Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 30 серпня 2020, 07:23
29732
10

Прогноз і анонс на бій Хосе Рамірес – Віктор Постол

Бій з Раміресом - останній шанс для Постола. Але Віктору буде важко

| Оновлено 30 серпня 2020, 07:23
29732
10
Прогноз і анонс на бій Хосе Рамірес – Віктор Постол

В рамках спецпроекту Sport.ua і Parimatch прогноз на бій Хосе Рамірес - Віктор Постол дають оглядач з боксу Лев Кравців і український боксер, амбасадор Parimatch Федір Черкашин.

Віктор Постол в суботу, 29 серпня, знову отримає титульний шанс. Здавалося, що кар'єра українця повинна була закінчитися ще чотири роки тому, але він не тільки не зупинився, але і дістався до титульного поєдинку, незважаючи ні на що. Суперник - грізний, але якщо не зараз, то коли?

У Рамірес більше шансів на перемогу, але Постол може піднести сюрприз

Хосе Карлос Рамірес - чемпіон світу і нього більше шансів на перемогу поєдинку проти Віктора Постола. Про це говорить і логіка, і котирування букмекерів. Поставити на перемогу українця можна з коефіцієнтом 5. Віктор може серйозно ощасливити фанатів, які вірять у нього, але справа ризикова.

Чемпіон - хлопець непростий. Він значно молодший за Постола - 28 років проти 36 в українця. 68% поєдинків закінчив достроково. Рубає Рамірес знатно. В основному, бере свій постійним тиском, пресингом, під яким зламатися не дивно. Та й аматорська школа у Хосе Карлоса пристойна - тут тобі участь практично у всіх серйозних турнірах з шоломом на голові.

Безумовно, в позиційному боксі на дистанції Постол повинен перегравати Раміреса. По-перше, через габарити. Українець трохи вище (180 см проти 178 см) і має трохи довші руки (187 см проти 184 см). Різниця незначна, але Віктор вміє користуватися цими перевагами і працювати від суперника.

По-друге, бокс американця - це все ж не гра. Піджати, пробити, продавити - це заняття саме для нього. Стріляти з дистанції, намагаючись перестукати суперника - звиняйте. Безумовно, Хосе Карлос може і так - недарма він не програв жодного з двадцяти п'яти боїв, але ключ до перемоги над українцем в іншому.

До речі, як і ключ до перемоги над американцем. Якщо 36-річний Постол зможе стримати натиск чемпіона - буде цікаво. Якщо ні - доведеться сподіватися на вміння Віктора тримати удар. З цим у нього все чудово. Так, падав, але не остаточно, а приходив до тями і бився далі. Навіть такий топ-фінішер, як Кроуфорд, не зміг нічого зробити з Постолом в результаті. З іншого боку, українцю тоді було 32, а з віком все, включаючи вестибулярний апарат, починає давати збій.

Поєдинок Віктора Постола проти Хосе Раміреса - несподівана перспектива для України отримати абсолюта. Два бої - і ось він. Броварчанин - той самий хлопець, який точно працює в залі на всі сто. І той, який точно покаже свій максимум в рингу. Тільки ось, який він - цей максимум, і чи вистачить його в 36 років - величезне питання. Хочеться вірити, що вистачить на гідний і рівний поєдинок.

Прогноз амбасадора Parimatch Федора Черкашина на поєдинок Хосе Рамірес - Віктор Постол:

«Віктор дуже добре працює з дальньої дистанції і вміло користується своїми важелями. У той час як Рамірес буде працювати агресивно і намагатися прориватися в «інфайт», оскільки він добре працює в ближній і середній дистанції. Переможе той, хто зможе реалізувати краще свій тактичний план на бій. Раміресу 28 років і він зараз на підйомі. Тому, думаю, мексиканець здобуде перемогу за очками».

Як Постол знову став претендентом?

Останні роки не були ідеальними для Віктора. Цей період не назвеш провалом або навіть невдачею, просто буває, коли ти працюєш, нехай і не на знос, але близько того.

Найскладніший період почався там, де повинен був початися найвдаліший. Перемога над Лукасом Матіссе принесла Віктору пояс і частинку слави, від якої можна було рухатися далі. Він пішов відразу на Теренса Кроуфорда. Знаходяться фанати, які розповідають про те, що американець виїжджає тільки за рахунок опозиції, але боксер він дійсно крутий.

