Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 23 серпня 2020, 21:38
7768
19

Ворскла в Полтаві розгромила Рух

Дебют львівської команди в УПЛ вийшов провальним

| Оновлено 23 серпня 2020, 21:38
7768
19
Ворскла в Полтаві розгромила Рух
ФК Ворскла

У першій грі нового чемпіонату тренери обох суперників задіяли в стартових складах своїх новачків. В складі «Ворскли» Юрій Максимов випустив на поле Яворського, який у минулому сезоні виступав за «Маріуполь», а Іван Федик довірив місце в основі Кухаруку, котрий ще недавно виступав за «Агробізнес». Загалом в стартовому складі «Руху» дебютували в УПЛ одразу п’ять гравців - Дуць, Кухарук, Калюжний, Русин та Кухаревич.

Господарям поля вдалося провести швидкий гол. Саків, який свого часу виступав за «Ворсклу», порушив правила проти Пердути. Кане зі штрафного влучив у «стінку», м’яч відскочив до Пуцліна, який влучно пробив низом повз своїх та чужих гравців. Для хорватського легіонера, до речі, це був перший гол в УПЛ (у 10-й грі). Львівська команда могла швидко відновити рівновагу, коли Русин, обігравши у  штрафному захисника, з вигідної позиції пробив вище воріт. Загалом в діях гостей відчувалася відсутність на полі з різних причин двох кращих бомбардирів у минулому сезону – Кондракова та Климчука.

Натомість в середині тайму полтавчани закріпили свою перевагу, завершивши затяжну атаку. Яворський, замикаючи передачу партнера, з близької відстані влучив у штангу. М’яч відскочив до Степанюка, який потужним ударом низом влучно пробив впритул з дальньою штангою. Після другого голу господарі поля дещо збавили оберти і гра вирівнялася. Рухівці намагалися забити свій перший гол в УПЛ і таку нагоду знову втратив Русин, удар якого дивом парирував Різник.

На цьому неприємності для львівського клубу не закінчилися і під кінець першого тайму «Ворскла» забила ще два голи. Спочатку, Кулач, обігравши Мисака, пробивав в рамку воріт, а Дуць, намагаючись ліквідувати загрозу, влучив у штангу і м’яч зрикошетив у ворота. Для «Ворскли», до речі, це був вже 25-й в чемпіонатах автогол суперників «біло-зелених». А згодом неприкритий Скляр, який проводив свій 150-й матч в УПЛ, замкнув вивірену передачу Степанюка – 4:0.

Під час перерви обидва тренери вдалися до замін. В підсумку дебютував у «Руху» в УПЛ ганець Ернест, а для Федорчука це був вже 9-й (!) клуб елітного дивізіону. Дебютував у складі полтавчан і Татарков, який донедавна виступав за «Львів». Ледь розпочався другий тайм, як полтавчани знову забили гол. Пердута вивів на ударну позицію Кулача, який чітко пробив впритул зі штангою, забивши свій 25-й гол в чемпіонатах.

Тим часом парад дебютів продовжувався і в ході матчу в складі полтавчан на полі з’явився хорват Пешич, а в гостей – Оринчак та Бойчук. Прийшов час і першого голу новачка УПЛ «Руху». Його автором став досвідчений Федорчук, що добив під поперечину м’яч, який відбив Різник. Пропущений гол не знітив господарів поля, які знову могли змінити рахунок, але надійно зіграв Мисак, парируючи удари Кане та Якубу. Натомість під кінець матчу Бойчук після передачі Русина сходу пробив між ніг Різнику, відкривши лік своїх голів в УПЛ.

В підсумку «Ворскла» лише вдруге в Чемпіонатах України здобула перемогу саме з рахунком 5:2, а вперше вона це зробила ще у 1997 році, в Маріуполі. При цьому полтавчани повторили клубний рекорд, забивши п’ять голів на своєму полі.

Українська Прем'єр-ліга. 1-й тур.

«Ворскла» – «Рух» – 5:2

 Давид Пуцлін (10), Руслан Степанюк (26), Ігор Дуць (43, автогол), Олександр Скляр (44), Владислав Кулач (49) - Валерій Федорчук (63), Ігор Бойчук (90+1).

 Володимир Чеснаков (61) - Ігор Дуць (53), Ростислав Русин (65), Мар'ян Мисик (83).

«Ворскла»: Дмитро Резник - Сергій Яворський, Володимир Чеснаков, Вадим Сапай (Микита Татарков, 46), Ігор Пердута (Іван Пешич, 54), Ібрагім Кане - Давид Пуцлін (Наджеб Якубу, 64), Олександр Скляр (Євген Опанасенко, 54 ), Пап-Альюн Ндіайе - Владислав Кулач, Руслан Степанюк (Артем Челядін, 64).

«Рух»: Роман Мисак - Максим Білий, Ігор Дуць, Юрій Копина, Тарас Саків - Ярослав Мартинюк, Олег Синиця (Ігор Бойчук, 69), Іван Калюжний (Ернест Антві, 46), Андрій Кухарук (Валерій Федорчук, 46) - Микола Кухаревич (Богдан Оринчак, 57; Мар'ян Мисик (75)), Ростислав Русин.

ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Юрій Назаркевич
Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Мудрик розповів, які настанови дав Ребров у перерві матчу з Ісландією
Футбол | 27 березня 2024, 18:14 1
Мудрик розповів, які настанови дав Ребров у перерві матчу з Ісландією

Михайло також зізнався, що вже втомився від камбеків і хоче вигравати більш упевнено

Андрій ЛУНІН: «Я вважаю, що ми не маємо права пропускати такі м'ячі»
Футбол | 27 березня 2024, 17:23 9
Андрій ЛУНІН: «Я вважаю, що ми не маємо права пропускати такі м'ячі»

Голкіпер збірної України прокоментував перемогу над командою Ісландії

Коментарі 19
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
kromolovski92
ще в першій лізі гра від Руха була бий-біжи, для того щоб виглядати краще потрібне підсилення як гравцями, так і новим тренером
BekXan
За концовку игры Максимов должен дать звиздюлей команде по полной.
Dantist_marik
як розумію президент Руха має нормальні фінансові можливості, там тренер потрібний , навіть закордонний, який зможе поставити гру команди, підсилити 3-4 сильними гравцями плюс своя молодь і через 3-5 років це буде бойова команда... наразі це не сильно команда прем'єр ліги
Орест Орищишин
Рух виграв у Ворскли другий тайм 2-1 на жаль програв перший тайм 0-4. Ні тренер ні команда не готові до УПЛ. Без підсилення - РУХ явний аутсайдер УПЛ.
Сергей Соляник
Руху надо срочно новички. Иначе первый кандидат на вылет есть
Футбол в квадрате
Это Ворскла такая сильная или Рух такой слабый?)
dudigo78
Чекав від Ворскли трохи більшого. Але і так нормально. За другий тайм треба трохи дати наганяй
stopor2016
Ось львів"яни допиляють смереки , та я-а-а-а-к візьмуться за футбол !
Den4ik123
27 голов за 6 матчей
супер, всегда бы так)
wicker
З пeрeмогою колгоспники.
fifadinamo
Та может нахрен не надо на дне турнирной таблицы премьер лиги из года в год разыгрывать чемпионат львовской области...
Бондаренко Александр
Да,какой убогий чемпионат
Shevchenka2019
Хворе 4м0 пнх))) Негодуй,а адеквати попжуть з хвлрого)) На сцену кл0ун)))
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил