Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 14 серпня 2020, 16:01
2352
1

Бокс повертається поєдинком жінок. Не пропустіть майстер-клас від Брекхус

Лев Кравців розмірковує про те, чому потрібно залишити упередження осторонь

| Оновлено 14 серпня 2020, 16:01
2352
1
Бокс повертається поєдинком жінок. Не пропустіть майстер-клас від Брекхус
dazn.com

Сесілія Брекхус в жіночому боксі - абсолютний домінант і непереможна чемпіонка. Непереможна не через якусь незвичайну ауру або захоплення фанатів, а в найбільш прямому сенсі - понад тридцять поєдинків, нуль поразок. Після карантину Сесілія повертається, і не дивитися якісний бокс за відсутності більш потужних подій було б дивно.

Сесілія - ​​абсолютний фаворит. У неї всі можливі чемпіонські пояси.

Брекхус уже 38 років, але вона все ще чемпіонка. Тридцять шість перемог, жодної поразки, дев'ять нокаутів. Крім цього, Сесілія - ​​абсолютна чемпіонка. На кону в майбутньому поєдинку буде стояти відразу п'ять поясів: за версіями WBC, WBA, IBF, WBO і IBO. Взагалі-то, повний комплект.

Сесілія вміє в рингу практично все. Відмінно обробляє суперниць з дистанції, після чого входить на ближню, працюючи силовими зі зміщенням. Двадцять п'ять відсотків дострокових перемог не повинні вводити в оману: з ударом у Брекхус все відмінно. Вона може дістати так, що мало не здасться. Може притиснути до канатів і обробити по повній програмі. Може попрацювати з дистанції жорсткими прямими.

З огляду на габарити і зріст (171 см), з роботою з дистанції у Сесілії теж все відмінно. Та й взагалі, низький відсоток дострокових перемог говорить лише про одне: цю даму не бентежить жоден суперник. Є варіант пройти на середню дистанцію і розбомбити там - будьте впевнені, вона ним скористається. Попалася міцна суперниця - не питання, можна перепрацювати її на класі, атакуючи з дистанції, то розриваючи її, то накочуючи вперед.

Складно порівняти її з кимось із боксерів-чоловіків, тому що Брекхус - окрема відмінна історія. Спортсмен, який уміє в конкретному виді спорту якщо не все, то практично все, що тільки можна. Тридцять шість бездоганних підняттів руки і п'ять поясів, які важко навіть просто охопити двома руками, говорять про все.


Boxing Scene. Володимир Кличко і Сесілія Брекхус

Хотілося б зараз сказати, що з карантину Сесілія повертається відразу з мегафайтом, за яким точно потрібно слідкувати, але інтриги тут не простежується. Гарна, але не топова суперниця, з якою не буде нудно, але й розраховувати на апсет не варто.

У Джесіки Маккескіл все відмінно з боксом. Врешті-решт, вона - колишня чемпіонка світу за версією WBC. У неї трохи вище відсоток дострокових перемог - 30% проти 25% у Брекхус. Але в плані досвіду тут навіть немає сенсу порівнювати.

При майже рівному віці - Сесілія на три роки старша за суперницю, у них разюча різниця в кількості поєдинків. У той час, як Брекхус виграла 36 поєдинків, Маккескіл провела десять. При цьому двічі програвала: одного разу розділеним і одного разу одноголосним рішенням суддів.

Звичайно, варто відзначити і різницю в габаритах: Брекхус трохи вища і габаритніша за суперницю. А, як відомо, своїми перевагами Сесілія користується максимально. Безумовно, Джесіка не дасть відпочивати. Її шлях до перемоги - тиск, робота корпусом, постійний джеб, знову тиск і зміщення після атаки. Лише задавши темп і впоравшись із контратаками суперниці, можна розраховувати на перемогу.

Віддати віжки поєдинку в руки Брекхус - значить програти. Уже 15 серпня ми дізнаємося, чи буде апсет.


Boxing Scene. Джесіка Маккескіл

Чому мені взагалі потрібно це дивитися?

Упередження з приводу того, що панянки не вміють битися, вже давно повинні канути в небуття. І не тому що зараз так модно, як можуть подумати читачі, а тому що так міркувати дивно. Жіночий бокс - це не про крики і вирване волосся. Жіночий бокс, тим більше, коли в рингу Брекхус - це якість.

Ще кілька аргументів:

- Жінки боксують десять раундів по дві хвилини. Зараз деякі спортсменки потроху розганяють рух про те, що дівчата також повинні боксувати дванадцять раундів по три хвилини, як і чоловіки. Звучать навіть фрази про дискримінацію, хоча масовості це поки не набрало.

На поточний момент такі коротші поєдинки виходять досить динамічними. Жінки викладаються за дві хвилини на повну, не шкодуючи себе і суперницю. Тренуються-то вони точно не менше від чоловіків.

- Поєдинок Брекхус - Маккескіл - бій за звання абсолютного чемпіона світу. Давно ви бачили такий у чоловіків? Кілька років тому Теренс Кроуфорд став абсолютом, роздавивши якогось чергового суперника, чиє ім'я ніхто не згадує вже зараз. По суті, справжній бій за абсолют із крутими бійцями - Ломаченко проти Лопеса.

Тільки ось команди все ніяк не домовляться, крутячи носом. А тут спортсменка з п'ятьма поясами на плечах, яка має майже сорок перемог поспіль за спиною. Так, їй 38 і кращі роки явно не попереду, а й що з цього?

- У спортсменок відмінна школа. Брекхус так і зовсім може зарядити в будь-яку секунду. Якщо у вас є упередження, вже до третього раунду вони розчинятися в потоці ударів, а ви будете лише дивуватися, як круто вміють дами пробивати одна одній в голову і тулуб.

- Після карантину бійці такої якості б'ються не часто. Сваряться через гроші, гонорари, нестикування, контракти та інші нецікаві фанату речі - так. Б'ються - ні.

Зрозуміло, що жіночий бокс не настільки насичений зірками і конкурентними протистояннями, тому тут декілька фаворитів у кожній вазі, але зовсім не дивитися через це бокс найвищої якості - як мінімум, дивно.

- Швидше за все, це один з останніх поєдинків Брекхус. Незрозуміло, наскільки у неї вистачить мотивації, бажання і сил битися. Якщо вже знайомитися з жіночим боксом, то через таких спортсменок, щоб побачити його на всі сто своїми очима.

У вас ще залишилися сумніви?

Поєдинок Сесілія Брекхус - Джесіка Маккескіл відбудеться 15 серпня в Талсі (Оклахома).

Лев Кравців
Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Нганну розповів, що його розчарувало в бою з Джошуа
Бокс | 18 березня 2024, 11:18 0
Нганну розповів, що його розчарувало в бою з Джошуа

Франсіс упевнений, що міг би провести бій набагато краще

Півтора роки простою. Ділліан Уайт фінішував Хаммера у 3-му раунді
Бокс | 18 березня 2024, 01:45 0
Півтора роки простою. Ділліан Уайт фінішував Хаммера у 3-му раунді

Увечері 17 березня в ірландському Каслбарі пройшов цікавий вечір боксу

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
tima fialko
Переконали