Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 23 липня 2020, 11:29
8644
5

Віктор СКРИПНИК: «Ніхто не вірив, що Динамо програло»

Наставник підвів підсумки успішного сезону

| Оновлено 23 липня 2020, 11:29
8644
5
Віктор СКРИПНИК: «Ніхто не вірив, що Динамо програло»
zarya-lugansk.com

Наставник «Зорі» Віктор Скрипник прокоментував сезон УПЛ, в якому команда до останнього мала шанси фінішувати 2-ю, але в підсумку посіла 3-е місце.

- Ще раз скажу: добре те, що добре закінчується. У нас з'явилося інше бачення футболу. Була впроваджена нова тактика. Дуже важливо було, щоб хлопці в це повірили і почали грати в футбол, який дає результат. Так, комусь із уболівальників може щось не подобатися. Але завжди є куди прагнути.

Ми раді, що завоювали третє місце, і, відповідно, право виступу в груповому етапі Ліги Європи. Це з самого початку була наша генеральна мета. Мету цю ми виконали і дуже щасливі. Крім того, можемо бути горді тому, що весь сезон грали далеко не останню роль в чемпіонаті, відбирали очки у лідерів. Тим не менш, є свої нюанси, які можна покращувати.

Зривів у нас, як таких, не було. Але виникали, скажімо так, моменти, коли ми були незадоволені собою. Ще раз кажу: добре те, що закінчується добре. Третє місце нами заслужене.

Я дивуюся деяким висловлюванням щодо того, що «Зоря» не взяла срібло. В останньому турі ми грали проти команди, яка ставила ті ж завдання, що і ми. «Десна» грала на перемогу. Ми спочатку взагалі програвали. Потім зрівняли рахунок. Так, могли бігти стрімголов вперед, знаючи, що хтось програє в паралельному матчі. А потім пропустити на останніх секундах і залишитися четвертими. А потім всі б сказали: чому ви бігли вперед, навіщо воно вам потрібно було? Тепер ви взагалі ні з чим. Повірте, так би все і було. Так що, хлопці, іноді неможливо все передбачити. Якби «Десна» була немотивована або б нам було потрібно тільки перемагати, звичайно, ми б лізли на рожен, ризикували і бігли вперед. Але в цій грі грали по рахунку. Так, ніхто не вірив, але «Динамо» програло. Ще раз кажу: на це дивитися протягом гри нам було ніколи.

- Після гри з «Десною» ви довго говорили з капітаном команди. Наскільки важко вам прощатися з Микитою Каменюкою, який завершує ігрову кар'єру?
- Я сказав йому і особисто, і при хлопцях, що мати такого капітана в моїй тренерській кар'єрі, таке було вперше. Його аура, досвід, характер - той стрижень, який уособлює і тримає команду. У нас є досвідчені хлопці, які багато років в команді і Микита виділяється з них капітановими показниками. Хлопці грали в завершальному матчі для Микити і добилися результату для нього. Ви бачили і банер, і футболки для капітана. В рамках першого туру, коли, сподіваюся, уболівальників допустять на стадіони, ми урочисто проводимо нашого капітана, чого він і заслуговує. І та медаль, яку заробила команда, була для нього дуже важлива, адже він закінчив кар'єру, перебуваючи на третьому місці.

- Коли змінився гендиректор клубу, багато скептиків прогнозували нам провал. А в підсумку ледь до срібла справа не дійшла.
- Підтримую ваші слова. Так, дійсно. Все так і сталося. Незважаючи ні на що, ми подолали всі труднощі і довели всім, що ми команда. Попереду ще багато яскравих матчів і нових перемог.

Оцініть матеріал
(41)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Топ-10 ветеранів у віці 35+, які продовжують кар'єру в Європі
Футбол | 24 квітня 2024, 18:08 1
Топ-10 ветеранів у віці 35+, які продовжують кар'єру в Європі

Для когось із них прийдешнє літо, ймовірно, принесе момент, коли доведеться попрощатися

9 шайб для Китаю. Збірна України провела останній матч перед ЧС
Хокей | 24 квітня 2024, 20:03 3
9 шайб для Китаю. Збірна України провела останній матч перед ЧС

У такій грі перевірити свій рівень точно не вдалося

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sunrise
Думал зайду, а тут куча извинений перед Скрипником от тех кто говорил что он сливал серебро, т. к. уже в Динамо.
Но нет, обгадить у нас любят, а извиниться духа не хватает.
Axmetov10
Витя,сейчас тебе лучше молчать,чем показывать свою некомпетентность.Как так,есть шанс на ЛЧ,а он не верил?Лучше помолчи до следующего чемпионата и будь добр,не провались в ЛЕ