Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 16 серпня 2020, 11:12
4680
0

Олександр КАРАВАЄВ: «Луческу сказав, що ми молодці»

Гравець київського Динамо про підготовку до сезону

| Оновлено 16 серпня 2020, 11:12
4680
0
Олександр КАРАВАЄВ: «Луческу сказав, що ми молодці»
ФК Динамо Київ

Півзахисник «Динамо» Олександр Караваєв поділився враженнями від контрольного матчу з «Поліссям» - 5:1.

- Суперник сьогодні у нас був досить хороший, не бив м'яч уперед просто так, намагався його тримати, грати у комбінаційний футбол. А ми намагалися робити усе, що повинні, і багато з того, що від нас вимагає головний тренер, виходило, причому досить непогано.

- До старту чемпіонату України залишилося менше тижня, у якому фізичному стані перебуває команда?

- Думаю, у фізичному плані ми вже повністю готові, оскільки кожен день виконуємо дуже хорошу роботу на футбольному полі. Усі тренерські задумки, які нам прищеплюють, нам подобаються, всіх це влаштовує. Ми стараємося їх виконувати і поступово набираємо оптимальну форму.

- Що сказав після матчу у роздягальні Луческу? Хвалив чи вказував на недоліки?

- Сказав, що ми молодці, оскільки дотримувалися плану на гру, який був потрібний, намагалися виконувати на полі те, що просили тренери, а також за ті моменти, які добре виходили під час гри.

- Існує думка, що ті футболісти, які сьогодні вийшли на поле з перших хвилин - орієнтовно стартовий склад на майбутні офіційні матчі...

- Думаю, це лише припущення. Кожен може припускати і мати свою думку. Тренери нам завжди кажуть, що попереду у нас дуже багато ігор: і в чемпіонаті, і в кваліфікації Ліги чемпіонів, і за збірну, словом, графік дуже щільний, тому потрібні усі футболісти, які є в обоймі, щоб забезпечувати командний результат. Одні і ті ж виконавці не зможуть грати постійно, оскільки буде накопичуватися втома. Завжди повинна бути ротація. Зараз у нас здорова конкуренція, у всіх очі горять, кожен хоче грати в основному складі.

- «Динамо» забило «Поліссю» п'ять м'ячів, високий рівень реалізації моментів і агресивність в атаці - це те, чого вимагає тренерський штаб?

- Так, Мірча Луческу так і каже, що втрати м'яча у нас можуть бути лише після неточного удару по воротах суперника. В інших же випадках потрібно намагатися його зберігати - це головне завдання, як і дотримуватися плану, який озвучує тренерський штаб. Необхідно дорожити м'ячем, щоб контролювати гру, тож ми поступово звикаємо до того, що від нас вимагають тренери, розуміємо це і хочемо доводити до досконалості.

- Чи є у нового тренера особливі вимоги або побажання до гри на вашій позиції?

- Особисто він нічого не говорив, тільки те, що футболіст має бути універсальним і вміти грати на різних позиціях. У даний момент виходить, що я закриваю позицію лівого захисника, оскільки Миколенко травмований. Доводиться грати мені, і в цьому немає нічого особливого. Коли хтось випадає, ми повинні один одного підміняти так, щоб не руйнувалася загальна картина.

- Уже з нетерпінням чекаєте старту нового сезону? Що думаєте про першого суперника донецький «Олімпік»?

- Звичайно, з нетерпінням. Завжди приємніше грати офіційні матчі, ніж товариські або тренувальні. Кожна офіційна гра для нас - це свято. Найважливіший матч - найближчий, тож постараємося підійти до нього у повній бойовій готовності.

Оцініть матеріал
(31)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Новий напрямок. Названо два клуби, які претендують на Мудрика
Футбол | 25 квітня 2024, 17:13 31
Новий напрямок. Названо два клуби, які претендують на Мудрика

Поки що незрозуміло, чи зайде мова про оренду чи про продаж українця

Кубок Азії U-23. Південна Корея не зіграє на ОІ-2024, важка перемога Японії
Футбол | 26 квітня 2024, 02:55 0
Кубок Азії U-23. Південна Корея не зіграє на ОІ-2024, важка перемога Японії

Південна Корея в довгій серії пенальті поступилася Індонезії – 2:2 (пен. 10:11)

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.