Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 08 вересня 2020, 12:13
7042
13

Бій Повєткіна і Усика може відбутися. Але багато повинно скластися

Лев Кравців — про ідеальний світ російських промоутерів

| Оновлено 08 вересня 2020, 12:13
7042
13
Бій Повєткіна і Усика може відбутися. Але багато повинно скластися
Boxing Scene. Олександр Усик

Розмови про поєдинок Алєксандра Повєткіна і Олександра Усика ніби рухаються по знаку нескінченності. Вони то припиняються зовсім, то зближуються максимально близько і збільшуються в рази. Чи є під ними хоч якісь підстави, і чи побачимо ми колись цей бій?

Коли вперше заговорили про поєдинок Повєткіна та Усика?

Коли Олександр Усик вирішив, що його справи в крузервейті завершилися, почалися перші серйозні розмови про поєдинок проти Повєткіна. Звичайно, почала ці розмови російська сторона. Вони були готові запропонувати відмінні гроші, аби знову привезти українця в Росію.

В Україні жартували, що це народний російський спорт: раз на декілька років запрошувати Усика, щоб той побив їхнього бійця. Олександр Красюк через деякий час відмовився від таких перспектив - попереду в Усика була зустріч із Такамом, а знову їхати в Росію ніхто не збирався.

Андрєй Рябинський - промоутер Повєткіна, намагався ще якось зацікавити українську сторону, але все завершилося вердиктом Усика. Битися з тезкою він не збирається: Олександр вважав, що таке протистояння обидві сторони перетворять на політичне, а спортивний інтерес там нульовий, щоб знову вплутуватися в це.

У підсумку, Такам змінився Тайроном Спонгом, а Тайрон Спонг Чаззом Візерспуном і достроковою перемогою після середини поєдинку. А ось Повєткін за цей час побився з Х’юї Ф'юрі, колишнім суперником українця Майклом Хантером і Ділліаном Вайтом. Жодної поразки і одна нічия у війні проти Хантера.

Схоже, по-спортивному був би дуже непоганий варіант для дебюту в супертяжах.

Звідки взялися повторні чутки про поєдинок Усик - Повєткін?

З того моменту, взагалі-то, настала тиша. Повєткін займався своїми справами, Усик добирався до поясу. Візерспун був повалений, попереду замаячив Чісора і можливість побитися проти Джошуа. Перетинів із росіянином - ніяких. Усик йшов за лінією WBO, Повєткін - за лінією WBC.

22 серпня 2020 року Алєксандр Повєткін зустрівся з Ділліаном Вайтом. Не те, щоб місматч, але в росіянина вірило вкрай мало людей. Алєксандру вже 40, Вайт - заряджений претендент, який явно готувався до суперника, та ще й відчутно молодший за опонента. Чотири раунди проходили для Повєткіна важко: він двічі побував у нокдауні і вік відчувався так, ніби його можна було помацати.


Boxing Scene. Олександр Повєткін святкує перемогу над Ділліаном Вайтом

А потім настала п'ята трихвилинка, Алєксандр пішов корпусом в сторону і зарядив лівий аперкот такої сили, що розмов про продовження поєдинку не могло виникнути навіть на секунду. Хей, звичайно, спробував провести аналогію між ситуацією в першому поєдинку Ф'юрі і цим нокаутом, але це просто несерйозно - Ділліана відсторонили від тренувань на 28 днів, тому що нокаут виявився максимально серйозним і потрібно відновитися.

Відразу ж з'явилися розмови про поєдинок Усика проти Повєткіна. Першим про це заговорив польський сайт. Нібито, такий бій є актуальним - хлопці можуть зустрітися за звання претендента на пояс WBC, яким зараз володіє Повєткін, а зустріч відбудеться мало не взимку 2021-го.

У чому логіка подібної новини, як і цього поєдинку - секрет. Хоча Рябинський тут же активізувався зі своїм постійним питанням: а чому б і ні?

Так чому б і ні?

