Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 27 липня 2020, 00:17
9412
3

Час фейєрити. 5 молодих гравців, які можуть розкритися в наступному сезоні

Настав час молоді переходити на новий рівень

| Оновлено 27 липня 2020, 00:17
9412
3
Час фейєрити. 5 молодих гравців, які можуть розкритися в наступному сезоні
twitter/riquipuig. Рікі Пуч

Талановиті молоді футболісти практично в кожному сезоні звертають на себе увагу. Далеко не всім вдається відразу засяяти з різних причин, але вони обов’язково дочекаються свого шансу: хтось раніше, хтось – пізніше. Ансу Фаті не дасть збрехати. Далі розглянемо молодих гравців цієї категорії – тих, хто може і повинен розкритися в наступному сезоні.

Рікі Пуч, «Барселона»

За часів президенства Жозепа Бартомеу «Барселона» не дуже шанує своїх вихованців. Деякі з них їздять по орендах або назавжди покидають каталонський клуб. Пуч – один з небагатьох кантерано, у кого є витримка. Та найголовніше, що в нього є великий талант. За часів роботи Ернесто Вальверде у молодого центрбека було мало шансів проявити себе в складі першої команди. Енріке Сетьєн дає більше можливостей футболістові – і він не підводить.

За Вальверде Пуч не грав у Ла Лізі сезону 2019/20. Сетьєн вже через 5 днів після свого призначення взяв 20-річного іспанця на матч проти «Гранади», і дав йому 20 хвилин ігрового часу. Після цього Рікі став усе частіше потрапляти в заявку першої команди, а ближче до кінця сезону трансформувався в одного з її ключових гравців. Всього в минулій кампанії національної першості футболіст зіграв 11 матчів і віддав 2 результативні передачі.

Пуча вважають одним із головних талантів «Ла Масії». Його контракт з каталонським клубом розрахований до літа 2021 року. Однак в угоді є опція автоматичного продовження ще на 2 роки, якщо футболіст на той час стане стабільним гравцем першої команди. У нього є всі шанси. Пуч може зіграти центрального півзахисника, атакуючого хавбека або вінгера. Влітку «синьо-гранатові» планують розпродаж гравців, особливо постраждають півзахисники. Це – шанс для Пуча. Рікі вже занадто хороший для «Барселони Б».

Рейньєр, «Реал»

У січні мадридський «Реал» підписав молодого бразильця, якому ледь виповнилося 18 років. Рейньєр став єдиним «зимовим» новачком «королівського клубу». Новоспечені чемпіони Іспанії заплатили «Фламенго» за хлопця 30 млн євро. Після підписання 6-річного контракту з «вершковими», футболіст очікувано вирушив у «Кастілью», де неодноразово вирізнявся результативними діями. Бразилець зіграв 3 матчі за другу команду «Реалу», записавши на свій рахунок 2 голи і 1 результативну передачу.


twitter/reinierjesus_19

Рейньєр – атакуючий півзахисник. Однак у «Кастільї» його пробують і на позиції відтягнутого форварда, де він непогано себе проявив. Граючи під нападниками, футболіст оформив дубль. Бувши в складі «Фламенго», бразильцеві доводилося грати і центрфорварда. Хлопець і там виступив добре, оформивши дубль у першому для себе матчі на новій позиції. Все це говорить про те, що гравця можна задіяти на різних позиціях. Він може стати хорошою опцією в атаці «Реалу» через 1-2 роки.

Прямо зараз Рейньєру, напевно, нічого робити в Мадриді. Але бразильця з самого спочатку підписували на перспективу. Швидше за все, наступний сезон футболіст проведе в оренді. Хавбеком цікавиться «Байєр», представники якого вже ведуть переговори з «Реалом». «Вершкові» схильні відпустити бразильця в Леверкузен. Свого часу туди пішов Дані Карвахаль, який вже через рік повернувся в Мадрид гравцем основи. Рейньєр має всі шанси послідувати прикладу одноклубника. У Бундеслізі вміють розкривати таланти.

Мартін Едегор, «Реал»

Норвежець перебуває в системі мадридського «Реалу» з 2015 року. З 2017-го він регулярно їздить по орендах. Як і у випадку з Рейньєром, Едегора свого часу підписували на перспективу. В останні роки хавбек виступав за «Херенвен», «Вітесс» і «Реал Сосьєдад». Оренда в клуб із Сан-Себастьяна вийшла особливо вдалою для футболіста. Там він перейшов на помітно новий рівень.

