Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
|
3497
2

ФЕРНАНДІНЬО: «Син запитав, чому люди в Бразилії не люблять чорношкірих»

Хавбек «Манчестер Сіті» поділився думками про проблему расизму, яка існує в суспільстві

ФЕРНАНДІНЬО: «Син запитав, чому люди в Бразилії не люблять чорношкірих»
Instagram

Півзахисник «Манчестер Сіті» Фернандіньо, відомий в Україні по іграх за «Шахтар», розповів про свій досвід протистояння проявам расизму, а також про те, як пояснював синові, чому проблема дискримінації існує в Бразилії.

«Расизм в Бразилії не дуже явний, він потайний. У моєму житті було багато проблем, і якщо б я зосереджувався на них, то я б не був зараз там, де я є. Тому моя сила виходить з досвіду і спогадів, з боротьби, яка дозволила мені вийти на такий рівень».

«Мій старший син добре розбирається в цій проблемі. Під час чемпіонату світу в 2018 році я і моя сім'я стали жертвами расового цькування в соціальних мережах. Коли він побачив це і зрозумів ситуацію, то був дуже наляканий і збитий з пантелику. Він запитав мене, чому люди в Бразилії не люблять чорношкірих. Мені довелося пояснити йому, що це не так, тільки невелика меншість має подібні упередження», - розповів Фернандіньо.

Нагадаємо, у вересні стало відомо, що футболісти «Манчестер Сіті» обрали Фернандіньо капітаном команди.

Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Ossa8860
Не любят за наглость. И вообще, кто сказал что негров нужно любить? А белых, выходит, не любить? Что вы лезете со своей любовью-нелюбовью, если всем на вас начхать.
Владимир Коновалец
Якось читав в одному науковому журналі про розумові здібності пересічних американців. Дуже цікаві висновки - черношкірі респонденті змогли відповісти тільки на 19% запитань с різних тем - наука, спорт, мистетство, кіно, живопис, космос, релігія, географія та природа. У білих учасників опитування було 56 процентів вірних відповідей. Опитування проводилось по віковим градаціям - 18-25, 26-35,37-50, 51-70 років, в рівних кількостях.Так, є серед чрношкірих навіть вчені планетарного масшабу, космонавти и генерали, спортсмени та літератори. Але їх дуже мало, не більше 1% від загальної кількості. Тому і відношення до них таке...