Олександр Красюк просто сміється з подібних новин - і ось чому. Вони не мають під собою навіть мінімальних підстав або логіки. Повєткіну і Усику все ще нема сенсу битися. Як у спортивному плані, так і в плані просування. У такому поєдинку відсутня будь-яка логіка, а боксери вже давно не на тому рівні, щоб битися просто так.

Почнемо з Повєткіна. Він - володар тимчасового і «діамантового» поясу за версією WBC. Обов'язковий претендент на пояс чемпіона світу за версією WBC, де чемпіон - Тайсон Ф'юрі. Крім цього, в Олександра є, як мінімум, одне зобов'язання - реванш проти Ділліана Вайта.

Британець, мало не лежачи на спині, відразу після нокауту, став кричати про повторну зустріч. Говорив про те, що лідирував і домінував, а від лакі-панчу не застрахований ніхто. І це правда. За очками Алєксандр програвав кожен раунд, але це не виправдання - фінальний удар був ідеальним.

Швидше за все, взимку Повєткін і Вайт проведуть реванш, а що буде там - загадка. За ідеєю, Ділліан повинен реалізувати потенціал - росіянин не стає молодшим ​​і чим далі - тим буде гірше. При цьому, ніхто не може бути застрахованим від таких ударів, а до зими можливостей підготуватися ще краще буде ще більше.

Після цього Повєткін, в разі перемоги, повинен буде зустрітися з Тайсоном Ф'юрі або Деонтеєм Вайлдером - дивлячись, хто буде чемпіоном після їхньої третьої зустрічі. У будь-якому випадку, це ще один мегафайт і шанс стати все ж повноцінним чемпіоном до кінця своєї кар'єри.

Тепер Усик. Він - обов'язковий претендент за лінією WBO. Наступний суперник - не менш цікавий Дерек Чісора. Трохи вийшов у тираж, але вміє і тиснути, і бити. Крім цього, знову британець, знову бій в Британії - там Усику подобається вже давно.


Boxing Scene. Олександр Усик і Дерек Чісора

У разі перемоги, Олександр остаточно стає першим кандидатом на зустріч із Джошуа, який, якщо переможе Пулєва, зобов'язаний буде вийти на нього. Багатомільйонний мегафайт, велика арена у Великобританії, можливість взяти всі, крім одного, пояси у хевівейті. Де тут Повєткін? Як і де Усик у планах Повєткіна?

Та й росіянин сам коротко, але точно описав ситуацію: «У нього своя дорога, у мене - своя». Немає жодної логічної причини їм зустрічатися. Хіба просто тому, що так захочуть, але ні конфліктів, ні спортивного інтересу там теж немає.

Цей поєдинок може відбутися, але має скластися занадто багато обставин. Повєткін повинен перемогти в реванші Вайта, а потім розібратися або з Ф'юрі, або з Вайлдером. А Усик - розбити Чісору, а потім Джошуа. Самі розумієте, обидва шляхи не з простих. Тим більше, коли одному з боксерів - за сорок.

Оцініть матеріал
(32)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 13
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
GeloN83
Це зазделегіть буде провальний бій в рейтингову плані...
kerch30
Дербі *русского мира*
★  Дядя Стёпа ★
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
mayjumanji
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Олександр Заєць
Цей ватан за останні 2 роки провів 0 поєдинків. З такими темпами ,йому чемпіонський поєдинок світить в років 40)))
Орест Копиця
Гундяєв накаже - і бій відбудеться.
Олег Мандрівник
бой охранника из "Чудомаркета" и продавца из "Эльдорадо" соберёт больше зрителей
Сергей Иванамофф
Короче, чисто теоретические шансы всегда есть.
Если Поветкин пройдет реванш Уайта (50/50), а потом разобраться или с Фьюри (не реально) , или с Уайлдером (тоже не реально). А Усик должен разбить Чисору (50/50), а потом Джошуа (не реально).
Микола Унгурян
зі спортивної точки зору звісно жодних причин на такий бій, але коли вмішується політика і бабло, то все реально.
Звісно що Усик не Кличко, навряд чи к**апи розщедряться на 17 млн, але 2-3 млн може заробити
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Олег Тимофеюк
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил