Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Велоспорт
|
1333
2

Так пишуть історію. Переможець Туру-2020 Погачар переписав багато рекордів

Словенський гонщик вже увійшов в історію

Так пишуть історію. Переможець Туру-2020 Погачар переписав багато рекордів

Сьогодні в Парижі завершився Тур де Франс-2020, переможцем якого став Тадей Погачар з команди «UAE Emirates». Крім самого факту перемоги, словенець переписав відразу кілька рекордів.

Крім перемоги в загальному заліку, Погачар також завоював білу майку найкращого молодого гонщика і горохову майку найкращого гірника. Таким чином, Погачар став другим гонщиком в історії Тур де Франс, який за один Тур виграв відразу три різних призових майки. До нього це робив тільки найтитулованіший гонщик в історії, бельгієць Едді Меркс в 1969 році.

Також Погачар став першим в історії Словенії переможцем Тур де Франс. Відзначимо, що в боротьбі за титул він випередив свого співвітчизника, Пріможа Рогліча з команди «Jumbo Visma».

Крім цього, Погачар, якому завтра, 21 вересня, виповнюється 22 роки, встановив відразу кілька «рекордів молодості». Він став другим наймолодшим переможцем Тур де Франс в історії. У молодшому віці «Велику петлю» вигравав тільки Анрі Корне в 1904 році. То був другий розіграш Тур де Франс в історії.

Що цікаво, в рейтингу наймолодших переможців Туру Погачар відтіснив на третє місце торішнього чемпіона, колумбійця Егана Берналя.

Також Погачар став восьмим наймолодшим переможцем Гран Турів в історії і наймолодшим переможцем з часів Джиро д'Італія-1979, яку виграв Джузеппе Саронні. Відзначимо, що Саронні зараз працює консультантом в команді Погачара, «UAE Emirates».

Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анчелотті прокоментував скандальний епізод із нібито голом у ворота Луніна
Футбол | 22 квітня 2024, 21:31 2
Анчелотті прокоментував скандальний епізод із нібито голом у ворота Луніна

21 квітня королівський клуб виграв у «синьо-гранатових» із рахунком 3:2

Турнірна таблиця УПЛ. Шахтар гарантував собі єврокубки
Футбол | 23 квітня 2024, 06:30 30
Турнірна таблиця УПЛ. Шахтар гарантував собі єврокубки

Гірники можуть вийти напряму до групового раунду Ліги чемпіонів 2024/25

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Tospokitos
Молодец парень , вообще с Словенская велошкола сейчас даёт одних из лучшых сошейников в мире, нужно нам поучиться у братьев славян
Tospokitos
Да я и не заморачиваюсь на грамматикой или правильностью написания слов, главнее что суть понятна простому читателю . Но при этом интеллекта и ума хватает чтобы понять твою русско - украинскую речь, хотя по фотке на твоём аватаре понятно что ты любитель дешевого алкоголя