Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 13 березня 2024, 17:15
9896
0

Ставка дня. Дуель молодих німецьких тренерів: Нагельсман - Тухель

Спецпроект Sport.ua і Parimatch на Лігу Чемпіонів

| Оновлено 13 березня 2024, 17:15
9896
0
Ставка дня. Дуель молодих німецьких тренерів: Нагельсман - Тухель

18-го серпня в рамках півфіналу Ліги чемпіонів між собою зустрінуться німецький «Лейпциг» і французький «ПСЖ».

Це буде перше в історії протистояння «Лейпцига» і «ПСЖ». Зате головні тренери команд вже між собою зустрічалися в рамках матчів Бундесліги. І тих, і інших тренують німці: Юліан Нагельсман керує «Лейпцигом», а Томас Тухель - «ПСЖ». Цікаво, що ще один тренер-півфіналіст цієї ЛЧ також німець і це наставник «Баварії» Ханс-Дітер Флік. До слова, вперше в історії Ліги чемпіонів в півфіналах цього єврокубка три головних тренера з Німеччини. Так ось, Нагельсман і Тухель між собою перетиналися в чемпіонаті Німеччини, коли Юліан очолював «Хоффенхайм», а Томас - «Боруссію». І тоді, роблячому перші кроки в тренерській кар'єрі Нагельсману не вдалося жодного разу переграти Тухеля. Двічі «Боруссія» виграла вдома (3:1 і 2:1), а також ще один поєдинок на полі «Хоффенхайма» був зведений до нічиєї (2:2).

На груповій стадії цієї ЛЧ «ПСЖ» переміг в квартеті А, де також грали «Реал», «Брюгге» і «Галатасарай». У свою чергу, «Лейпциг» переміг в групі G, де грали «Ліон» (ще один півфіналіст), «Бенфіка» і «Зеніт». Багато жартують, що буде дуже смішно, якщо «Лейпциг» та «Ліон» зіграють у фіналі.

«Лейпциг» став третім у Бундеслізі, забивши голів приблизно на одному рівні з «Боруссією». Тімо Вернер, який перейшов у «Челсі», став другим бомбардиром Бундесліги. Але і без нього «бикам» в чвертьфіналі вдалося переграти мадридський «Атлетіко» (2:1). До «матрацників» німецькою командою був битий англійський «Тоттенхем» (1:0, 3:0).

«ПСЖ» легко, хоч і достроково, виграв чемпіонат Франції, а також додатково до цього завоював ще два національних трофея. У Лізі чемпіонів французькому гранду вдалося перемогти колишню команду Тухеля «Боруссію» (1:2, 2:0) і «Аталанту», в поєдинку з яким стався справжній трилер. Парижани, поступаючись по ходу зустрічі, вигризли перемогу з рахунком 2:1 буквально на останніх хвилинах основного часу.

З цікавого, про що пише преса напередодні матчу, ось що варто виділити:

1. Нагельсман пояснив свою перепалку з Дієго Сімеоне в перерві матчу з «Атлетіко». За словами німецького фахівця, між ними стався невеликий конфлікт, але після зустрічі вони нормально поговорили, і аргентинець привітав Нагельсмана з перемогою.

2. Неймар вперше після переходу в «ПСЖ» вийшов в півфінал ЛЧ.

3. Президент Франції Еммануель Макрон пожартував над канцлером Німеччини Ангелою Меркель словами: «Сподіваюся, Меркель мене не буде звинувачувати в підтримці Парижа і Ліона у вівторок і середу».

4. Кіліан Мбаппе після виходу «Ліона» в півфінал у себе в твіттері жартома написав про Лігу 1, що це «Селянська ліга». Так Кіліан висміяв критиків чемпіонату Франції.

За «Лейпциг» не зіграє в цьому поєдинку Ібраїма Конате, який відновлюється від травми стегна. Всі інші в строю. За «ПСЖ» може не зіграти Кейлор Навас, який отримав травму і був замінений на 79-й хвилині в поєдинку з «Аталантою» (2:1). У костаріканського голкіпера пошкодження правого підколінного сухожилля. Також за парижан не зіграє Лейвен Кюрзава, у якого проблеми зі стегном.

