава)

ВОРСКЛА - КОЛОС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Уперше в кар'єрі. Ястремська вирвала перемогу в матчі після 0:6 у 1-му сеті
Теніс | 25 квітня 2024, 16:22 21
Уперше в кар'єрі. Ястремська вирвала перемогу в матчі після 0:6 у 1-му сеті

Даяна дивовижним чином зуміла переграти Еміліану Аранго в Мадриді

У Металісті 1925 спростували інтерес до Ракіцького
Футбол | 25 квітня 2024, 18:12 0
У Металісті 1925 спростували інтерес до Ракіцького

Харківський клуб не збирається підписувати ветерана

Коментарі 18
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
vados1991
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Vipfishman2
Для украинского футбола составы очень не плохи у обоих команд. Да и тренеры тоже не бесталанны... Максимов на слуху уже давно, за последние полтора года Костышин тоже заставил относиться к себе с уважением...)) Оба клуба , плюс Зоря и Десне будут реальными претендентами на бронзу..
JekFunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Trollface
У Максимова отличная команда. Так держать.
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
True
Супер!
Ворскла, не зупиняйтесь.
Frank Piter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Саша Яковенко
название только для тех кто знает статистику.
Александр Пересадько
Виталий Тараненко
Прогноз sport.ua 1:1. Позорище!
kum_Poltava_
Блін, а Ворскла повинна була бути першою, з відривом у 4 очки від ДК! Але втратили свої очки з Д1, Львовом і маріком .