Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 21 листопада 2020, 15:22
888
0

Айнарс БАГАТСКІС: «Якщо думати, що Словенія несерйозна - ми вже програли»

Головний тренер збірної України поділився очікуваннями від ігор відбору на Євробаскет

| Оновлено 21 листопада 2020, 15:22
888
0
Айнарс БАГАТСКІС: «Якщо думати, що Словенія несерйозна - ми вже програли»
ФБУ

Головний тренер збірної України Айнарс Багатскіс висловився про майбутні матчі відбору на Євробаскет зі Словенією та Австрією.

«Поїдуть 13-14 гравців. Враховуючи ситуацію, ми не ризикуватимемо. Ніхто не їхатиме туди туристом. Всі рішення прийматимуться, виходячи з конкретного суперника та конкретного дня. 

Проти Австрії нам будуть потрібні гравці з хорошим дальнім кидком. І словенці, і австрійці дуже стараються захищати трисекундну. Нам треба шукати підхід до їхнього кільця з дистанції.

Збірна Словенії найкраще в Європі вміє прикидатися, вміє грати розумно, грати агресивно і при цьому робити вигляд, що їх, бідненьких, ображають. Як і всі команди з того регіону, вони знають, як грати, вони провокують суперника. Вони розумні і грають по ситуації. У них немає явного лідера — можливо, у цій збірній це буде Блажич.

Те що вони додали до розширеного складу Поелтла — це добре, але жодень гравець НБА без дозволу ліги зіграти за збірну не зможе. Я теж сподівався, що у нас будуть Михайлюк та Лень. Австрія дуже неприємний суперник: грають смол-бол, всі маленькі агресивні та міцні. Це атлетична команда. Те, що ми виграли 15 очок у першій грі — це не було легко, це було в боротьбі. Всі вміють грати в баскетбол і тут також дуже важливо, як ми себе налаштуємо. Якщо ми думатимемо, що австрійці вміють грати тільки в футбол, у нас будуть великі проблеми. Якщо думатимемо, що словенці несерйозні — ми вже програли цю гру. Нам треба налаштовуватись на роботу протягом 40 хвилин на обох кінцях майданчику», - сказав Багатскіс. 

Нагадаємо, що Багатскіс викликав до збірної 36-річного Стівена Буртта.

28 листопада Україна зіграє з зі Словенією, а 30 листопада зустрінеться з Австрією. Матчі відбудуться у Словенії.

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.