Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Стрибки з трампліну
| Оновлено 04 жовтня 2020, 04:02
1108
0

Українець Марусяк здобув перемогу на етапі Кубка FIS

Ця перемога стала третьою для України в подібних змаганнях

| Оновлено 04 жовтня 2020, 04:02
1108
0
Українець Марусяк здобув перемогу на етапі Кубка FIS
suspilne.media

Український стрибун з трампліна Євген Марусяк здобув перемогу на етапі Кубка FIS у румунському Ришнові. За результатами двох спроб він на сім балів випередив срібного призера.

Україна могла претендувати на переможний дубль. Після першої спроби 20-річний Марусяк йшов на другому місці, а лідером був 27-річний Віталій Калініченко. У своєму другому стрибку Калініченко показав найкращий результат за дальністю польоту, однак був дискваліфікований. Відповідно, перше місце дісталося Марусяку: дальність його стрибків - 91 м та 93 м, а загальна сума балів - 222.1.

Друге та третє місце посіли господарі змагань, представники Румунії – «срібло» в Ніколая Мітрофана, а «бронза» - в Андрея Фелдорена.

Загалом на етапі Кубка FIS в Ришнові змагається п'ять українських стрибунів. Крім Марусяка та Калініченка на міжнародних змаганнях виступають 16-річний Антон Корчук (8 місце), 21-річний Андрій Васкул (12 місце) та 18-річний Юрій Янюк (18 місце).

Це всього третя перемога українських стрибунів з трампліна в історії у рамках стартів під егідою FIS. Раніше дві перемоги здобував Віталій Шумбарець у 2011 році.

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.