Едегор провів хороший сезон у складі «Сосьєдаду». Норвежець зіграв 36 матчів у всіх турнірах, записавши на свій рахунок 7 голів і 9 результативних передач. Футболіст допоміг баскам дійти до фіналу Кубка Іспанії, забивши один з найважливіших голів у ворота «Реалу», і кваліфікуватися в Лігу Європи на наступний сезон. Фактично 21-річний норвежець повернувся в розташування «королівського клубу», але є велика ймовірність, що він знову буде грати за «Сосьєдад».

Баски дуже хочуть продовжити оренду Едегора. Сам гравець теж хоче повернутися в Сан-Себастьян. Він розуміє, що йому ще є до чого прагнути. У складі «Сосьєдаду» він може зіграти у фіналі Кубку Іспанії і в Лізі Європи, отримавши дуже важливий досвід. Мартін – яскраво виражений атакуючий півзахисник. Якщо норвежець не зменшить обороти, то через рік повернеться в «Реал» уже готовою заміною для нестабільного Іско, який може покинути столицю Іспанії наступного літа. Враховуючи це і від’їзд Хамеса Родрігеса, все в руках Едегора.

Харві Елліотт, «Ліверпуль»

Незважаючи на те, що Елліотт є вихованцем «Фулхема», він завжди був фанатом «Ліверпуля». Рівно рік тому збулася мрія хлопця – він перейшов у академію «червоних». Уже тоді він переходив до мерсисайдців з рекордом, будучи наймолодшим дебютантом АПЛ в історії. «Фулхем» не побоявся випустити на поле в офіційному матчі Прем’єр-ліги 16-річного хлопця, за якого пізніше отримав компенсацію в розмірі приблизно 7 млн фунтів.


Sky Sports

Пеп Лійндерс, асистент Юргена Клоппа, раніше заявляв, що Елліотт вразив усіх вже на першому тренуванні. У липні поточного року 17-річний Харві підписав свій перший професійний контракт. З «Ліверпулем», звичайно, хоча на нього претендували також мадридський «Реал», «Арсенал», «ПСЖ» і «Манчестер Сіті». Футболіст навіть побував на базі «королівського клубу», але іспанці так і не переконали хлопця приєднатися до них.

Сезон 2019/20 став першим для Елліотта в складі «Ліверпуля». В основному молодий вінгер виступав за «молодіжку» мерсисайдців, але на його рахунку є також 8 матчів у складі першої команди. Є всі підстави вважати, що тренерський штаб буде все частіше підключати молодого англійця до основи. Він уже в цьому сезоні непогано себе показав у Кубку Англії і Кубку ліги. Зараз Елліотт є одним із кращих гравців у академії «Ліверпуля». У хлопця є все для того, щоб розвиватися і пробиватися з часом в основну команду.

Карлес Перес, «Рома»

Сезон 2019/20 Перес починав у складі «Барселони», вихованцем якої він є. Вінгер добре показав себе на передсезонних зборах, вирізняючись результативними діями практично в кожному матчі. На початку сезону в «Барселони» були проблеми в атаці через серію травм провідних гравців. У зв’язку з цим свої шанси отримали Перес і Ансу Фаті. Про славу другого всім відомо, але і Карлес непогано справлявся. Він встиг зіграти 10 матчів у Ла Лізі, записавши на свій рахунок 1 гол і 3 результативні передачі.

Після того, як кадрова ситуація в клубі налагодилася, Переса почали забувати. У січні він пішов з опущеною головою в «Рому», яка орендувала гравця до кінця сезону. Однак в Римі все виявилося не так погано. Італійці побачили у хлопця потенціал і вирішили залишити його у себе. «Рома» домовилася з «Барселоною» про викуп 22-річного вінгера за 11 млн євро. Сам футболіст домовився про контракт з «вовками» до літа 2024 року.

З від’їздом Переса у каталонців на позиції правого вінгера залишилися тільки Ліонель Мессі та Усман Дембеле. «Барселона» пожертвувала своїм вихованцем, готовим битися за синьо-гранатову футболку, заради француза з проблемною поведінкою та величезною кількістю травм. Та озиратися вже пізно. Кожна сторона зробила свій вибір. Перес потрапив у підходящу для себе організацію, де на нього покладають великі надії. Іспанцеві потрібно братися за справу, і його кар’єра складеться добре.

Оцініть матеріал
(41)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?
Футбол | 26 квітня 2024, 12:00 0
Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?

«Арсенал розгромив «Челсі», фіаско «Ліверпуля», впевнена перемога «Манчестер Сіті»

Стало відомо, хто в Україні транслюватиме бій Усик – Ф'юрі
Бокс | 25 квітня 2024, 14:53 6
Стало відомо, хто в Україні транслюватиме бій Усик – Ф'юрі

Також MEGOGO покаже поєдинок Берінчик – Наваррете

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Trasher311987
Пуч это реально Иньеста молодой
stopor2016
А Тайсон ?