Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 03 вересня 2020, 16:06
180
0

Лікарні трьох областей отримали від Parimatch Foundation апарати ШВЛ

Світ бореться з пандемією

| Оновлено 03 вересня 2020, 16:06
180
0
Лікарні трьох областей отримали від Parimatch Foundation апарати ШВЛ

У світі продовжується боротьба з епідемією коронавірусу COVID-19. Більшість країн живуть в умовах карантину, а медичні заклади продовжують приймати все нових пацієнтів, які потребують лікування від коронавірусу. І Україна — не виключення.

Серед областей, які найбільш постраждали від пандемії є Львівська (9099 захворілих), Чернівецька (5692) та Івано-Франківська (4224). Ситуація в країні ускладнена ще й іншими соціально-економічними проблемами, які можна вирішити тільки спільними зусиллями державних органів влади, соціально-відповідального бізнесу та суспільства.

Parimatch Foundation було виділено кошти для потреб українських медичних установ. І цього тижня апарати штучної вентиляції легень AHP300 виробництва Allied Healthcare Inc було доставлено у Центральну районну лікарню калуської міської та районної рад Івано-Франківської області,  Чернівецьку обласну дитячу клінічну лікарню та у Чернівецьку обласну клінічну лікарню, а також у Львівську обласну інфекційну клінічну лікарню та Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Фонд також, від початку карантину допомагає лікарям та медичним закладам боротись з COVID-19. За цей час були передані засоби індивідуального захисту — загалом було надано 1474 респіраторів, 3800 хірургічних рукавиць та 1500 захисних костюмів.

Микола Чепіль, головний лікар Чернівецької обласної дитячої клінічної лікарні: «До нас продовжують надходити у важкому стані хворі, які потребують апаратної вентиляції. В реанімаційному відділенні є дитина, рік і два місяці, з підозрою на коронавірусну інфекцію. Ми очікуємо зростання захворювання по мірі пом’якшення карантину. В таких умовах ми потребуємо постійної підтримку та дооснащення, адже ресурси витрачаються, обладнання зношується. Звісно, на самому початку ситуація була катастрофічна, але поки ми все одно не можемо забезпечити кожне робоче місце апаратом ШВЛ».

Іван Красійчук, головний лікар Центральної районної лікарні калуської міської та районної рад Івано-Франківської області: «Останнім часом ситуація із захворюванням COVID-19 дещо погіршилася. Це пов’язано з безпечністю населення, недотриманням елементарних правил. Деякі лікарні області переповнені і хворих везуть нам з сусідніх районів. Ми навіть не можемо людей у відпустки відпустити, бо немає ким їх замінити. Звісно, весь колектив відчуває допомогу, не тільки щодо надання апарату ШВЛ, всі пам’ятають, коли були передані засоби захисту, адже цих речей завжди не вистачає, їх використовують кожен день. Це має велике моральне значення для лікарів, які відчувають підтримку».

Сергій Федоренко, головний лікар Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні: «Коли почалася пандемія, не вистачало навіть найнеобхіднішого. Але доволі швидко ми вже мали у своєму розпорядженні мінімальний набір всього того, що необхідно для прийому пацієнтів. Ми звернулися як до МОЗу, так і до різних волонтерських організацій й сьогодні ми повністю забезпечені найнеобхіднішим. Хочу відзначити, що у нас практично найнижчий показник захворювань серед медперсоналу. Прийшло багато молоді, яка хоче працювати не дивлячись на небезпеку. І, що приємно, є позитивні відгуки від пацієнтів на адресу молодого медичного персоналу».

Андрій Васько, в.о. генерального директора Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф: «Сьогодні ситуацію можна назвати вже стабільною, наша медична система справляється з викликами, які стоять перед нею. Але ми все ще відчуваємо дефіцит обладнання, зокрема апаратів ШВЛ з хорошим програмним забезпеченням. Тому дуже важливо отримувати таку допомогу».

«Сьогодні весь світ об’єднався навколо розв’язання глобальної проблеми — COVID-19. Одними з найбільш постраждалих областей за кількістю захворювань є Львівська, Чернівецька та Івано-Франківська. Саме тому частина апаратів ШВЛ була передана у медичні заклади цих регіонів. Й дуже важливо, що підтримку отримав і дитячий медичний заклад», — прокоментувала Президент Parimatch Foundation Катерина Білоруська.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Велоспорт. Хуан Педро Лопес виграв Тур Альп
Інші види | 19 квітня 2024, 16:55 0
Велоспорт. Хуан Педро Лопес виграв Тур Альп

На заключному етапі найсильнішим був Орельєн Паре-Пентр

Футболісти Баєра, які зіграли у фіналі ЛЧ-2001/02. Де вони зараз?
Футбол | 19 квітня 2024, 13:00 14
Футболісти Баєра, які зіграли у фіналі ЛЧ-2001/02. Де вони зараз?

Згадуємо тих представників Леверкузена, які опинилися за крок від видатного тріумфу

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.