Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 18 серпня 2020, 17:01
38261
18

Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Шахтар приніс ще 0.200 бала, хоча й програв

Сумарно за рік Україна набрала 7.200 пункти, це 10-й показник у сезоні

| Оновлено 18 серпня 2020, 17:01
38261
18
Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Шахтар приніс ще 0.200 бала, хоча й програв
УЄФА

Відбулися півфінальні матчі Ліги Європи, і трохи зазнала змін таблиця коефіцієнтів УЄФА.

У фіналі Ліги Європи зіграють представники Італії та Іспанії, а у півфінали Ліги чемпіонів пробилися по 2 команди від Німеччини і Франції.

Навіть програвши «Інтеру» з розгромним рахунком (0:5), «Шахтар» приніс Україні ще 0.200 бала. Справа в тому, що (за новими правилами) в одноматчевому протистоянні за перемогу дається 3 очка, за нічию з переходом в серію пенальті – 2 очка, а поразка автоматично приносить 1 очко в скарбничку клубу і країни.

Сумарно за рік Україна набрала 7.200 бали, це 10-й показник у сезоні. Більше – тільки у грандів з топ-10 поточного рейтингу, крім Росії, що провалила сезон (4.666). Зате сильно провела рік Шотландія (9.750).

Для України очки в сезоні 2019/20 принесли: «Шахтар» (22), «Динамо» (6.5), «Зоря» (4.0), «Олександрія» (3.0), «Маріуполь» (0.5). Сумарно 36 очок, що при розподілі на 5 команд-учасниць дає 7.200 бала.

Нагадаємо, за підсумками сезону Україна випередила Нідерланди в боротьбі за 9-те місце. Поточна таблиця коефіцієнтів впливає на розподіл путівок через один сезон (у сезоні 2021/22). 9-й рейтинг дасть право віце-чемпіону України 2020/21 через рік стартувати з 3-го раунду кваліфікації ЛЧ. А ось у Нідерландів (10-я позиція) другому місцю Ередивізії доведеться розпочинати аж з Q2. Це на одного серйозного суперника більше.

Див. також: Клубний рейтинг УЄФА. Вже в топ-12! Шахтар наздогнав Тоттенхем і Боруссію Д

Таблиця коефіцієнтів УЄФА 2020 (впливає на розподіл путівок в сезоні 2021/22)

Таблиця коефіцієнтів УЄФА 2021 (впливає на розподіл путівок в сезоні 2022/23)

Україна займає 12-те місце у таблиці, яка прийме остаточний вигляд через рік. У ній відкинутий сезон 2015/16, де Україна мала урожай в 9.800 бала. Через це пропускаємо вперед Туреччину (на 0.700) і Австрію (на 2.025), але є надія на боротьбу з ними вже в осінній період.

Федерація, яка опиниться на 11-му місці, взагалі втратить пряму путівку в груповий раунд ЛЧ для свого чемпіона. Тому поборотися за 10-й рядок рейтингу в майбутньому сезоні критично важливо.

