Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 27 листопада 2020, 02:40
5479
4

Навіщо повертаються легендарні боксери

Лев Кравців - про божевілля, яке приніс у бокс 2020 рік

| Оновлено 27 листопада 2020, 02:40
5479
4
Навіщо повертаються легендарні боксери
instagram.com/miketyson

2020 рік - мабуть, найбільш незвичайний за останнє десятиліття. Занадто багато всього нового і незрозумілого сконцентрувалося в один період часу. Одна з найбільш дивних подій - повернення боксерів, які були крутими в 90-і, а то і 80-і. Всі, ніби одночасно, прокинулися і вирішили, що ще не занадто старі, щоб бити один одного важкими кулаками.

Хто там повертається?

Піонером пенсійного руху став Майк Тайсон. Американець відпочивав на своїй фермі в оточенні сім'ї, собаки і канабісу, як раптом прийшла ідея знову надіти рукавички і зайти в ринг. Соціальні мережі деренчали: Майк не просто повертається, а й перебуває в прекрасній формі.

Фізична готовність Тайсона - окрема історія. Він реально великий і сильний. Скинув зайві кілограми, спалив непотрібне пузо і знову став вибуховим. Сам він розповів, що тренується за майже чемпіонським режимом: робить те, чого не хоче, та їсть те, чого не любить. Звичайно, Майк лукавить: контракт на своє офіційне повернення Тайсон підписував із косяком в зубах.

Але в іншому всі ці відео, де він б'є по лапах, наче у нього в планах не виставковий поєдинок, а завоювання галактики, виглядають цікаво. Як мінімум, через те, що в таку форму Тайсона не вірив ніхто. Вже якось довго він сидів, нічим не займаючись, планував будувати бізнес і відвідував вечори боксу в якості глядача, щоб взяти і повернуться.

Після Майка понеслося. Евандер Холіфілд зняв костюм, під яким виявилася тренувальна майка, начепив на шию важкий ланцюг, прихопив із собою ще двох пенсіонерів і побіг до залу. Кажуть, біг настільки швидко, що з'явилися чутки про його реванш з Тайсоном. Жарти, звичайно. Прийшов у зал спокійно, а ось чутки і навіть серйозні обговорення з'явилися.


instagram.com/evanderholyfield

Холіфілда тренує Антоніо Тарвер - той самий, який зруйнував непереможеність Роя Джонса. А поруч час від часу з'являється нестаріючий Володимир Кличко. Команда на десять з десяти, так би мовити.

За ними пішов і Ріддік Боу, у якого з Евандером давні розбірки. У цих хлопців рахунок 1:1, а битви з Боу в довгій кар'єрі Холіфілда, мабуть, є одними з найсильніших. І лише Леннокс Льюїс дивився на все це, посміхаючись і не плануючи йти в зал.

У трикутнику, що утворився, було не ясно, як, хто і з ким. Бо ніби як у Майка рахунки з Холіфілдом - там 2:0 на користь Евандера. А нібито самому Холіфілду це цікаво так собі: він говорив про реванші з Боу і Льюїсом, тому що тим він програвав, а Майку - ні. Ніби як Боу - це вже дуже давно не той самий Ріддік, який пішов з усього однією поразкою, але і Холі - не той підтягнутий молодий чоловік, який ламав своїх суперників фізикою.

У підсумку трикутник перетворився на квадрат: Рой Джонс підняв руку, коли запитали, хто ж шарить у занадто тривалому перебуванні в боксі, і погодився битися з Тайсоном. А Холіфілд і Боу поки так і сидять, не розуміючи, з ким вони будуть показувати ці свої показові бої.

І що, будуть повноцінні бої?

Спочатку ідея була в благодійних показових поєдинках. Чотири-п'ять раундів, великі рукавички, а, можливо, і шоломи. Відповідно, і відсутність результату. Граємо на ностальгії, збираємо гроші, віддаємо на добру справу і вертаємося пити пиво і відпочивати.

