Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 06 листопада 2020, 17:50
17735
6

Мільйонери Туманного Альбіону. 10 найбільш високооплачуваних гравців АПЛ

Sport.ua розповідає про те, хто і скільки заробляє в чемпіонаті Англії

| Оновлено 06 листопада 2020, 17:50
17735
6
Мільйонери Туманного Альбіону. 10 найбільш високооплачуваних гравців АПЛ
Твіттер Манчестер Юнайтед

Кажуть, нескінченно людина може дивитися на три речі: як горить вогонь, як тече вода і як працюють інші люди. Мабуть, останнє для багатьох викликає навіть менший інтерес, ніж те, скільки ці самі люди в кінцевому підсумку заробляють.

Що ж, сьогодні ми вирішили частково усунути цю прогалину, а тому поговоримо про десятьох найбільш високооплачуваних футболістів англійської Прем'єр-ліги. Хочете знати, хто вони і скільки заробляють? Тоді не будемо гаяти часу...

9-10. Маркус РАШФОРД

Клуб: «Манчестер Юнайтед»
Зарплата: 10,4 млн фунтів на рік

22-річний вихованець академії «Манчестер Юнайтед» нині є одним з головних кадрових активів «червоних дияволів», де ще з часів Алекса Фергюсона намагаються цінувати і піклуватися про власних талантів. У першій команді «Юнайтед» Рашфорд дебютував ще в 2016 році, і спочатку підписав контракт на 1,69 мільйона фунтів на рік, проте успішні виступи з часом змусили керівництво клубу піти на переговори і істотно поліпшити Маркусу умови.

Нині Рашфорд заробляє 10,4 мільйонів фунтів на рік за контрактом, який був підписаний влітку минулого року і розрахований на чотири сезони.

9-10. Мохамед САЛАХ

Клуб: «Ліверпуль»
Зарплата: 10,4 млн фунтів на рік

Влітку 2017 року «Ліверпуль» заплатив 35,7 мільйонів фунтів «Ромі» за можливість підписання контракту з єгипетським форвардом Мохамедом Салахом, який раніше невдало намагався закріпитися на Туманному Альбіоні в рядах «Челсі». Спочатку «червоні» запропонували Салаху трудову угоду терміном на 5 років, згідно з якою Мохамед мав можливість отримувати щорічно у вигляді заробітної плати по 6,24 мільйонів фунтів.

З такими умовами Салах відіграв в клубі всього один сезон, який став для нього тріумфальним - 32 забиті м'ячі в 36 поєдинках АПЛ. Це спонукало керівництво «Ліверпуля» сісти за стіл переговорів і укласти з єгипетським легіонером новий контракт, який і є для нього актуальним на поточний момент: за умовами угоди, розрахованої до літа 2023 року Салах отримує в «Ліверпулі» по 10,4 мільйонів фунтів за сезон.

8. Серхіо АГУЕРО

Клуб: «Манчестер Сіті»
Зарплата: 11,967 млн ​​фунтів на рік

«Манчестер Сіті» підписав аргентинського голеадора Серхіо Агуеро ще влітку 2011 року, на що пішло 30,6 мільйонів фунтів, які були переведені «городянами» на рахунки мадридського «Атлетіко». Деталі першої особистої угоди Агуеро з «Манчестер Сіті» залишилися «таємницею за сімома засувами», так само, як і фінансові умови нового контракту, підписання якого відбулося вже в травні 2013 року. Однак влітку 2014-го «городяни» переуклали з Агуеро оновлений трудовий договір на 5 років, за умовами якого аргентинець отримував в «Сіті» по 11,44 мільйонів фунтів за сезон.

Нині Агуеро заробляє в стані «Манчестер Сіті» по 11,967 мільйонів фунтів на рік, завдяки тому, що у вересні 2018 року в черговий раз переуклав контракт із клубом. До слова, поточна угода розрахована до кінця нинішнього сезону, а тому поки питання майбутнього 32-річного форварда залишається невирішеним.

6-7. Антоні МАРСЬЯЛЬ

Клуб: «Манчестер Юнайтед»
Зарплата: 13 млн фунтів на рік

На початку вересня 2015 року молодий форвард «Монако» Антоні Марсьяль, про якого широкий футбольний загал Європи ще не був настільки добре обізнаний, перейшов в «Манчестер Юнайтед» за 51 мільйон фунтів. 19-річний хлопець отримав хороший контракт на чотири роки, за умовами якого заробляв по 5,72 мільйонів фунтів за сезон. Однак в січні 2019 року керівництво «Юнайтед» погодилося піти на перегляд умов для Марсьяля в бік поліпшення, підписавши з ним новий трудовий договір.

На даний момент Марсьяль заробляє в «Манчестер Юнайтед» по 13 мільйонів фунтів на рік, а його контракт розрахований до літа 2024 року, причому передбачає опцію пролонгації ще на один сезон, якою може скористатися клуб.

6-7. П'єр-Емерік ОБАМЕЯНГ

Клуб: «Арсенал»
Зарплата: 13 млн фунтів на рік

Габонця Обамеянга, який колотив голи пачками в дортмундській «Боруссії», «Арсеналу» вдалося підписати в січні 2018 року, за що довелося заплатити німецькому клубу 57,38 мільйонів фунтів. Спочатку африканцеві запропонували чотирирічну трудову угоду з окладом в 8,19 мільйонів фунтів на рік, однак потім, коли переконалися, що в АПЛ П'єр-Емерік також може забивати, причому чимало, «каноніри» пішли на істотне поліпшення особистих умов для Обамеянга.

У вересні нинішнього року «Арсенал» і Обамеянг домовилися про продовження контракту на три сезони, а оклад футболіста зріс до 13 мільйонів фунтів на рік.

5. Поль ПОГБА

Клуб: «Манчестер Юнайтед»
Зарплата: 15,08 млн фунтів на рік

Свого часу в «Манчестер Юнайтед» не повірили в талант Погба, через що французький хавбек поїхав в «Ювентус», звідки повернути його вдалося влітку 2016 року, але за рекордні на той момент гроші - 89,25 мільйонів фунтів. Повернення на «Олд Траффорд» Погба відбулося вже зовсім в іншому статусі, а тому футболістові були запропоновані дуже щедрі умови за контрактом: 5 років з зарплатою в 15,08 мільйонів фунтів на рік.

Також «Манчестер Юнайтед» прописав опцію продовження угоди з Погба ще на один сезон, якою в підсумку і скористався. Нинішня угода француза закінчується влітку 2022 року, але клуб веде з гравцем перманентні переговори про пролонгацію співпраці. Що правда, поки сторони не можуть прийти до консенсусу з фінансів: «Юнайтед» не хоче завищувати оклад футболістові, щоб не перекосити баланс у зарплатній відомості, а сам Погба не погоджується на ті умови, які йому пропонують.

4. Рахім СТЕРЛІНГ

Клуб: «Манчестер Сіті»
Зарплата: 15,6 млн фунтів на рік

У липні 2015 року «Манчестер Сіті» викупив контракт Стерлінга у «Ліверпуля» за 53,13 мільйони фунтів. Спочатку сторони узгодили п'ятирічний контракт, за умовами якого зарплата Рахіма становила 7,8 мільйонів фунтів на рік. Втім, вдалий для Стерлінга сезон-2017/18 призвів до того, що в листопаді 2018-го «городяни» запропонували англійцю підписати нову угоду на поліпшених умовах.

Нині Стерлінг заробляє 15,6 мільйонів фунтів на рік, маючи контракт до липня 2023 року.

2-3. Кевін ДЕ БРЕЙНЕ

Клуб: «Манчестер Сіті»
Зарплата: 18,2 млн фунтів на рік

В «Манчестер Сіті» бельгієць Де Брейне виступає з літа 2015 року. За його перехід «городяни» заплатили «Вольфсбургу» чималі 62,9 мільйони фунтів, але гра, яку демонструє Кевін в стані «Сіті», доводить, що ці витрати були далеко не марні. Спочатку Де Брейне отримував в Манчестері близько 9 мільйонів фунтів за сезон, але в січні 2018-го клуб пішов на суттєве збільшення його зарплати.

Нині оклад Де Брейне становить близько 18,2 мільйонів фунтів за сезон, хоча на цей рахунок існують різні дані, але ми візьмемо до уваги максимальну цифру з тих, що лунають в ЗМІ. Відзначимо також, що чинний контракт Кевіна з «Манчестер Сіті» розрахований до літа 2023 року.

2-3. Месут ОЗІЛ

Клуб: «Арсенал»
Зарплата: 18,2 млн фунтів на рік

Німець Озіл переїхав на Туманний Альбіон ще на початку вересня 2013 року, коли «Арсенал» заплатив за нього «Реалу» 42,5 мільйони фунтів. Спершу Месут підписав 5-річну трудову угоду, за умовами якої отримував 7,28 мільйонів фунтів на рік, а в кінці дії цього договору - вже 9,1 мільйонів. Але в січні 2018 року «каноніри» та Озіл погодили новий контракт на покращених для футболіста умовах.

На даний момент зарплата Озіла складає 18,2 мільйонів фунтів на рік, і він став одним з небагатьох гравців клубу, який відмовився навесні від її зниження через кризу, викликану пандемією коронавірусу. Незважаючи на космічну зарплату, нині в «Арсеналі» на Озіла не розраховують, і навіть не заявили футболіста на Лігу Європи. Крім того, «каноніри» були не проти достроково розірвати договір з хавбеком, але той зажадав непомірну суму компенсації, з якою боси лондонців не погодилися.

1. Давид ДЕ ХЕА
Клуб: «Манчестер Юнайтед»
Зарплата: 19,5 млн фунтів на рік

Лідером рейтингу і найбільш високооплачуваним гравцем в нинішній англійській Прем'єр-лізі є воротар «Манчестер Юнайтед» Давид Де Хеа. За «червоних дияволів» він виступає з літа 2011 року, встигнувши застати в клубі ще Алекса Фергюсона. З тих пір іспанець двічі перепідписував трудові угоди з манкуніанцям і кожен раз, звичайно ж, на поліпшених умовах. Якщо спочатку зарплата Де Хеа в «Юнайтед» становила 3,9 мільйони фунтів за сезон, то потім її підняли до 10,4 мільйонів, а нині воротар так і зовсім майже отримує під 20 мільйонів на рік.

Відзначимо, що розраховувати на 19,5 мільйонів фунтів в «Манчестер Юнайтед» Де Хеа може мінімум до літа 2023 року, а там у «червоних дияволів» є ще й традиційна для цього клубу опція на однорічну пролонгацію контракту.

Оцініть матеріал
(76)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Милан Милан
Озил это какой то нонсенс! Арсенал дебилы что ли? в 2018 он уже был очень медленным.
polesse2000
Боссы МЮ влетать туркам Башакшехир и платить такие деньги.
Pol Chopa
Ни один из этой десятки и рядом не стоит по Игре, по полезности для команды с Г.Кейном-Д.Леви,потруси машной!!!
Josyp_1927
Марсьяль и Рашфорд очень похожи, прям одно лицо