Зустріч «Лейпциг» - «ПСЖ» розсудить нідерландський рефері Бьорн Кейперс.

На думку букмекерів, фаворитом дуелі є «ПСЖ», на прохід якого в фінал дають 1,42. На «Лейпциг» пропонується коефіцієнт 3,00.

Але цілком ймовірно, що в цьому поєдинку може бути додатковий час і навіть серія пенальті, яких після карантину в ЛЧ не було. Тотал «більше» на основний час є трохи завищеним. Коефіцієнт 2,08 пропонується на тотал «більше» 3 голів. Тотал «менше» 3 голів котирується, як 1,80. В цілому ж для любителів ставок, напевно, кращою порадою буде ризикнути і поставити на «Лейпциг», на який контори більше пропонують. Але потрібно враховувати і амбіції «ПСЖ», який дуже сильно наблизився до омріяного трофею. У свою чергу, «Лейпциг» - наймолодший клуб в історії півфіналів Ліги чемпіонів і, якщо «бики» вийдуть у фінал, це і зовсім буде фурор, а також просто-таки апогей проекту «Ред Булл». Взагалі це одна з наймолодших пар в історії Ліги чемпіонів, оскільки паризькому клубу якраз в день перемоги над «Аталантою» стукнуло тільки 50 років!

З приводу складу, цікаво чи випустить Тухель в основі Еріка Максима Шупо-Мотінга, який забив переможний гол у ворота «Аталанти» або ж притримає його як козир і використовує в потрібний момент. Поява з перших хвилин на поле Мбаппе, який в минулому матчі вийшов на заміну, напевно, не ставиться під сумнів. Кіліан напевно буде в старті. Нагельсман, напевно, не буде змінювати стартову одинадцятки матчу з «Атлетіко», хоча поодинокі зміни можуть і бути.

Додамо, що в фіналі переможець пари «Лейпциг» - «ПСЖ» битиметься з «Баварією» або «Ліоном», які в іншому німецько-французькому протистоянні визначать ще одного фіналіста ЛЧ.

Аналітики Parimatch хоч ПСЖ і фаворит протистояння, але недооцінки Лейпцига і його талановитого тренера немає. За перемогу французів дають дуже приємні 1,80, а ось РБ Лейпциг можна взяти за 4,30.

Ставка дня: в 1/4 фіналу в матчі ПСЖ - Аталанта Неймар був визнаний гравцем матчу, але голів не забив, хоча моментів мав більш ніж достатньо. Віримо, що зараз його прорве і він розпишеться в воротах німецького клубу. Беремо, що він заб'є з відповіддю 2,60.

Орієнтовні склади:

«Лейпциг»: Гулачі - Упамекано, Хальстенберг, Клостерманн - Ляймер, Кампль, Анхеліно - Забітцер, Ольмо, Нкунку - Поульсен.

«ПСЖ»: Ріко - Сільва, Кімпембе, Бернат, Керрер - Маркіньос, Еррера, Гейє - Неймар, Мауро Ікарді, Мбаппе.

18 серпня, вівторок

«Лейпциг» - «ПСЖ»

Лісабон. «Естадіо да Луш». 22:00

ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 1»

Прогноз Sport.ua - 3:2

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Карл ФРОЧ: «Нехай Усик вішає рукавички на цвях, йому нічого доводити»
Бокс | 20 травня 2024, 20:59 13
Карл ФРОЧ: «Нехай Усик вішає рукавички на цвях, йому нічого доводити»

Екс-чемпіон світу – про майбутнє Олександра Усика

Срна підтвердив: у Шахтар повернуться Педріньо та ще один-два бразильця
Футбол | 21 травня 2024, 12:23 17
Срна підтвердив: у Шахтар повернуться Педріньо та ще один-два бразильця

Спортивний директор клубу оцінив гру Марлона, Майкона, Вінісіуса Тобіаса

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.