Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 13 березня 2024, 17:15
19055
0

Ставка дня. Левандовскі і компанія проти командної гри Ліона

Спецпроект Sport.ua і Parimatch на Лігу Чемпіонів

| Оновлено 13 березня 2024, 17:15
19055
0
Ставка дня. Левандовскі і компанія проти командної гри Ліона

19 серпня в Лісабоні визначиться другий фіналіст Ліги чемпіонів сезону 2019/20. На поле вийдуть «Баварія» і «Ліон».

«Ліон» і «Баварія» між собою зустрічалися вже вісім разів. У цих зустрічах 4 рази перемагали німці, 2 рази святкували успіх французи і ще дві дуелі завершувалися нічийними результатами. Протистояння «Ліона» і «Баварії» беруть свій початок з 2000-го року і суперники перетиналися виключно в Лізі чемпіонів. До сезону 2009/2010 це були поєдинки на груповій стадії. А в 2010-му мюнхенці і ліонці зіграли в півфіналі ЛЧ і тоді за сумою двох зустрічей переконливо перемогла «Баварія» (1:0, 3:0). Цікаво, що з того складу «Баварії» зараз за мюнхенців грають Давид Алаба і Томас Мюллер, які внесли величезний вклад в недавній розгром «Барселони». Також родзинки протистояння додає той факт, що в «Баварії» аж п'ять французьких футболістів. До слова, півзахисник Корентен Толіссо є вихованцем «Ліона» і перейшов до «Баварії» саме з цієї команди.

Взагалі, стосунки «Баварії» і «Ліона» можна розцінювати, як дружні. За мюнхенську команду постійно грає багато гравців з Франції, зокрема «Баварія» на трансферному ринку часто задивляється в бік «ткачів».

Цікаво, що попередній фінал Ліги чемпіонів, в якому грала «Баварія», був німецьким. Було це в сезоні 2012/2013 і поступилася мюнхенцям на «Вемблі» дортмундська «Боруссія». Традиція цілком може повторитися, якщо в фіналі зійдуться «Баварія» і «Лейпциг» і знову «Зірці Півдня» доведеться боротися проти земляків.

Французькі клуби радували свою аудиторію фіналами ЛЧ аж в сезоні 2003/2004, коли «Монако» дійшов до головного матчу найпрестижнішого єврокубка і поступився там «Порту» (0:3). Цілком ймовірно, а в футболі всяке буває, що вперше в історії буде французький фінал. Ну а що! Вперше ж дві французькі команди вийшли в півфінал. Хоча проти «Баварії» зараз грати дуже складно і напевно «рекордмайстер» не упустить свого шансу вийти у фінал.

На думку букмекерів, у «Ліона» набагато менше шансів на вихід далі, ніж у «Баварії». Букмекери вважають, що у «ткачів» навіть менше шансів на перемогу в цьому протистоянні, ніж у знаменитій дуелі з «Ман Сіті» (3:1). Так ось, на прохід в фінал «Баварії» пропонується коефіцієнт 1,10. Вихід у фінал «Ліона» котирується, як 7,00. Тотал «більше» 3,5 оцінюється в 1,87. На тотал менше 3,5 дають 1,99. Все зводиться до того, що найімовірніше мінімум чотири голи ми побачимо. У футболі всяке буває і може бути навіть команда Руді Гарсії продовжить дивувати футбольний світ, але все ж здається, що мюнхенці без проблем впораються зі своїм суперником. Тому тут не виключається черговий розгром після того, що було кілька днів тому в дуелі з «Барсою». Хоча, природно, «Ліон» може козиряти такими виконавцями, як Корне, Дембеле, Марсело і так далі. Але що робити, якщо проти тебе грають Дейвіс, Коман і Гнабрі, а Левандовскі, Мюллер і Алаба, буває, виходять на другі ролі. У такі моменти розумієш, що таке та сама «мюнхенська машина»! За «Баварією» багатьом ще цікаво спостерігати, тому що Алфонсо Дейвіс робить все можливе, щоб в майбутньому гідно замінити Мессі і Роналду. Цей геній на фланзі показав сверхфутбол в матчі з «Барсою» і тепер готовий виконати те ж саме з «Ліоном».

У чвертьфіналі і «Баварія», і «Ліон» видали мегаматчі. Мюнхенці розгромили «Барсу» (8:2), а «Ліон» обіграв «Ман Сіті» (3:1). Перед цим німці виявилися сильнішими за «Челсі», а французам вдалося перемогти «Ювентус». Взагалі зусиллями «Баварії» і «Ліона» з Ліги чемпіонів були вибиті Роналду і Мессі. А значить ця пара явно гідна поваги!

У лазареті у «Баварії» тільки Бенжамен Павар. Всі інші в строю. У «Ліона» також немає кадрових втрат.

«Баварія» навряд чи буде щось міняти зі стартовим складом. Можливо тільки варіації будуть з позицією, де конкурують Перішич і Коман. Приблизно там же може зіграти і Коутіньо. Також навряд чи Флік кине в бій Толіссо проти рідної команди. У «Ліона» головне питання: кого ставити попереду Руді Гарсії? Автора дубля Дембеле, Екамбі або досвідченого Депая. Все ж є думка, що вийде з перших хвилин Депай і в парі з ним Дембеле. Хоча раптом це козир Гарсії і важливо, щоб він був свіжим на другий тайм.

Аналітики Parimatch впевнені в перемозі Баварії. На прохід німецького клубу у фінал пропонується коефіцієнт 1,10. Успіх французів котирується, як 7,00. Але Ліон вже вибив Манчестер Сіті, який був не меншим фаворитом.

Ставка дня: Атака Баварії не помічає захист суперників, тому індивідуальний тотал мюнхенського клубу 3,5 гола не виглядає чимось незвичайним. А відповідь на нього 2,80 - беремо.

Орієнтовні склади:

«Ліон»: Лопеш - Марсело, Денайер, Марсал - Дюбуа, Какере, Гімараєш, Ауар, Корне - Дембеле, Депай

«Баварія»: Нойер - Боатенг, Алаба, Дейвіс, Кімміх - Алькантара, Горетцка - Перішич, Мюллер, Гнабрі - Левандовскі.

19 серпня, середа

«Ліон» - «Баварія»

Лісабон. «Естадіо Жозе Алваладе». 22:00

ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 2»

Прогноз Sport.ua - 1:4

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Екс-гравець Ліверпуля: «Я подумував про те, щоб накласти на себе руки»
Футбол | 27 квітня 2024, 03:15 0
Екс-гравець Ліверпуля: «Я подумував про те, щоб накласти на себе руки»

Стівен Ворнок зробив відверте зізнання і розповів про свою кар'єру

Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця
Футбол | 26 квітня 2024, 08:01 6
Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця

«Мілан» вступив у боротьбу з «ПСЖ», «Баварією» та «Манчестер Юнайтед» за Андрія

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.