Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 12 листопада 2020, 20:46
92603
8

Хто найбагатший боксер в історії

Лев Кравців - про тих, хто майстерно робив і робить гроші на своєму боксі

| Оновлено 12 листопада 2020, 20:46
92603
8
Хто найбагатший боксер в історії
Boxing Scene. Флойд Мейвезер

Гроші в професійному боксі - одна з головних цілей перебування там спортсменів. Що б вони не розповідали, що б не говорили про спадщину, можна сказати напевно: якби вони не отримували жодної копійки або отримували б, як на звичайній роботі, більшість навіть не заходила б у зал. З іншого боку, розмов про справедливість тут не повинно бути в принципі. Бійці витрачають свій час, здоров'я і сили на те, щоб розважати нас. За це і отримують компенсацію.

Хто найбагатший боксер зараз?

Ще зовсім недавно найбільш грошовим боксером світу всі впевнено іменували Сауля Альвареса. І це було цілком логічно. Мексиканець підписав перший великий контракт зі стримінговим сервісом DAZN. Канело повинен був провести одинадцять поєдинків за п'ять років, сумарно здобувши гарантовані 365 мільйонів доларів гонорару. Плюс відсоток від продажу квитків, рекламні контракти та інші історії.

Але в 2020 році Канело злетів з першості, поступившись місцем супертяжам. Чому? Все просто. Сауль цього року в ринг не виходив. То його не влаштовували суперники, то DAZN. Другі, звичайно, страждали з цього приводу більше, називаючи чемпіонів світу в інших категоріях «недостатньо топовими суперниками». За словами інсайдерів, стримінговий сервіс розраховував на більший ажіотаж через Альвареса, ніж отримав у підсумку.

А тут ще й коронавірус зі своїми обмеженнями. Все призвело і до відсутності боїв, і до судових позовів мексиканця проти Оскара Де Ла Хойї та DAZN.


Boxing Scene. Тайсон Ф'юрі і Деонтей Вайлдер

Перше ж місце зайняв Тайсон Ф'юрі, а слідом за ним розташувався Ентоні Джошуа з Деонтеєм Вайлдером (британець на 19-му рядку, американець - на 20-му в загальному рейтингу заробітків спортсменів). Хлопцям було досить вийти в ринг один раз у 2020 році, щоб заробити повні кишені грошей. За інформацією Forbes, Ф'юрі за останні дванадцять місяців заробив 57 мільйонів доларів, Джошуа - 47 мільйонів, а Вайлдер - 46,5 мільйона. Вірити Forbes чи ні в точності підрахунків - питання актуальне. Але те, що супертяжі знову отримують набагато більше - це факт.

До речі, Канело все одно в топі. За інформацією того ж Forbes, на рахунок мексиканця за останні дванадцять місяців упало 37 мільйонів. Пристойно, чи не так?

Хто заробляв найбільше в історії?

Суми, які отримують нинішні супертяжі, великі і вражаючі, а після завершення кар'єри їхні статки будуть більшими, ніж у багатьох легенд. Але просто зараз топ найбагатших боксерів виглядає не менш потужно.

Леннокс Льюїс, Великобританія
Статок: 130 мільйонів доларів

Золото Олімпіади, потужна кар'єра в супертяжах, великі поєдинки і реванші принесли британцеві не тільки славу, але і достатньо грошей, щоб відмінно відчувати себе на пенсії, займатися улюбленою справою і навіть благодійністю.

На зустрічах з Евандером Холіфілдом (двічі), Девідом Туа, Хасимом Рахманом (двічі), Майком Тайсоном і Віталієм Кличком заробив би будь-хто. Льюїс же брав ще й загальною нелюбов'ю до себе оточення і потужними нокаутами.

Оскар Де Ла Хойя, США
Статок: 200 мільйонів доларів

«Золотий хлопчик» - один з основних фінансових боксерів в історії. Він був готовий заробляти мало не з дебюту. Приємна зовнішність, потужні поєдинки, правильна розкрутка. Рекорд Оскара сповнений мегафайтів, а квитки і платні трансляції на нього продавалися навіть тоді, коли печінка боксера була пробита алкоголем і наркотиками.

Не дивно, що після завершення кар'єри Де Ла Хойя стрімко перемістився в промоутерську справу, де абсолютно не загубився, зібравши відмінних бійців і зараз будучи одним із головних босів у боксі.

Менні Пакьяо, Філіппіни
Статок: більше 200 мільйонів доларів


Boxing Scene

Рахунок Менні регулярно поповнюється, адже він єдиний постійно діючий боксер серед топ-5. На війнах проти мексиканців і знищенні величезних Де Ла Хойї та Маргарито Пакьяо заробив стільки, скільки не снилося жодному Тайсону з Холіфілдом. А його більш ніж трьохсотмільйонний бій із Флойдом Мейвезером увійшов до історії, як найбільше грошове переміщення шахів у рингу.

Крім цього, Менні допомагає грошима населенню Філіппін і планує йти в президенти. Здається, у цього хлопця виходить все.

Джордж Форман, США
Статок: 230 мільйонів доларів

Так-так, тут не Майк Тайсон, не Мухаммед Алі і не хтось інший. По-перше, Джордж був реально грошовим боксером свого часу. Його важкі кулаки і шоу, яке він ними влаштовував, приносило більше, ніж достатньо. Чого тільки коштують п'ять поєдинків проти п'яти різних боксерів в один вечір. Форман і його команда вміли робити шоу.

Крім цього, Джордж - відомий автор книг і підприємець. На безбідну старість його капіталу вистачить ще й онукам.

Флойд Мейвезер, США
Статок: понад мільярд доларів

Ну, а хто тут ще може бути, як не він. Звичайно, до Флойда-боксера можна ставитися по-різному. Багато хто звинувачує його в боягузтві, в тому, що рекорд липовий, в нудному стилі. Можливо, це справедливо, хоча можна посперечатися. Нудних боксерів безліч, але ніхто не збирав так, як Флойд. І ніхто не викликав стільки емоцій у фанатів останніми роками.

Так майстерно продавати свої поєдинки і все, що пов'язано зі своїм боксом, вміє тільки Мейвезер. А в історії таких було всього декілька. Ідеальна монетизація таланту і навичок.

Оцініть матеріал
(673)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Все вирішилося на тай-брейку. Визначено другу фіналістку турніру в Мадриді
Теніс | 03 травня 2024, 01:01 2
Все вирішилося на тай-брейку. Визначено другу фіналістку турніру в Мадриді

Аріна Соболенко у трьох сетах здолала Єлену Рибакіну на змаганнях WTA 1000 в Іспанії

Рим не встояв. Баєр без проблем обіграв Рому
Футбол | 03 травня 2024, 00:06 11
Рим не встояв. Баєр без проблем обіграв Рому

Перший півфінальний матч Ліги Європи казкова команда Хабі Алонсо залишила за собою на чужому полі

Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
JohnNeuman
у Мевезера галочка была, что нельзя пропускать чистые удары. За 50 боев меньше всех пропустил наверное. В этом плане Фьюри чем то похож, но в нокдауне бывал.
Penal
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил