Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 17 листопада 2020, 06:00
47364
133

5 футболістів, які могли б допомогти збірній, але залишилися за бортом

Оглядач Sport.ua здивований списком довикликаних Шевченком гравців на матч проти Швейцарії

| Оновлено 17 листопада 2020, 06:00
47364
133
5 футболістів, які могли б допомогти збірній, але залишилися за бортом
ФК Динамо. Віталій Буяльский

З риторики головного тренера збірної України Андрія Шевченка після матчу в Лейпцигу можна було зрозуміти, що наставник «синьо-жовтих» не прагне будь-що довикликати нових виконавців на гру проти Швейцарії. Проте, на хвилі триваючих коронавірусних втрат Шевченко все ж вирішив «на стрічці» викликати в національну команду трьох гравців - Сергія Булецу, Олександра Назаренка і Георгія Судакова.

Ні в якому разі не збираюся ставити під сумнів професіоналізм і кваліфікацію цих молодих дебютантів головної команди країни - грою в клубах ці хлопці довели свою профпридатність. Однак в даному випадку, на мій погляд, мова повинна вестися не стільки про заповнювання заявки на гру проти швейцарців, з чим тепер проблем бути не повинно, скільки про реальне підсилення для збірної на дійсно проблемні позиції. Мені здається, що довикликані гравці навряд чи можуть в режимі «тут і зараз» допомогти збірній у вирішальному поєдинку Ліги націй. Так, вони можуть бути хорошими «опціями» для тренувальних занять, але для офіційної гри - навряд чи. З тієї простої причини, що на «їхніх» позиціях в збірній є більш досвідчені і, чого вже там - більш кваліфіковані виконавці.

У той же час, вважаю, Андрій Миколайович якщо наважився на екстрений «довиклик», міг підійти до цього питання більш прагматично і зважено: тобто викликати гравців не в якості «спаринг-партнерів» чи по шляху найменшого опору (всі троє - з табору молодіжної збірної, логістично саме їх викликати найпростіше), а для реальної можливості підсилення стартового складу. Не претендуючи на істину в останній інстанції, пропоную свою п'ятірку гравців, яких можна, а то і потрібно було б довикликати на останній в році поєдинок збірної, оскільки вони дійсно могли б допомогти збірній.

Денис ФАВОРОВ«Зоря»

Однією з найбільш проблемних і вразливих позицій в збірній на даний момент є правий фланг захисту. Тимчик і Караваєв - вимушено поза грою, тому Шевченко довірився молодому захиснику «Десни» Коноплі. Чемпіон світу серед двадцятирічних намагається, робить все, що в його силах. Але чи то цих самих сил замало, чи то мандраж заважає Юхиму по-справжньому проявити себе. Проте, в грі проти Німеччини позиція правого оборонця в збірній України виявилася непереконливою. Фланг Коноплі суперник «прасував» із завидною постійністю. Мені здається, що для альтернативи Юхиму був би дуже корисний ще один гравець аналогічного амплуа. З цією роллю міг би впоратися Денис Фаворов. Мені здається, досвідчений футболіст «Зорі» ні в чому не поступається своєму «наступнику» в «Десні», а ось за баченням поля і вмінням зробити загострюючу передачу - і перевершує його. Такий різнобічний захисник напевно був у нагоді в грі проти в’язкого і запеклого суперника. Але захисників Андрій Миколайович взагалі вирішив не викликати...

Олександр ФІЛІППОВ, «Сент-Трюйден»


ФК Сент-Трюйден

Ця тема вже стала притчею во язицех: як би результативно не діяв форвард бельгійського «Сент-Трюйдену», а в недавньому минулому - «Десни» - виклику в збірну країни він не отримує. Чому - одному Богу відомо. Так, Шевченко довіряє ще одному нашому «бельгійцю» - Яремчуку - і такій довірі можна лише аплодувати, але зараз у збірній явний дефіцит форвардів. Супряга поза збірною через коронавірус, Мораес зараз далеко не в кращій формі, хоча, якщо чесно, в збірній він практично ніколи не був в відмінних кондиціях, і нападник рівня і досвіду Філіппова явно був у нагоді нашій національній команді. Але поки що мрія Олександра одягнути синьо-жовту футболку збірної так і залишається лише мрією.

Владислав КОЧЕРГІН, «Зоря»


ФК Зоря

«Найкращий український футболіст не з «Шахтаря» і «Динамо» - саме таке визначення міцно прилипло до реактивного півзахисника «Зорі». Саме Влад тягне на своїх плечах розрізнену, а часом і кризову атаку луганської команди. Висока швидкість, відмінний удар (він один з гравців, які найбільше б'ють в УПЛ), вміння і бажання брати гру на себе - 24-річний «фантазіста» з команди Скрипника вже готовий до нових звершень і висот. Але в команду Шевченка його поки що не кличуть. Чому? Питання риторичне.

Віталій БУЯЛЬСЬКИЙ, «Динамо»


ФК Динамо

Наскільки мені відомо, у динамівського півзахисника на даний момент немає ні травми, ні будь-якої іншої болячки. Буяльський зараз - реальний мотор «Динамо» поряд з Циганковим і Сидорчуком. А якщо говорити з позиції ефективності та значення на полі, то Віталій в деяких аспектах і перевершує своїх колег. У нього все є - майстерність, досвід, мотивація і рівень. Загалом, повністю сформований класний футболіст, готовий з «коліс» зіграти за збірну країни. Причому не тільки зіграти, а й реально її підсилити. Чому Буяльський поза списком довикликаних - питання із «зірочкою».

Кирило КОВАЛЕЦЬ, «Олександрія»


ФК Олександрія

Універсальний півзахисник «Олександрії» коронавірус вже здолав. І встиг набрати хорошу форму. Зараз Кирило - головна дійова особа команди Шарана. Цей футболіст може зіграти як на позиції хвилеріза, так і «десятого номера». А при необхідності він може діяти і як фланговий півзахисник. Його головна чеснота - вміння викласти партнеру м'яч, немов на блюдечку. А ще він дуже сильний в дриблінгу, в грі один в один. Подібні якості для українських футболістів зараз - на вагу золота.

Вважаю, що Ковалець вже переріс рівень «Олександрії» і доріс до рівня першої збірної країни. Мені здається, що Кирило був би непоганою підмогою для нашої збірної в Люцерні: якщо не в стартовому складі, то як варіант з виходом на заміну. Але теж не цього разу.

Оцініть матеріал
(190)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Кейн та банда. Топ-10 бомбардирів в історії, у яких 0 титулів за кар'єру
Футбол | 10 травня 2024, 07:23 0
Кейн та банда. Топ-10 бомбардирів в історії, у яких 0 титулів за кар'єру

У Гаррі 249 голів у топ-5 чемпіонатах Європи, але жодного командного трофею...

ГАСПЕРІНІ: «Фінал Ліги Європи – історична подія для нас»
Футбол | 10 травня 2024, 03:58 1
ГАСПЕРІНІ: «Фінал Ліги Європи – історична подія для нас»

Джан П'єро Гасперіні щасливий від успіху своїх футболістів

Коментарі 133
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
JekFunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
ihor7003
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
WladWest
Без Буяльского не проходит ни одна осмысленная атака ДК.
Сергей Шепеленко
Полностью согласен !
Kevko
Буяльский, Кочергин, Филиппов (Бельгия) - да.
Они гораздо сильнее тех троих, которых довызвал Шевченко
lviv-999
Стаття по ділу. Визвати Булецу і Назаренка не говорячи про Судака і не визвати Буяльсько.Фаворова .Кочергіна (((!!! Людей які сходу можуть Реально допомогти а не просто на лавці посидіти це слів нема,одні мати(((!!!!
Oleksandr Taktaiev
Люто плюсую.
wicker
Буяльський ВТРАТА, решта, то таке....
fifadinamo
А Кочергин нормуль, на слуху, частенько зорю выручает, а остальные такое есть да и есть.
Віталій Ткачук
Почитав трішки коменти, але так і не зрозумів чому дехто проти виклику в збірну Буяльського, Фаворова і Філіпова. Думку макса-нікчеми, до уваги не беру.
kot_sumy
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
nicksaf
Всі здивовані.
Алексей Голяченко
Чем же Буяльский так не угодил Шеве
Frank Piter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
JekFunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
S t e p a n
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Eagle
" Великому" тренеру Шеве виднее.Это его право выбора,когда считает кого брать в сборную,
..........короче; "Цыплят по осени считают." Посмотрим его тренерский результат сборной,после игры с Швейцарией.
fifadinamo
С такими тестами можно всю премьер лигу удаленку отправить. Мне кажется будут брать по чуть из всех клубов, Зорю не тронут она и так еле барахтается. Может мои догадки и бред но что то в этом есть.
JekFunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Trasher311987
Валера Василенко ваш костяк шевеному костяку как костяк в горле