Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 27 липня 2020, 15:45
2660
1

КАШТРУ: «Ми зіграли на НСК, щоб адаптуватися на стадіоні до Вольфсбурга»

Головний тренер «Шахтаря» задоволений грою команди в матчі з «Поліссям»

| Оновлено 27 липня 2020, 15:45
2660
1
КАШТРУ: «Ми зіграли на НСК, щоб адаптуватися на стадіоні до Вольфсбурга»
ФК Шахтар Донецьк. Луїш Каштру

Головний тренер «Шахтаря» Луїш Каштру підвів підсумок контрольного матчу з «Поліссям» (4:1) і відзначив командні дії при підготовці до «Вольфсбургу»:

– В принципі всі процеси відпрацьовані. На даний момент команда повністю домінує: атака, оборона, переходи, тактичні схеми. Хлопці чудово знають, що їм потрібно робити, які зони займати, чого ми хочемо від гри, як реагуємо на втрату м'яча. Я задоволений. Наш стиль атаки і оборони, все, що ми відпрацьовували, було на полі.

– При підготовці до «Вольфсбургу» ви зіткнулися з проблемою спаринг-партнерів: зараз в Україні складно знайти гідного супротивника. Наскільки складно готуватися до Ліги Європи в іграх з клубами Другої ліги?

– Так, звичайно, нам би потрібні більш складні суперники. Але не це є вирішальним, а те, як дисципліновано, уважно, старанно і з великим настроєм ми працюємо щодня. Ми йдемо за певним шляхом до офіційного матчу. Є два товариські поєдинки: один відбувся сьогодні, другий проведемо в середу. На зимових зборах також не було дуже складних, сильних опонентів, і, не дивлячись на це, ми змогли обіграти «Бенфіку». На це я сподіваюся і зараз. Сподіваюся, що команда знову покаже себе на високому рівні.

– За тиждень кілька футболістів повернулися до складу. Євген Коноплянка сьогодні забив. Віктор Коваленко багато пропустив через травму. Як можете прокоментувати їх готовність і дії?

– Ви знаєте, що я не індивідуалізую. Мене цікавить колектив, але не те, що робить один або інший футболіст окремо. Хлопці діють саме в контексті команди. Вони прекрасно знають: я завжди захищаю сімейний дух, який привноситься на поле, де разом ми зможемо перемагати. Коно добре себе показав, Вітя – також, так само як Тайсон, Марлос і абсолютно всі. Футболісти дуже серйозно підійшли до поєдинку і підключалися до гри. А коли є серйозність в грі та в житті, це завжди радує.

– Ви не випадково проводите тренувальний матч на НСК «Олімпійський»? Можливо, зайвий раз хотіли дати футболістам можливість відчути поле, атмосферу стадіону?

– Хочемо, щоб команда все більше адаптувалася до стадіону, де пройде поєдинок з «Вольфсбургом». Ми не граємо тут в середу тільки тому, що тут відбудеться другий матч – «Колоса» і «Маріуполя». З того моменту полю треба відновлюватися, щоб бути в хорошому стані до протистояння «Шахтар» – «Вольфсбург». Так, тому вирішили грати тут. Вважаємо, що з кожним поєдинком хлопці звикають до цього поля і стадіону.

Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Скільки заробила Жирона з Довбиком і Циганковим за вихід до Ліги чемпіонів?
Футбол | 06 травня 2024, 23:14 2
Скільки заробила Жирона з Довбиком і Циганковим за вихід до Ліги чемпіонів?

Кожен клуб, який вийшов у головний єврокубковий турнір 2024/25, отримає £15.9 млн

Соболєва зупинила сьому сіяну на турнірі ITF у Словаччині
Теніс | 07 травня 2024, 14:11 11
Соболєва зупинила сьому сіяну на турнірі ITF у Словаччині

Анастасія у двох сетах переграла Ірину Бару з Румунії

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Вячеслав Самойлов
Кстати! В этом вью заложен ответ на вопрос, почему Шахтер провел эту тренировку в закрытом режиме - по сути была отработка и проверка отработки тактик. Это то, чем НИКАК не стоит "делиться" с будущим соперником (немцами).