Джерело даних: Bert Kassies

 
Оцініть матеріал
(89)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 18
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
jimmi
Шахта втащила.
А если говорить серьёзно, пока у нас не будет "новых" МХ, ДД... Будем в... плохой ситуации.
Surkisbravo!
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Микола Унгурян
враховуючи скільки втратять суперники, то при стабільному виступі в 10-ці мали б втриматись.
ну і показово скільки хто приніс в копілку рейтингу, якщо з іншими 3 клубами зрозуміло, то 1/6 ДК це жесть, навіть за себе не відіграли.
Будемо надіятись що наступного сезону опбчимо зовсім інше ДК
UKRAINE FAN
Лаптеногие через пару сезонов к нам подтянутся сразу - 10 перед конкурентами
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Алексей Романенко
В долгосрочной перспективе у нас нет шансов против Нидерландов и Бельгии. У них там ещё должен сгореть сверхнизкий коеф за сезон 17/18. Не представляю как с ними тягаться с одним Шахтёром, та даже с нормальным Динамо.
Vbolivalnyk-Peter
Щодо коментарів: 1. Не буде у нас конкурентних команд типу ДД та МХ, допоки Суркіс з Ахметовим не перестануть грати у футбол адмінресурсом, а не чесно доводити свою перевагу на полі. І не перестануть переманювати молодих гравців, які тільки засвітилися, а потім переходять в ШД чи ДК та зникають на вічних лавах для запасних. 2. У наступному сезоні (21-22) у Бельгії відпаде 12.5, у Нідерландів - 9.1, у нас - 5.5. - при набранні в цьому сезоні та в наступному достатньої кількості очок на початок сезону 22-23 можна виходити не з таким катастрофічним відставанням. 3. Крім Шахтаря в цьому сезоні сподіваюся вагомий внесок зробить Динамо (як мінімум не програватимуть командам такого рівня як минулого року) та Зоря, яка, гадаю, не прохолоджуватися йде у групу ЛЄ. Та й новачки щось підкинути у загальну скарбничку зможуть.
euro2012_za_2012euro
Будем в соперничестве с Турцией обгонять австрийцев.
А потом и самих турков отцепим на финише.
Главное Динамо в группу ЛЧ попасть, а потом из нее в плей-офф ЛЕ.
Ну или минимум просто группа ЛЕ.
Австрийскому чемпиону Ред Булл ещё надо попасть из 3 квалифая пути чемпионов в группу ЛЧ.
И вице- Рапиду Вена из 2 квалифая пути лиг в группу ЛЧ попасть будет крайне трудно, максимум ЛЕ.
А Ласк может попасть в группу ЛЕ
Остальные два представителя гарантировано " "утонут" в квалификации.
Диспозицию по австрийцам и по туркам будем видеть после сформирования групп ЛЧ и ЛЕ.
А Бельгийцев и голландцев точно не догоним.
BEAR
Австрию будет сложно догнать!
за последние 4 года Австрия всегда набирала больше нас (кроме последнего).
Поэтому отставание в 2 очка - это как пропасть.
Если Луческо не выведет игру Динамо на новый уровень, то набрать нам не больше 6 очков (по истории так набираем - год выше 6, затем год ниже 6), а так больше не кому!
Олександр Фурманов
Если смотреть на попадание в в ЛЧ и в ЛЕ через призму зарабатывания денег для, как,например, для "Зари",у которой проблемы с финансированием со стороны владельца клуба,то цель понятна и оправдана. Что касается спортивной стороны вопроса,то в еврокубках украинским клубам делать нечего. Может потрепыхаться "Шахтёр", вылететь из группы ЛЧ в ЛЕ там успокоиться в 1/8 финала или чудом удержаться в ЛЧ и сдуться в первых же играх плей-оф. При этом нам никто не мешает болеть за украинские клубы. А за кого ещё? Просто нет в Украине внятных клубов, как и внятного футбола. Ахметов пытается что-то создать,но сам не понимает и никто не подсказывает,что без очень сильной защиты,включая опорников, и выдающегося вратаря успехи возможны лишь в пределах футбольной Украины. "Шахтёр" с большим отрывом выиграл чемпионат,но у кого? Разве попал бы "Шахтёр" хотя бы в Лигу Европы,если бы прошедший сезон отыграл в чемпионатах Англии,Испании,Италии,Германии,Франции? Никогда в жизни. Умудрились даже проиграть Суперкубок и Кубок Украины дохлому "Динамо".Вся заслуга,что у нас очень слабый чемпионат и конкуренции "Шахтёру" нет и не предвидится.
Олег Тимофеюк
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Володимир Дорошук
А ви по більше болійте проти динамо, і тоді будемо всі грати в кваліфікації.
fifadinamo
Ну а на тему "дохлого" Динамо на одной ноге выигравшего Кубок и Суперкубок и ставшего вторым в чемпионате можно смотреть и с другой стороны - ну начнут они играть двумя ногами...и опять кроты будут сидеть в норке и стучать касками себе полбу . Эта тема вечная, мне особо не в прикол было смотреть чемпионаты Украины, когда главной интригой считалось количество команд сделавших подвиг в виде ничьей с Динамо Киев