Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 31 серпня 2020, 21:17
11490
11

Усик тепер промоутер. Що?

Лев Кравців - про перший вечір промоутерської компанії Олександра та її перспективи

| Оновлено 31 серпня 2020, 21:17
11490
11
Усик тепер промоутер. Що?
Instagram. Олександр Усик

Олександр Усик несподівано оголосив про створення промоутерської компанії. За час кар'єри він так чи інакше натякав про подібну діяльність, але те, що компанія буде створена ще тоді, коли її голова є чинним спортсменом - рішення несподіване. Перший вечір боксу буде проведений майже відразу після появи компанії і обіцяє бути крутим.

Кого і як Усик так швидко зібрав у першому вечорі боксу?

Usyk 17 Promotions - настільки молода компанія, що можна було б не розраховувати на якісь великі бої. Але Усик із командою вирішили по-іншому, зібравши в один вечір Андрія Великовського, Віктора Вихриста, Влада Сіренка, Олександра Захожого, Петра Іванова, Олега Малиновського та Дмитра Митрофанова. Потрібно пошукати такий же потужний кард за останні роки в Україні.

Тільки ось жоден з них не є клієнтом компанії Усика. Деякі, можливо, поки не є. Деякі - в принципі. Сіренко, Захожий і Іванов співпрацюють з однією німецькою компанією, Вихрист - з іншою. Малиновський тільки пішов від К2, а Митрофанов і не йшов. Проте, кожен з них буде битися в головному шоу вечора боксу Усика.

Зібрати всіх вдалося завдяки вигідним умовам і хорошим відносинам Олександра з більшою частиною цих бійців. З багатьма Усик знайомий особисто, з деякими навіть регулярно спарингує. Звичайно, особисті відносини далеко не завжди вирішують в таких питаннях, але статус абсолютного чемпіона і можливість не просиджувати без боїв сприятливо впливають і на іноземних промоутерів, які з радістю вписались у цей захід.

Незрозуміла ситуація і з відносинами Усика з K2 Promotions. З одного боку, своя промоутерська компанія зобов'язує бути її хедлайнером, якщо вже ти є діючим спортсменом такої величини. З іншого, у Олександра точно залишилися якісь зобов'язання перед українською компанією, а про викуп контракту, як і про розрив відносин, не чути нічого. З огляду на те, що часу для такого оголошення пройшло досить, можна припустити, що Усик якимось чином продовжить співпрацювати з К2.

Такі варіанти в боксі були і раніше. Боксери часто створюють свої промоутерські компанії, а виступають у вечорах старих начальників, обмежуючись тим, що всюди на постерах і в залі згадується, що й їхня компанія бере участь в організації вечора. Такий варіант виглядає найбільш схожим на істину. Швидше за все, поки контракт Усика і К2 не закінчиться, вони будуть компаніями-партнерами. Просто, якщо було б воно по-іншому, вже давно оголосили б офіційно.

Що там за вечір боксу?

Вечір виходить вкрай цікавим. Багато серйозної молоді, багато цікавих поєдинків, незвичайна програма, андеркард і розділене навпіл головне шоу вечора. Правда, ціни теж кусаються: 1500 грн за квиток у Бізнес-зону і 2500 за вхід у VIP-зону. Але з огляду на те, що вечір пройде в заміському гольф-клубі, публіка очікується відповідна.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

On August 1, big boxing returns to Ukraine. USYK 17 PROMOTION is debuting with an innovative sports show - Big Boxing Night. A modern arena in a respectable suburb area of Kyiv, picturesque landscape, bright entertainment program, cozy lounge areas and comfortable food courts - all these things will create a unique atmosphere and unforgettable emotions for the guests of the explosive show Big Boxing Night. Among the main fights of the evening: fights of the most promising heavyweights of Ukraine Vladislav Sirenko and Alexander Zakhozhy; WBC Francophone middleweight champion Andriy Velykovsky; Peter Ivanov, world champion among youth according to the WBC. Also there will again be Victor Vyhryst in the ring, champion of the European Games 2019, European Champion 2017, four-time winner of the national championship, who last year successfully debuted in the professional ring. The undercard program includes battles of powerful avenues of Ukraine, in particular Igor Shevadzutsky, Stanislav Kutin, Dmytro Bezus, Zoravor Petrosyan, as well as a promising debutant Daniel Lapin. Big Boxing Night is the most anticipated open air show of the summer season 2020 in Ukraine, which for the first time presents a unique format - a combination of sports drive and stylish social party with world-famous athletes and star guests. An entertainment program includes the participation of Zlata Ognevych, Seryoga (Polygraph Sharikoff). #bigboxingnight #bigboxingnight2020 #usyk17promotion #usyk @usyk17.promotion @usykaa @faechersportmanagement @max_michailew

Публикация от USYK-17 Promotion (@usyk17.promotion)

Весь захід має розпочатися ще о 15:00. Намічена зустріч гостей, фотозони та інші активності. Від виступів андеркарду всі будуть переміщуватися до фуршету і розважальних зон. Звідти - до виступів артистів і назад до боксу. У підсумку, через п'ять годин після зустрічі гостей розпочнеться головне шоу вечора. Точніше, фінальні сім пар.

