Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 13 березня 2024, 17:11
9326
0

Ставка дня. Роналду відпочив на яхті і готовий до битви з Ліоном

Спецпроект Sport.ua і Parimatch на Лігу чемпіонів

| Оновлено 13 березня 2024, 17:11
9326
0
Ставка дня. Роналду відпочив на яхті і готовий до битви з Ліоном
Twitter

7-го серпня в рамках матчу-відповіді 1/8 фіналу Ліги чемпіонів зустрінуться між собою «Ювентус» і «Ліон». У першому поєдинку, який був зіграний в лютому, французька команда здобула перемогу з рахунком 1:0, завдяки голу Люки Тузара. Відзначимо, що тоді «Стара Синьйора» грала в трохи пригніченому стані на тлі поширення коронавірусу в Італії.

Крім того поєдинку, команди між собою зустрічалися чотири рази (всі ці матчі були зіграні, починаючи з 2014-го року). У перших трьох протистояннях з мінімальною перевагою перемагав «Юве» (1:0, 2:1, 1:0). А потім «Ліон», до речі в Турині, зіграв внічию (1:1) і виграв у лютневій дуелі цього року (1:0).

«Ювентус» в цьому сезоні вже завоював Скудетто, вигравши 36-й трофей Серії А. Також туринці дійшли до фіналу Кубка Італії, де поступилися «Наполі» в серії одинадцятиметрових (0:0, 2:4 по пенальті). Додамо, що два завершальні матчі чемпіонату Італії напередодні повторного поєдинку з «ткачами» туринська команда програла «Кальярі» (0:2) і «Ромі» (1:3).

«Ліон» в минулому сезоні фінішував на сьомому місці в турнірній таблиці Ліги 1, яка була завершена достроково. Також підопічні Руді Гарсії прикро поступилися у фіналі Кубка французької ліги, програвши ПСЖ в серії пенальті (0:0, 5:6 по пенальті).

«Ювентус» є однією з найбільш невдачливих команд по іграх в фіналах Ліги чемпіонів. З дев'яти фіналів туринці виграли тільки два. У семи головних матчах італійський клуб поступився (починаючи з 1997-го року п'ять разів поспіль). Цього року у «Ювентуса» завдання також вийти в фінал і виграти трофей, заради якого Кріштіану Роналду і переїхав свого часу в Турин.

Найкращим досягненням «Ліона» в найпрестижнішому єврокубку є вихід в півфінал в сезоні 2009/2010.

«Ювентусу» в цій зустрічі через травми не зможуть допомогти Самі Хедіра, Маттіа Де Шильйо, Джорджо К'єлліні і Дуглас Коста. У свою чергу, у «Ліона» усі в строю.

На думку аналітиків Parimatch, більше шансів на перемогу в цій дуелі у «Ювентуса». На перемогу «Старої Синьйори» дають коефіцієнт 1,44. Вікторія «Ліона» котирується, як 7,00. На нічию пропонують 4,70.

Ставка дня: прохід «Ювентуса» за 1,93 виглядає дуже смачно.

Орієнтовні склади:

«Ювентус»: Щенсни - Бонуччі, Де Лігт, Алекс Сандро, Кудрадо - Бентанкур, Рабьо, Матюйді - Дибала, Федеріко Бернардескі, Роналду.

«Ліон»: Лопес - Марсело, Марсал, Денайер - Гімарайнс, Дюбуа, Какре, Ауар - Корне, Депай, Дембеле.

7 серпня, п`ятниця
«Ювентус» - «Ліон»
Турин. Стадіон «Альянц Стадіум». 22:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол»

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.