Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Росія
| Оновлено 21 липня 2020, 22:32
5544
2

Йожеф САБО: «Московські спартаківці називали мене фашистом»

Історія повторюється

| Оновлено 21 липня 2020, 22:32
5544
2
Йожеф САБО: «Московські спартаківці називали мене фашистом»
ФК Динамо Київ. Йожеф Сабо

Колишній головний тренер київського «Динамо» і збірної України Йожеф Сабо розповів, як за часів кар'єри гравця не любив грати проти команд з Москви.

«Можу вам розповісти, чому ми не дуже любили москвичів, московські команди. Я, коли виходив з ними на матч, рвав і метав. Дуже не хотів їм програвати.

Вони всі, особливо спартаківці, говорили на мене: «Ось, фашист, такий-то». Я злився, звичайно», - сказав Сабо.

Відзначимо, що Йожеф Сабо народився в 1940 році в Ужгороді (тоді - Унгвар, Угорщина). А в 1944 році Закарпаття увійшло до складу СРСР.

Читайте також: Йожеф САБО: «Леоненко міг ще грати і грати. Сам винен»

Джерело Гордон
Оцініть матеріал
(30)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Матвій і його команда. Що треба знати про збірну України, що вийшла на Євро
Футбол | 28 березня 2024, 13:58 4
Матвій і його команда. Що треба знати про збірну України, що вийшла на Євро

Блогер Sport.ua Cергій Тищенко розповідає про збірну України U-19

ВІДЕО. Шикарний гол у ворота України був визнаний найкращим у плей-оф Євро
Футбол | 29 березня 2024, 04:12 0
ВІДЕО. Шикарний гол у ворота України був визнаний найкращим у плей-оф Євро

Альберт Гудмундссон забив у ворота «синьо-жовтих» за Ісландію у фіналі кваліфікації

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
turist86
Київське "Динамо" завоювало Кубок Радянського Союзу у 1964 році завдяки підтримці вищого керівництва тоді Української РСР.
Про це розповів екс-гравець "Динамо" і збірної СРСР Віктор Серебряніков
"На матч в "Лужніках" зібралося все Політбюро. У першому таймі ми натрапили на "волзьку зачіпку": нічого не можемо вдіяти з "Крильямі Совєтов". А "крильця" до того ж ще й небезпечно контратакують.
Так, за рахунку 0:0, і пішли на перерву. Один з референтів мені потім розповідав, як в урядовій ложі всі стали підколювати наших керівників: мовляв, хохли не можуть перемогти кацапів - якусь рядову команду.
У перерві Дід (головний тренер Маслов), звісно, з нас стружку знімає. Настрій не дуже: адже обіцяли цей Кубок виграти. І тут влітає в роздягальню розчервонілий Петро Юхимович Шелест. Хто не пам'ятає - головний комуніст України. Маслов, який ніколи нікого в роздягальню не пускав, повернувся до нього: Ось, думаю, зараз "розрядиться" - начальства у роздягальні не терпів.
Я так і зробив: "Вік Санич, це наш перший секретар ЦК". Петро Юхимович звертається до всіх нас: "Хлопчики, рідненькі! Я вас прошу - виграйте, а то ці москалі мене вже зацькували! .."Збирався Дід Шелесту щось видати, але стримався. Буркнув тільки: "Все буде в порядку". Ми в підсумку таки перемогли - іншого виходу у нас не було.
Незабаром після фінального свистка знову з'явився сяючий від щастя Шелест. "Хлопчики, рідненькі, я їм ось що показав", - і, зігнувши руки в ліктях, зобразив характерний жест. "Дайте в напитися і мені", - відпив з кубка і помчав до дверей. "Не буду вам заважати, хлопчики. У Києві вас зустрінуть".
На київському вокзалі нас мало не на руках занесли в автобус. Тільки зібралися від'їжджати, як заходить якийсь чоловік з портфелем і запитує: "Хто тут у вас старший?" Я кажу: "Вік Санич Маслов". "Скільки людей грало?" - Намагається з'ясувати незнайомець. Я ж відразу зрозумів, що він у нашій справі дилетант, не знає, що у фіналі Кубка Союзу грає тільки 11 осіб, не більше.
Маслов хотів рот відкрити, але я його випередив: "17!" Маслов, нічого не розуміючи, обертається до мене, а посильний в цей час відкриває портфель і дістає звідти ... 17 конвертів: "Вам привіт від Петра Юхимовича Шелеста". І втік. Тренери завмерли, ніхто конвертів не бере. Нарешті зважився доктор. А Віктор Олександрович глянув так на мене скоса, однак промовчав.
Коли ж наш "благодійник" пішов, Маслов накинувся на мене: "Та ти що? Я ж комуніст!" "А я комсомолець, - кажу. - Що для нашої держави кілька зайвих конвертів? Збідніє вона, чи що?", - згадує Віктор Серебряніков.
https://champion.com.ua/football/2010/04/02/288286/serebryanikov-shelest-za
big-u-rozdyagalnyu-i-kazhe-hlopchiki-vigrayte-a-to-mene-vzhe-tsi-moskali-zat
skuvali
Akkerman65
Нелюбовь к москвичам не мешала Сабо играть в Москве. Прошло примерно 50 лет с тех пор, но он всегда вспоминает с теплом своих московских друзей. В Киеве у него друзей нет. Ну, может быть в Донецке. И, конечно, в Луганске родные и близкие по духу и взглядам.