Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Dota 2
| Оновлено 06 жовтня 2020, 18:11
2112
0

Гендиректор NAVI: «Зараз немає сенсу інвестувати в Dota 2»

Євген Золотарьов розповів про проблеми популярної кіберспортивної дисципліни

| Оновлено 06 жовтня 2020, 18:11
2112
0
Гендиректор NAVI: «Зараз немає сенсу інвестувати в Dota 2»
Natus Vincere. Євген Золотарьов

CEO Natus Vincere Євген Золотарьов пояснив, чому The International з призовим фондом - одна з основних проблем змагальної сцени Dota 2.

Золотарьов пояснив, що розробники Dota 2 вважають систему з The International відмінною рисою цієї гри. Однак на утримання сильного складу клубам недостатньо навіть частки призових за потрапляння до топ-3 турніру.

«[Націленість тільки на TI] - це специфіка Dota-світу. Винна в цьому, напевно, Valve - як і в усьому, що відбувається з Dota-ком'юніті і з цією системою Dota. Їхнє апатичне ставлення до гри, небажання дивитися на кращі практики з інших дисциплін, небажання дивитися на те, що працює в інших іграх, небажання змінювати свій тригер у вигляді енної кількості мільйонів разів на рік на The International.

Це унікальна фішка Dota 2, принаймні з того, що мені вдалося зрозуміти в розмовах з Valve, - для них це те, що нас відрізняє від інших. Але це те, що їх відрізняє від інших і не дає побудувати нормальну екосистему, тому що клубам абсолютно ніде монетизувати в цій грі. Тільки якщо ти топ-2 / топ-3 «Інта», якийсь свій кат на призових отримаєш, але це все одно не окупає річне утримання топового складу. Немає скінів, немає розподілу доходів від ліг, як, наприклад, в CS:GO - з нами діляться доходами BLAST або ESL.

Можна заплатити [клубу за гравця], якщо ти бачиш, як повернути інвестиції. Проблема не у фінансових можливостях клубу, а у здоровому глузді. Немає сенсу робити великі інвестиції в Dota 2, тому що ти з неї нічого не можеш заробити», - сказав Золотарьов.

Раніше Natus Vincere оновили свій склад з Dota 2.

Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.