Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 16 серпня 2020, 14:21
3787
4

Помічник Луїша Каштру: «Весь Шахтар працює заради фіналу Ліги Європи»

Вітор Северіно розраховує, що команда виконає головне завдання

| Оновлено 16 серпня 2020, 14:21
3787
4
Помічник Луїша Каштру: «Весь Шахтар працює заради фіналу Ліги Європи»
shakhtar.com

Вітор Северіно, асистент наставника Луїша Каштру в «Шахтарі», розповів про те, як команда націлена пройти «Інтер» і опинитися в фіналі Ліги Європи.

- Ви говорили, що, коли побуваєте в Лізі чемпіонів, перегляньте цілі і знайдете нову.
- Вигравати титули з «Шахтарем» - то, чого ми хотіли, коли приїхали сюди. Прекрасно знали, що це клуб, який дозволяє боротися за трофеї. Але сказав би я рік тому, що представляю, як в кінці сезону борюся за вихід у фінал? Ні, я про це не думав. Якість команди привела нас сюди, якість всієї структури «Шахтаря». Дуже просто працювати в такому клубі. Нам потрібно думати тільки про тренувальний процес і гру. Професіонали у всіх департаментах полегшують наше життя. Тому на даний момент боротися за фінал Ліги Європи - це фантастично, це дає нам можливість вигравати і міжнародні трофеї.
 
- Що ви здатні зробити, якщо «Шахтар» вийде в фінал?
- Можу віддатися цьому максимально, щоб ми швидше цього домоглися. Всі віддають свій максимум. Всі гравці дуже сконцентровані, так само як і тренерський штаб, аналітики. Всі працюють на сто відсотків, щоб ми дійшли до фіналу. Я думаю, це був би чудовий бонус не тільки для мене, а для всіх нас - всіх, хто представляє «Шахтар».
 
- Що нового вам вдалося привнести в «Шахтар»?
- У команди вже було дуже багато хорошого. Фантастичні футболісти! «Шахтар» завжди націлений на те, щоб перемагати, але не яким завгодно чином, а граючи красиво, добре, в атакуючий футбол. Це фундамент «Шахтаря». У нас таке бачення і філософія. Зрозуміло, що, як і у кожного тренерського штабу, є свої ідеї, це нормально. Ми змінили деякі функціональні питання - як ми атакуємо, як обороняємося. Це пов'язано з персоналіями головного тренера і всього штабу. Але якщо говорити про структуру, все дуже схоже. Це дійсно дуже хороший рік для нас, не тільки щодо футболу, але і в особистому плані, якщо говорити про соціальне питання. Можу сказати, що моя сім'я повинна була залишитися тут зі мною лише на рік, але після того як ми адаптувалися до міста, країні, клубу, прийняли рішення продовжувати жити тут разом. Це найбільше доказ того, наскільки добре ми адаптувалися до України, яку любов ми надбали до країни і клубу. На сімейному зборах ми вирішили залишитися тут разом. Так що цей рік був фантастичним!
 
- Чим сильний майбутній суперник «Інтер»?
- «Інтер» - команда дуже сильна, з відмінним тренером і гравцями. Вони постійно виступають в єврокубках, представляють великий чемпіонат, Серію А. Також ми знаємо, що головні характеристики італійських команд, і зокрема Антоніо Конте, - дуже сильна організація при обороні. Почувають себе досить комфортно, якщо деякий час проводять без м'яча, вичікують вільного простору. І потім, з якістю їхніх футболістів, можуть проводити дуже небезпечні атаки. Лукаку, Мартінес, Мозес, Еріксен, Санчес і інші... Зрозуміло, гравці чудових якостей, і це буде великий виклик для нас.

Оцініть матеріал
(35)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Напружений фінал. Білодід виграла чемпіонат Європи 2024 з дзюдо
Інші види | 25 квітня 2024, 20:47 3
Напружений фінал. Білодід виграла чемпіонат Європи 2024 з дзюдо

23-річна українка в Загребі послідовно здолала 5 суперниць

Джерело: Челсі навряд чи продасть Мудрика, але є важлива умова
Футбол | 26 квітня 2024, 14:14 2
Джерело: Челсі навряд чи продасть Мудрика, але є важлива умова

Гравцеві важливо показати себе на фініші сезону

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Орест Копиця
З Божою допомогою - вперед "гірники". За Вас уболіватиме вся Україна. В усякому разі, я точно переживатиму щиро.
Олег Тимофеюк
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Женя Матийчук
скорее всего победитель пары Интер - Шахтер заберет кубок. надеюсь это будут кроты
APOCALYPSE APOCALYPSE
Шахтер может выиграть трофей!!!