Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 11 серпня 2020, 01:23
1707
3

КАШТРУ: «Далі стадії з однієї гри. Там неможливо надолужити згаяне»

Головний тренер «Шахтаря» розповів про шляхи донецької команди в єврокубках

| Оновлено 11 серпня 2020, 01:23
1707
3
КАШТРУ: «Далі стадії з однієї гри. Там неможливо надолужити згаяне»
ФК Шахтар Донецьк. Луїш Каштру

Головний тренер «Шахтаря» Луїш Каштру напередодні матчу проти швейцарського «Базеля» в 1/4 фіналу Ліги Європи, який відбудеться 11 серпня, розповів про шлях донецької команди в єврокубках:

«На даний момент ми провели 10 матчів: 6 в Лізі чемпіонів і 4 в Лізі Європи. Ми поступилися «Манчестер Сіті» і «Аталанті». Зараз вони пройшли в чвертьфінал Ліги чемпіонів. Не зазнали поразок у решти 8 матчах, хоча голи пропускали. Також ми знали, що з «Вольфсбургом» можемо поступитися, але все одно пройти далі без особливих труднощів. Ми хотіли провести сухий матч. Розуміли, що гол суперника збільшить його шанси, адже якщо він заб'є другий, то пройде в чвертьфінал, а якщо відзначимося й ми, то доведеться боротися в овертаймі. Додатковий час може нашкодити командам, тому ми дійсно хотіли пройти далі, не пропускаючи.

Ми дотримувалися своїх принципів, дисципліни, створювали моменти, і це приносило велике задоволення. Другі матчі завжди схожі на фінал. Перший – не так, а у відповідь – дійсно як фінал, тому що в ньому вирішується все. У чвертьфіналах і півфіналах ніколи, і неможливо буде надолужувати згаяне, тому що ці стадії складаються з однієї гри. Тому ми повинні бути в найкращих фізичних кондиціях, і добре, якщо нам вдасться уникнути екстра-тайму та інших сюрпризів.

Футболісти знають моє бачення того, як потрібно атакувати. У них є свобода в останній третині поля, і з боку може здатися, що ми в ці моменти діємо хаотично, але насправді там є певний порядок. Хаос може бути різновидом порядку, який хтось, думаючи, що це хаос, може не сприймати. Але ми розуміємо це. Знаємо, що потрібно зробити в першій і другій третинах поля, щоб в останню увійти чітким і рішучим шляхом. А вже там мобільність команди дає нам стільки можливостей для голу, що ми в основному спостерігаємо за суперником, вільними зонами, м'ячем і партнерами. І ці зв'язки, які ми в своїй свідомості встановлюємо з зонами, противником, партнерами і м'ячем, життєво важливі для створення моментів. Необов'язково, щоб футболіст був одержимий закриттям зон або, навпаки, входив тільки в певні зони.

Для мене важливо, щоб ми їх використовували правильно і адаптували до подій. Мені, як тренеру, і самим футболістам приємно те, що вони діють в останній третині, маючи там свободу. Але вони також знають, що потрібно швидко реагувати на втрату м'яча. Хлопці повинні вибирати правильне позиціонування, міняти розташування оборонного блоку після втрати м'яча, коли ми можемо відновити володіння. Те, що відбувається на полі, ілюструє те, як ми бачимо атаку. І, до речі, ми шикуємося під час цієї атаки, намагаючись не втрачати оборонного балансу. Так, іноді це призводить і до пропущених м'ячів. Однак ми знаємо, що матч – не тільки для нас, а ще й для тих, хто нас дивиться. Я вважаю, що тренери і футболісти щасливі, коли відчувають, що вболівальники отримують задоволення від гри. Це те, що нас добре мотивує».

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Жуніор Мораес хоче грати у Європі. Він відхилив 5 пропозицій за 15 днів
Футбол | 25 квітня 2024, 11:44 11
Жуніор Мораес хоче грати у Європі. Він відхилив 5 пропозицій за 15 днів

Екс-форвард «Динамо» та «Шахтаря» не планує залишатися у Бразилії

Хаві прийняв несподіване рішення. Барселоні не потрібно шукати нового коуча
Футбол | 24 квітня 2024, 22:25 13
Хаві прийняв несподіване рішення. Барселоні не потрібно шукати нового коуча

Легенда «синьо-гранатових» провів зустріч із керівництвом та вирішив залишитися в клубі!

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Николай Власов
УДАЧИ ВАМ МИСТЕР КАШТРУ ШАХТЁР В ПЕРЕД К НОВЫМ ВЕРШИНАМ УСПЕХА ВАМ РОДНАЯ МОЯ КОМАНДА
mayakovskiy1
Как же мне нравится Каштру. Воспитанный, интеллигентный, не зазнайка, а главное команда при нем не мучается как при Фонсеке, а с тем же набором футболистов играет!