Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 01 вересня 2020, 10:20
8858
9

Результат за жеребом? Новий регламент для матчів збірних прийнятий УЄФА

Підготовка до матчів збірних проходить на фоні пандемії COVID-19

| Оновлено 01 вересня 2020, 10:20
8858
9
Результат за жеребом? Новий регламент для матчів збірних прийнятий УЄФА
УЄФА

Новий регламент матчів збірних прийнятий Виконкомом УЄФА на засіданні напередодні матчів Ліги націй.

Підготовка до матчів збірних проходить на фоні пандемії COVID-19 і пов'язаних з нею складнощів. Впровадження Протоколу УЄФА по поверненню футболу (далі – протокол), який включає в себе програму ретельного тестування, спрямоване на те, щоб матчі проходили за розкладом. Крім того, відповідно до вимог протоколу, більшості національних асоціацій вдалося отримати від уповноважених державних і місцевих органів влади виключення, що дозволяють командам виїжджати на місце проведення матчу, а їхнім гравцям – повертатися в клуби після виклику в збірну.

Однак позитивні результати передматчевих тестів на COVID-19 можуть привести до того, що групи гравців або цілі команди будуть розміщені на карантин і національні асоціації не зможуть виставити команду на матч згідно з рішенням уповноважених державних і місцевих органів влади.

У такому випадку і з урахуванням щільності міжнародного календаря може виявитися, що неможливо перенести деякі матчі Ліги націй УЄФА 2020/21 (груповий етап), молодіжного Євро 2019/21 (кваліфікація) і жіночого Євро.

З огляду на цю ситуацію Виконавчий комітет УЄФА 28 серпня 2020 року прийняв наступні рішення, які застосовуються до вищезазначених турнірів:

1) якщо за рішенням уповноважених державних або місцевих органів влади група футболістів або команда поміщається в обов'язковий карантин або самоізоляцію, матч проходить за розкладом, якщо в команді набирається мінімум 13 футболістів, включаючи одного воротаря. Даний пункт дійсний незалежно від інших положень регламенту конкретного турніру (включаючи крайній термін подачі заявки на матч) за умови, що всі футболісти мають право виступати за молодіжну або дорослу збірну національної асоціації згідно з регламентом ФІФА, а їх аналізи дали негативний результат відповідно до протоколу УЄФА;

2) якщо національна асоціація не може виставити на гру команду з дотриманням зазначеного вище критерію (тобто 13 футболістів, включаючи мінімум одного воротаря), то матч, якщо можливо, переноситься на обрану адміністрацією УЄФА дату. Якщо адміністрація УЄФА вважатиме за доцільне, вона має повноваження перенести матч на стадіон в нейтральній державі (на території національної асоціації УЄФА). У будь-якому випадку домашня команда залишається відповідальною за проведення матчу і покриває всі супутні витрати;

3) якщо матч неможливо перенести, рішення приймає Контрольно-дисциплінарна і етична інстанція (КДЕІ) УЄФА. Збірна національної асоціації, з вини якої матч не відбувся або був зіграний в повному обсязі, визнається КДЕІ такою, що програла. Крім випадків, коли КДЕІ вирішує, що матч не відбувся або був зіграний не в повному обсязі з вини обох сторін або з незалежних від сторін причин. Тоді результат матчу визначає жереб (перемога 1:0, поразки 0:1 або нічия 0:0), який проводить адміністрація УЄФА;

4) якщо член призначеної на матч суддівської бригади здає позитивний тест на COVID-19, УЄФА може як виняток замінити його на рефері з асоціації, яку представляє одна з команд, або на рефері не зі списку ФІФА.

 
Оцініть матеріал
(36)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Італійський топ-клуб може влітку підписати Довбика
Футбол | 24 квітня 2024, 14:37 6
Італійський топ-клуб може влітку підписати Довбика

Форвард «Жирони» може продовжити кар'єру в «Наполі»

ЧС з хокею. Календар збірної України
Хокей | 25 квітня 2024, 10:00 2
ЧС з хокею. Календар збірної України

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
euro2012_za_2012euro
Бред.
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
euro2012_za_2012euro
Хотя бы в настольный футбол или хоккей. И то справедливее и честнее.
MaxUa
Жребий, который проводит администрация УЕФА? Тогда пусть сразу огласят тарифы.
movkli
предлагаю кидать кубики - двое одновременно)))
euro2012_za_2012euro
цУЕФА
euro2012_za_2012euro
Что значит «Цу-е-фа» в игре «камень-ножницы-бумага»? О загадочной присказке родом из детства. Если верить непроверенным источникам ― «цу-е-фа» с китайского дословно переводится как «пожалуйста, начинайте» (переводчик Google подтвердил теорию пару минут назад), а-ля ready-steady-go на американский манер.
Юрий Сергеевич
Так было такое. Даже в финалах ЧМ. Ничья в осн. время - судья кинул монетку: вы - в четвертьфинале, а вы - домой...))
Саша Яковенко
этот скрип идёт от петлей на крышке ящика Пандоры.