Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 03 вересня 2020, 18:04
12213
7

Андрій ШЕВЧЕНКО: «Комусь із новачків дам шанс зіграти зі Швейцарією»

Наставник збірної України - про матч проти Швейцарії

| Оновлено 03 вересня 2020, 18:04
12213
7
Андрій ШЕВЧЕНКО: «Комусь із новачків дам шанс зіграти зі Швейцарією»
Footboom. Андрій Шевченко

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко поділився очікуваннями з приводу матчу Ліги націй проти Швейцарії, який відбудеться завтра, 3 вересня у Львові:

- Вам вдалося за ці кілька днів відновити зв'язки і настрій, які були до карантину? Чи буде завтрашня гра настільки ж яскравою, як в минулому році?
- Ми робимо все, щоб гравці швидше згадали всі ті зв'язки, які були. Ще раз хочу подякувати клубам за той збір, який нам вдалося організувати, він піде нам в плюс.

Нам вдалося попрацювати над тактикою, підняти фізичний тонус команди. Думаю, ми достатньо розібрали ці два матчі. Тому, я чекаю хорошого футболу завтра і хорошої реакції від гравців.

У мене величезна повага до головного тренера збірної Швейцарії Владіміра Петковіча за ту роботу, яку він проводить зі збірною Швейцарії. Ця команда дуже підняла свій рівень і грає в хороший футбол. Дуже люблю Швейцарію як країну, і бажаю їм удачі.

- Матч буде у Львові, який славиться своєю підтримкою збірної. Але матч буде без уболівальників. Це впливає на емоційний стан гравців?
- Величезне спасибі Львову за прийом. Нам не можна ні з ким спілкуватися, але ми відчуваємо цю підтримку. Це особливе місто для збірної, вона завжди тут вдало грала.

Ми всі розуміємо поточну ситуацію. Ігри повинні проходити без глядачів, і ми це приймаємо. Але глядачів нам буде не вистачати, і ми сподіваємося, що незабаром вони повернуться. Але здоров'я людей - перш за все. Тому всі заходи по боротьбі з пандемією виправдані, а ми повинні просто терпіти.

- Чи вважаєте ви матч зі Швейцарією ключовим у боротьбі за третє місце в групі? Чи ви розраховуєте на очки в матчах з Німеччиною та Іспанією?
- Ми розраховуємо на хорошу гру і на очки. З таким настроєм ми будемо виходити на всі ігри.

- У тренерський штаб був запрошений італієць Андреа Азалін. Розкажіть про його функції і чим він допоможе команді?
- Він з нами вже давно, ще з минулого року. Це чудовий фахівець, який відповідає за фізичну підготовку футболістів. У нього відмінне резюме, він працював в «Лестері», «Монако» і інших клубах. Це дуже хороший фахівець.

- Ви зустрічалися зі збірною Швейцарії в якості гравця в 1/8 фіналу чемпіонату світу 2006 року. Які у вас спогади про той матч?
- У мене прекрасні спогади про той матч. Ми перемогли, це була важка гра. Обидві команди були втомленими. Ми не зіграли фантастичний матч, але він був дуже рівним. Обидві команди намагалися грати збалансовано, багато уваги приділяли обороні, тому що одна помилка могла коштувати перемоги.

У серії пенальті мій нинішній асистент Олександр Шовковський виглядав прекрасно, це був його день. Я тоді не забив пенальті, але всі не забивають, навіть Мессі.

Що стосується нинішньої збірної Швейцарії, то Джака - один з ключових гравців, але швейцарська команда дуже сильна. Вони завжди грають за однією схемою, з дуже хорошою структурою. Ця схема дуже добре підходить збірній Швейцарії. Я впевнений, що це буде дуже цікава і важка гра для обох команд.

- Владімір Петковіч сказав, що заздрить збірній України, тому що у вас було більше часу для підготовки. Ви вже визначилися зі стартовим складом? Є ще позиції, в яких ви сумніваєтеся?
- Ми викликали новачків, і комусь із них я завтра дам шанс зіграти. Ось над цим я і думаю.

- У вас за плечима фантастична кар'єра гравця. Зараз ви тренер збірної. Яким ви бачите своє майбутнє?
- У мене зараз є робота, у нас є цілі - це Євро-2020, це Ліга Націй та кваліфікація на чемпіонат світу-2022. Я недавно підписав контракт ще на два роки. Зараз я думаю тільки про те, як добре робити свою роботу тут. У майбутньому в моєму житті можливі зміни, я можу спробувати попрацювати з клубом. Але зараз я зосереджений на збірній.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Demon
Хорошие ответы!!! Ждём отличной игры!!! Удачи нашей сборной, игрокам и тренеру!!!
Mr.Budd
Я один читал интервью голосом Шевы?))
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
roman_kros
Тут все прогнозованого, що в старті вийде Михайличенко.
Trasher311987
https://korrespondent.net/business/financial/4270064-sud-obiazal-pryvatbank
-vyplatyt-surkysam-350-mln-yuryst-banka
Извините не по теме
BaZia
Лунина выпустить в матче против испанцев, Пятову против Швейцарии.