Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 22 листопада 2020, 12:40
2388
5

За крок від плей-оф. Бельгія розібралася з Англією

Ще в першому таймі підопічні Мартінеса сформували вагомий заділ на успіх

| Оновлено 22 листопада 2020, 12:40
2388
5
За крок від плей-оф. Бельгія розібралася з Англією
twitter.com/England

Офіційна частина листопадової порції поєдинків національних збірних щосили гримить на футбольних полях Європи в рамках Ліги націй УЄФА. Черга проводити свої поєдинки п'ятого туру підійшла і до команд-учасниць квартету під номером 2 дивізіону А, де у рівній боротьби проти Бельгії, яка займала лідерську позицію,  виступали Данія і Англія. Оскільки команди Гарета Саутгейта і Каспера Хьюлманда вже зіграли свої очні поєдинки, то саме в послідовних матчах проти «Червоних дияволів» вони мали намір з'ясувати найсильнішого між собою, а за нагоди – ще й скинути з трону підопічних Роберто Мартінеса. Представники Британських островів вирушили здавати свій іспит до Левену першими.

Очевидно, що саме заради матчів із подібним рівнем напруги і створювався такий турнір, як Ліга націй УЄФА. У пізній вечір неділі виключно динамічним футболом можна було привабити фанатів дивитися цю гру, і командам вдалося його показати сповна. Перші хвилини несподівано залишилися за гостями, але команда Мартінеса, як виявилося, просто дала їм незначну фору, після чого провела задушливий відрізок у екватору першого тайму на чужій половині, за який забезпечила себе перевагою в два м'ячі перед відходом на перерву.

Відбиття ударів з-за меж штрафного виявилося надскладним завданням для Пікфорда, але те, у якому стилі оформляли свої голи Тілеманс і Мертенс, не передбачало участь в епізоді голкіпера. Представнику «Лестера» трохи допоміг рикошет від суперника, який відправив м'яч упритул до основи правої штанги, а ось гравець «Наполі» немов рукою вклав м'яча в лівий кут воріт, виконуючи штрафний на близькій дистанції від цілі.

У грі настільки статусних команд подібного пострілу дуплетом, найчастіше, виявляється достатньо для підсумкового успіху однієї зі сторін. Винятком цей матч не став. Збірна Бельгії впевнено контролювала темп атак суперників дрібним фолом за виникнення найменшої загрози на вихід до ударної позиції, тому англійці більшу частину часу намагалися уникати прямих контактів з опонентами.

У рамку воріт Куртуа були спрямовані лише два удари в цій грі – катастрофічно мало, із урахуванням слабкої реалізації гольових моментів від підопічних Саутгейта в попередніх матчах. Англія так і не зуміла вистрілити в Левені, тому закономірно вибуває з боротьби за плей-оф. Данія і Бельгія визначать найсильнішого в квартеті в останньому турі, поки збірна «трьох левів» гратиме вдома проти абсолютного аутсайдера – Ісландії.

Ліга націй УЄФА. Груповий етап. Ліга A. Група 2. 5-й тур.

Бельгія – Англія - 2:0

 Тілеманс, 10, Мертенс, 24

 Вітсель, 43, Алдервейрельд, 51, Меньє, 53

Бельгія: Куртуа – Вертонген, Денайер, Алдервейрельд – Т. Азар, Тілеманс, Вітсель, Меньє – де Брюйне, Мертенс (Прат, 83) – Лукаку.

Англія: Пікфорд – Вокер, Дайер, Мінгс – Чілвелл (Сака, 38), Джордан Хендерсон (Вінкс, 46), Райс, Тріпп'є (Санчо, 70) – Маунт (Калверт-Льюін, 70), Гріліш – Кейн.

Арбітр: Данні Маккелі (Виллемстад, Кюрасао/Нідерланди).

Стадіон: «Ден Дрееф» (Левен, Бельгія).

Удари (у площину): 8 (3) – 15 (2)
Кутові: 1 – 5
Оффсайди: 0 – 3.

БЕЛЬГІЯ-АНГЛІЯ.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 11°C

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін у цьому сезоні сяде на лаву для запасних. Стали відомі причини
Футбол | 25 квітня 2024, 11:05 4
Лунін у цьому сезоні сяде на лаву для запасних. Стали відомі причини

Анчелотті планує випустити Кепу і Куртуа у старті найближчим часом

Діденко розповів, чому в Металісті сміялися з Рикуна
Футбол | 25 квітня 2024, 11:00 0
Діденко розповів, чому в Металісті сміялися з Рикуна

Анатолій вважає Олександра унікальним гравцем

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Frank Piter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Сергей Смалий
Хлопці, от скажіть відверто, тільки я знаю Харі Кейна, а про решту збірної Англії і не чув....?
Pol Chopa
Нуу к рикошетам уже привыкли,а вот второй гол как подметил,арбитров из Бенилюкса нежелательно ставить на игры стран Бенилюкса,да и родоначальники особо ж.. не рвали,разве что Х.Кейн как обычно добросовесно делал свою работу.