Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 01 жовтня 2020, 03:40
2141
2

Мотор у впертій боротьбі поступився Веспрему

Запорізька команда поки не може набрати перші очки в Лізі чемпіонів

| Оновлено 01 жовтня 2020, 03:40
2141
2
Мотор у впертій боротьбі поступився Веспрему

Матч третього туру в групі В гандбольної Ліги чемпіонів українські вболівальники очікували з побоюванням. Виною тому - безліч чинників.

По-перше, діаметрально протилежний старт команд в головному єврокубку. «Мотор» програв два стартові матчі. І якщо домашня гра з «Барсою» вселила оптимізм (запорожці поступилися з різницею в 5 м'ячів), то виїзд до «Ольборгу» завершився з «-9». У той же час «Веспрем» почав виступ у групі з двох перемог: в гостях над «Нантом» і вдома над «Загребом». По-друге, статистика особистих зустрічей була невтішною для українського клубу: в шести очних матчах «Мотор» зазнав 5 поразок при одній перемозі. У минулому сезоні запорожці привезли «-12» з Угорщини, а вдома програли з різницею в 10 м'ячів. Ну і, нарешті, сам статус команд: «Веспрем» по праву вважається однією з кращих команд світу. Команда перебувала на першому місці в червневому рейтингу ЄГФ, а в минулому сезоні грала в фіналі Ліги чемпіонів («Мотор» минулий сезон завершив на останньому місці в групі).

Загалом, очікування були тривожними. Але на практиці все виявилося зовсім не так сумно! Запорожці впевнено почали поєдинок з грандом і довгий час йшли нарівні. Угорська команда все одно вийшла вперед, проте господарі не дозволяли їй відірватися більш ніж на 2 голи. І хай не пішли кидки у кращого бомбардира «Мотора» Малашинскаса. Гру на себе взяли Бохан і Козакевич. І навіть не дивлячись на 3 вилучення і 3 семиметрових в наші ворота, «Мотор» тримався на рівних. А останню п'ятихвилинку і поготів виграв 4:2, що дозволило піти на перерву лідером - 18:17. До початку матчу в таке і не вірилося!

На жаль, у другій половині гри різниця в класі все-таки далася взнаки. Кращий гравець 2019-го за версією ЄГФ Петар Ненадіч, наприклад, був просто нестримним. Серб закинув 10 м'ячів з 13-ти спроб! Не відставали від нього й інші гандболісти «Веспрема». Гості повільно, але впевнено нарощували перевагу. У підсумку за 10 хвилин до закінчення зустрічі вони отримали перевагу в 3 м'ячі. І, не дивлячись на всі старання «Мотора», зуміли зберегти ці самі «+3» до фінального свистка.

34:37 ​​- і запорожці скотилися на передостаннє, 7-е місце. А «Веспрем» з 9-ма очками очолив турнірну таблицю. 14 жовтня «Мотор» їде в гості до «Кіля», а угорська команда приймає «Целє».


Ліга чемпіонів ЄГФ. Група В. 3-й тур.

«Мотор» - «Веспрем» - 34:37

«Мотор»: Мороз, Вьюник - Пуховський, Гурковський, Малашинскас, Вуйович, Моліна, Денисов, Козакевич, Кубатко, Орбовіч, Тютюнник, Бурзак, Бохан, Горіга, Міноцький.

«Веспрем»: Кораллес, Чупарев - Ненадіч, Македа, Штрлек, Шишкарев, Маркуссен, Маргуц, Мае, Лауге-Шмідт, Нільссон, Манасков, Благотіншек, Борозан, Мораес-Феррейра, Омар-Фаті.

Палац спорту «Юність» (Запоріжжя).

Арбітри: Славі Ніколов, Дьордь Начевскі (обидва - Македонія).

ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Відомо, хто підказав Луніну залишитися на місці перед ударом Бернарду
Футбол | 18 квітня 2024, 12:44 1
Відомо, хто підказав Луніну залишитися на місці перед ударом Бернарду

Тренер воротарів «Реала» вважав, що не стрибати варто лише в одному випадку з трьох можливих

Найкращий гравець поєдинку з Ман Сіті розхвалив Луніна після суперматчу
Футбол | 18 квітня 2024, 09:40 6
Найкращий гравець поєдинку з Ман Сіті розхвалив Луніна після суперматчу

Федеріко Вальверде висловився про українського голкіпера

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
mayakovskiy1
Эх, обидно. Играли здорово против одной из лучших команд мира. Даже в концовке могли заташить. Все решила обрезка воротника при 32-34 и вместо 33-34. стало 32-35
Ivan-Bogun
Треба відроджувати і посилювати відомі українські гандбольні бренди багаторазових чемпіонів України - запоріжський ЗТР, київські СКА і "Буревісник",львівський СКА, одеський "Локомотив",харківський "Локомотив" !!! Таким чином українська гандбольна ліга стане сильнішою,а відроджені українські клуби складуть дуже сильну конкуренцію запоріжському "Мотору"! Що в свою чергу підвищить клас "Мотору"!