Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 03 вересня 2020, 16:05
5043
0

Parimatch Foundation вручив стипендії проекту «Так, я можу!»

20 дітей отримали стипендії

| Оновлено 03 вересня 2020, 16:05
5043
0
Parimatch Foundation вручив стипендії проекту «Так, я можу!»

13 серпня в PMHUB (Іонна Павла II, 5) відбулося вручення стипендій обдарованим дітям з інвалідністю. Захід був організований спільно з Національним комітетом спорту інвалідів України в рамках проєкту Parimatch Foundation «Так, я можу!».

Стипендії отримали 20 дітей з 15 регіонів України (Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Житомирська, Закарпатська, Львівська, Тернопільська, Одеська, Харківська, Київська та м.Київ, Рівненська, Черкаська, Полтавська, Херсонська).

20 стипендіатів були представлені в 9 видах спорту для осіб з інвалідністю: плавання - 7 дітей, лижні перегони - 3 дітей, легка атлетика - 3 дітей, теніс настільний - 2 дітей і по 1 дитині в видах спорту: паратріатлон, голбол, боротьба греко-римська та вільна, шашки та веслування академічне. Всього стипендії отримали діти з ураженням опорно-рухового апарату, діти з порушеннями зору, діти з порушеннями слуху та діти з порушеннями розумового і фізичного розвитку.

Молодша дитина з інвалідністю - Троянкіна Віолетта (2 вересня виповнюється 11 років). Віолетта - фіналістка чемпіонату України з голболу (Житомирська обл.). Старша дитина - Мілантьєва Поліна, якій нещодавно виповнилося 18 років - неодноразова чемпіонка України з плавання серед спортсменів з вадами розумового і фізичного розвитку (м.Київ).

Загальна сума допомоги становить 1 млн. 320 тис. грн. На розмір стипендії не впливають додаткові відрахування, оскільки Фонд бере на себе також і оплату податків. Допомога буде надана дітям у віці від 11 до 18 років протягом року (починаючи з вересня 2020 року). Вони будуть отримувати іменні стипендії в розмірі 5000 гривень. Parimatch Foundation відзначає, що продовжить працювати з цими дітьми, оскільки їм все ще потрібна підтримка. Також фонд починає працювати і з новими дітьми.

"Найважливіше у спортсменів - подолати себе, свій страх. Ви робите це, ви реально круті. Я хочу подякувати вашим батькам, які переживають разом з вами й допомагають йти вперед. Держава намагається зробити для вас все, але наших ресурсів не завжди вистачає. І здорово, що є небайдужі люди, які також надають підтримку. Все більше дітей з інвалідністю хочуть займатися спортом. Сподіваюся, що через рік ми знову зустрінемося і роздамо ще більше стипендій", - сказав Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт.

"Дуже хвилюючий день. Тому що програма "Так, я можу!" для нас дуже особлива. Саме ця програма стала першою масштабною ініціативою фонду в Україні. Ми нескінченно щасливі, що все вдалося. Ми пишаємося нашими стипендіатами, які, не дивлячись ні на що, продовжували тренування і досягли значних успіхів. Всі вони - наше натхнення і гордість", - сказала президент Parimatch Foundation Катерина Білоруська.

"Шкода, у нас так мало організацій як Parimatch Foundation. Ви - приклад соціально-відповідального бізнесу, та в цьому ви унікальні. Незважаючи на проблеми, які є у світі та в нашій державі, ви знаходите можливість і кошти підтримати діток, які в майбутньому будуть прославляти Україну", - заявив президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич.

Parimatch Foundation – міжнародний благодійний фонд, місія якого — сприяти підвищенню добробуту та здоров'я спільноти через навчання та залучення дітей до занять спортом, надаючи рівні можливості для кожного.

Наша мета — об'єднати бізнес, державний сектор і громадські організації задля розв'язання конкретних соціальних проблем.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Українські гімнасти вийшли у фінали ЧЄ-2024 у 5 видах програми
Інші види | 26 квітня 2024, 02:46 0
Українські гімнасти вийшли у фінали ЧЄ-2024 у 5 видах програми

Українські спортсмени успішно проявили себе у кваліфікації

Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця
Футбол | 26 квітня 2024, 08:01 6
Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця

«Мілан» вступив у боротьбу з «ПСЖ», «Баварією» та «Манчестер Юнайтед» за Андрія

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.