Постолу було важко, він побував у нокдауні і, взагалі-то, виглядав відчутно гіршим за свого опонента, заслужено програвши. Як виявилося, він став останнім за наступні чотири роки, хто протримався з Теренсом у рингу всі дванадцять раундів.

Поразка Кроуфорду, тим більше, така - досить конкурентна - це ж не вирок. А при правильному підході до справи може бути навіть поштовхом до грошових, нехай і не чемпіонських (для початку) боїв. Але Постол пропав на цілий рік і два місяці, повернувшись лише поєдинком в Києві проти Джамшидбека Наджмітдінова. З ним Віктору було мало не складніше, ніж з одним із лідерів pound-for-pound: нова категорія, знову нокдаун у п'ятому раунді, і важка перемога. Багато хто навіть в Україні вважають її спірною.

Зустріч із Тейлором, який набирає обертів, знову здавалася кінцем кар'єри. Не тому що Постол був поганим, зовсім ні. Він, як і завжди, провів гідний поєдинок проти досі непереможеного британця на його території. Так, не встигав. Так, пропускав у корпус. Але був непоганим. Особливо для боксера, який б'ється раз на рік.

Через розбірки з менеджером, який, як виявилося пізніше, не мав навіть дозволу займатися подібною діяльністю в США, Віктор і ще ряд боксерів з пострадянського простору сиділи без боїв. Постол зустрівся з Тейлором через дев'ять місяців після бою з Наджмітдіновим. Забагато, як для 33-річного боксера на той момент. Особливо, зважаючи на те, що для зустрічі з Джошем українець знову повернувся на категорію назад.

Після цього Постол переміг двічі: Сіара Озгула в Великобританії за очками і Мохаммеда Мімуна за очками в США. Імена далеко не найвідоміші, але за лінією WBC Віктор швидко піднявся до статусу претендента на поєдинок проти одного з найпотужніших боксерів світу на поточний момент.

Тепер попереду два пояси, Хосе Карлос Рамірес і складне випробування, враховуючи вік і простій. Правда, цього разу перерва утворився не через боксера або його менеджера.

Вони ж повинні були боксувати ще взимку?

Віктор знову не виходив в ринг більше року. Остання перемога - в бою з Мімуном - сталася ще 27 квітня 2019 року. Так довго (більше року) чекати Постол не повинен був. Уже взимку вони з Раміресом повинні були перетнутися в Китаї - саме туди планував рухатися в розвитку Боб Арум, але не вийшло.

Так, в усьому винний коронавірус. Поєдинок Постола і Раміреса - один з перших, який був зірваний через пандемію. Спочатку його перенесли в США. Потім перенесли ще раз. А потім організатори вирішили просто відкласти з'ясування кращого до спокійних часів. Якщо спочатку Віктор переживав через те, що пройшов повний тренувальний табір і вийде на бій, пройшовши пік форми, то зараз нема про що сумувати: пік пройдено давно і, є надія, набраний заново.

У підсумку, на четвертий раз зустрічі нічого не повинно перешкодити. Постол і Рамірес зустрінуться в «бульбашці» від Top Rank у Лас-Вегасі і точно вирішать, хто більш гідний володіти відразу двома поясами і перебувати в кроці від абсолюту.

Оцініть матеріал
(68)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Схоже, Касільяс недооцінює Луніна. Забув, як над ним насміхався Кан?
Футбол | 24 квітня 2024, 12:20 19
Схоже, Касільяс недооцінює Луніна. Забув, як над ним насміхався Кан?

Колумністу Sport.ua Олексію Сливченку не сподобалося одне з останніх висловлювань легенди «Реала»

Лунін здивував Реал умовою, за якої він залишиться у команді
Футбол | 25 квітня 2024, 00:13 5
Лунін здивував Реал умовою, за якої він залишиться у команді

Український воротар хоче підвищення зарплати

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Petro_ua
Перемоги тобі, друже!
Чекаємо нового поясу чемпіона!
Porohokiller
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Petro_ua
точніше, 2 нових)
Olegor
Ну если Роуч тренер, то это уже очень интересно.
Удачи!
Василий Будник
Радует уже то, что бокс возвращается!
andre_lui
Бой против Джамшидбека Наджмитдинова был ужасный конечно. Удачи Виктору сегодня!!!
Leo Leo
Хоть бы написали где смотреть.. попахивает Львом..
edu209
Идиоты, публикующие данные статьи, поинтересуйтесь что такое "пандемия"! Как вы за...бали со своим залу...овирусом...
UKRAINE FAN
Единственный сюрприз от Постола это протянуть все 12 раундов!