Незрозуміло, що там перегралося і чому Холіфілд так і не вийшов на Тайсона, але у Майка і Роя Джонса майже така ж історія, як і говорилося перед цим. Суддів немає, шоломів - теж. Рукавички великі і важкі, а виграти можна лише нокаутом або відмовою одного з бійців. Кількість раундів поки, на жаль, не обговорена.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#TysonJones

A post shared by Mike Tyson (@miketyson) on

Нібито звучить по-доброму, але як воно буде - не ясно. Майк же явно готується не просто для веселощів, а Рой і зовсім весь час у бойовій готовності. Просто з тренера назад на бійця перекваліфікувався і пішов готуватися до здорованя Тайсона, який залякав пів інтернету.

І які перспективи?

Звичайно, це все шоу. Як воно піде в рингу - не ясно, але Майк - давній любитель таких поєдинків. В кінці кар'єри, коли він уже був зовсім не тим, програвши великим і нецікавим боксерам, Тайсон проводив показові виступи.

Там він виглядав у сотню разів гірше за себе нинішнього, але кілька разів влучав по суперниках, навіть не особливо намагаючись. Вклався б трохи сильніше - була б біда. Зараз же Майк готується, як до реального поєдинку проти реального суперника. Він знову є горою м'язів, знову швидкий і різкий.

Так-так, ваш аргумент про те, що багато так бити він не зможе, зрозумілий і прийнятий. Але, припустимо, вони з Джонсом вирішать зарубитися по-справжньому. Чи потрібно буде проти нинішнього Роя бити багато? Більше запитань.

Є надія, що люди похилого віку просто подарують нам кілька хвилин ностальгії, блиснувши майстерністю і попрацювавши в пів сили. Тому що бачити, як одного з них відвозять на кареті швидкої, хочеться найменше.

Джонс же розігнався не на жарт. Він і в кінці кар'єри таким був: тільки зачепи і він вже готовий битися хоч з інопланетянами. Тим більше, якраз про них. Після Тайсона Рой зібрався реально повернутися в ринг. Не з виставковим боєм, а в справжній рубці проти Бернарда Хопкінса. Причина та ж: рахунок 1:1, потрібно вирішити, хто ж найкласніший.

Хопкінс, який ще тиждень тому сміявся над пенсіонерами і заявляв, що дуже розумний для такого, раптом кинув: «Якщо і повернуся, то для бою з тим, з ким не закрите питання. З Роєм воно не закрите». Знов за рибу гроші.

Зрозумілий ще виставковий бій у благодійних цілях. Подивилися, усміхнулася, легенди, які повинні були битися на піку, все-таки зустрілися, і всі щасливі. Але хлопці за 50 в офіційному бою з суддями і спробою вирішити давню суперечку - ідея не з найкращих. Легенди повинні залишатися легендами і чудовими бійцями у нас у пам'яті.

А не виходити в ринг, щоб втомитися через три хвилини і перестати дихати вже до кінця другого раунду. Вже давно час і честь знати, хлопці.

Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
fifadinamo
Статья шедевр. Особенно момент "Есть надежда, что старики просто подарят нам несколько минут ностальгии, блеснув мастерством и поработав в пол силы. Потому что видеть, как одного из них увозят на карете скорой хочется меньше всего.
Джонс же разогнался не на шутку. Он и в конце карьеры таким был: только зацепи и он уже готов драться хоть с инопланетянами. Тем более, как раз о них."
Такие статьи читаются на одном дыхании, информативно, с любовью к виду спорта и с уместным юмором. Браво, спасибо панэ Лев Кравцив.
Ilya
Деньги.
Зачем делать огромную статью, даже не знаю, я описал все 6 буквами.
Akella_147
30 сек. драки, остальные раунды -обнимашки
DKTheBest2
Бабки, вірніше жадобв до них.