Головне шоу, до речі, теж розділиться на дві частини виступом артистів. У плані на вечір вказані Злата Огневич і Поліграф Шарікофф.

Головне шоу вечора включає в себе сім пар, фінальною і, мабуть, головною з яких стане поєдинок Влада Сіренка. Там же поб'ються Віктор Вихрист, Олександр Захожий, Іван Петров, Андрій Великовський, Дмитро Митрофанов і Олег Малиновський. Суперників згадувати не будемо - їх або ніхто не знає, або рівень не відповідає рівню суперника. Тому ж Митрофанову давно пора пробувати щось відмінне від посередніх середняків і людей, у яких кількість перемог лише трохи більша за кількість поразок.

А що з перспективами?

Цікава затія - це промоутерство Усика. Не можна сказати, що багато боксерів стали успішними в цій справі. Оскар де ла Хойя - так. З натяжкою, Мейвезер і брати Клички. Ось і весь список. Хоча таких компаній набагато більше, просто у бійців ця справа виходить не дуже, а Оскар завжди вмів продати і бій, і себе, як бійця.

Початок у Олександра бравий. Українська молодь, вечір боксу в Україні, дорогі квитки (близько 50 доларів навіть у США далеко не завжди платять). Саме шоу незвичайне. Якщо у К2 стандартна історія про тривалий андеркард і натовп людей в коридорах Палацу Спорту у фудкортів, то тут велика загостреність під глядачів і планування. За таку суму воно й не дивно.

Якщо говорити про повагу і довіру бійців, ім'я Усика має відіграти свою роль. В Україні так точно. Як і в питанні робіт з громадськістю. Більш відомого і гучного в ЗМІ спортсмена ще потрібно пошукати. А з яким знаком: плюс або мінус, вже кожен вирішить для себе.

З масштабуванням уже можуть виникнути проблеми. Адже ми не в курсі, як Усик продає, і хто наскільки талановитий у його команді. Бо зрозуміло, що сам Олександр буде просто грати роль королеви Британії, залучаючи всіх своєю присутністю, ім'ям та статусом. Але на міжнародному рівні інша конкуренція. Едді Хірн з Бобом Арумом - це не про статус боксера, але про комерційну складову. З цим вони справляються відмінно, а як буде в Усика - питання.

І як його компанія буде працювати далі? Упор на дорогі квитки - спірне рішення. Як старт в період карантину, коли не можна збирати багато людей - нормально. А далі що? Україна - не найбільш платоспроможна країна в цьому плані, і щоб збирати касу, потрібно проводити або ось такі закриті шоу, або запрошувати великих зірок.

Хочеться вірити, що компанія Усика додасть жвавості українському боксу. Що вечори будуть більш насиченими, а люди активніше будуть заглядати в зали. Але занадто багато сторонніх моментів, які залежать від статусу українця, можуть зупинити в розвитку хорошу ініціативу.

P.S. Вечір боксу промоутерської компанії Олександра Усика відбудеться в суботу, 1 серпня, в парково-готельному комплексі Equides.

Лев КРАВЦІВ

Оцініть матеріал
(33)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 11
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Diego Armando
УсІк тепер ватник, все решта не має жодного значення!
DARK SIDE
ай яй, плохо, что Сиренко туда влип. Сиренко достоин минимум Top Rank Promotions! Сиренко - это реально топчик и потенциал у него стать лучшим супер тяжем в мире! Жаль, что он в это говно влип Усика.
Игорь Левченко
Свечки и иконки на входе будут выдавать?)
newo
Нехай виступає за "кримський Крим"
mr.Holms
Оказывается у луцкого террориста было три требования:
1) Зеленский должен прорекламировать фильм "Сваты" (но с перепугу почему-то прблеял "Земляне");
2) Назначить тренером "Динамо" Луческу;
3) Запретить Усику писать в соцсетях.
Муґунот Уух
промоутер? так он же, вроде, то ли в поэты, то ли в проповедники подался... и еще скрепами подторговывает
turist86
Трансляція 1 серпня на каналі xsport о 18.40
cooperchack
Все правильно делает,нужны что бы наши бойцы бились у нас,создать платформу и пусть америкосы,англичане летят к нам пиздиться.Бабки должны зарабатывать украинцы,а не америкосы или ещё там кто.
keboundoptorce
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Axmetov10
Прикольная статья.Пишут цена билетов 50 баксов,это типо,даже для Америки дорого ,но при этом не пишут,а сколько в Америке стоит билет в бизнес зону. Билет 2500 грн,или 100 баксов,-это в ВИП зону Саня,ты реально хочешь сделать что-то хорошее,но в Украине тебе для начала надо нанять компанию с инетовскими тролями,которые будут тебя восхвалять сейчас все проплаченные работают против тебя и ты знаешь почему