Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 20 липня 2020, 04:44
2221
0

Вітор СЕВЕРИНО: «Луїш Каштру зараз у Португалії зі своєю сім'єю»

Асистент наставника «Шахтаря» підбив підсумок поєдинку з «Олександрією»

| Оновлено 20 липня 2020, 04:44
2221
0
Вітор СЕВЕРИНО: «Луїш Каштру зараз у Португалії зі своєю сім'єю»
ФК Шахтар Донецьк. Вітор Северіно

Перший асистент головного тренера «Шахтаря» Вітор Северіно підвів підсумок поєдинку УПЛ з «Олександрією» (2:2):

– Згідно з очікуваннями від матчу, відпрацювали стратегію «Шахтаря» – бути командою, яка володіє м'ячем і іноді ризикує. Ми дійсно у всіх моментах намагаємося брати гру на себе. Це наш єдиний шлях. Прекрасно знаємо, що іноді це може спровокувати деякі помилки, і сьогодні ми їх скоїли. Нам протистояла дуже компетентна, досвідчена команда, що завжди ускладнює нам матчі, – віддавали і віддаємо собі в цьому звіт. І все ж я вважаю, що ми були кращі, більше домінували, незважаючи на те, що «Олександрія» теж створила багато моментів біля наших воріт. Знали, що це станеться. Коли ми випускаємо таку кількість молодих хлопців, помилки – це нормально. Я не відношусь до них як до чогось негативного. Думаю, всі вчаться, роблячи помилки. Важливо, як ми скористаємося ними, щоб вирости ще. Дуже пишаюся, що команда змогла показати в матчі і як хлопці виконали установку. Беру на себе всю відповідальність. У нас були моменти, коли ми не контролювали гру, плюс нашим суперником була досвідчена команда. Все це дало нічию.

– Ви вели 2:0, але пропустили два м'ячі в кінці.

– У футболі рахується фінальний результат. Звичайно, ми ним незадоволені. Однак це частина процесу зростання. Чемпіонат закінчується сьогодні і тут, де, до речі, і почався. У нас був дуже компетентний суперник, грало багато молодих футболістів. Радує, що є молоді таланти, і ми дозволяємо їм рости. Помилки – частина нашої роботи, зі свого шляху не зійдемо. У матчі було чимало хороших моментів, і я дуже пишаюся гравцями. Відчувався брак контролю в останні дві хвилини – пропустили двічі. Нічого страшного, це складова футболу. Наступний крок – скоригувати, додати, поліпшити самих себе і продовжувати працювати згідно з ідеями «Шахтаря», дозволяючи рости молодим футболістам.

– Пропущені м'ячі – це розслабленість вашої команди чи характер «Олександрії»?

– Можливо, обидві речі. Я не думаю, що була якась розслабленість з нашого боку. Був присутній дискомфорт в певні моменти. «Олександрія» двічі забила в кінці матчу. Дуже компетентна команда – це правда. Говорити зараз, що ми розслабилися або допустили жахливі помилки, – не наш шлях. Наш шлях – дозволяти рости молодим футболістам. Як я вже сказав, вони показали багато дійсно фантастичних речей. Так, помилки були. Головні відповідальні – ми, я. Єдиний шлях – вже завтра скоригувати те, що зробили неправильно сьогодні.

– Ви вдруге в сезоні керували командою без Каштру. Наскільки для вас це складно і де Луїш?

– Луішу дозволили відпочити кілька днів, бо він дуже довго не бачив рідних. Сезон був важким і довгим, і Луїш зараз у Португалії зі своєю сім'єю. Зрозуміло, коли головного тренера немає, це важко. Якщо бракує якогось гравця, лідера, завжди складно, адже разом ми сильніші. Але в будь-якому випадку всі ми, тренерський штаб і персонал, працюємо на одну ідею, на команду. Футболісти намагалися виконати установку, зробили багато хороших речей, але припустилися кількох помилок. А вони – частина зростання і навчання.

– Чемпіонат на цьому завершується. Все менше часу залишається до відновлення Ліги Європи. Які у «Шахтаря» плани підготовки до «Вольфсбургу»?

– Ми поки тільки приймаємо ці рішення. Зараз такий час, що можна говорити, тільки коли всі на сто відсотків визначено: ситуація з перельотами, товариськими матчами, коронавірусом. Оскільки сезон закінчується, хочу передати великий привіт всім уболівальникам «Шахтаря». Багато з них знаходяться дуже далеко, але я впевнений, що вони пишаються нами, тим, як команда грала. А ми навіть на великій відстані відчуваємо їхню підтримку. Також хочу відзначити всіх молодих хлопців, які виросли за цей рік. Ми налаштовані на наступний виклик – Лігу Європи. Наш шлях – додавати, еволюціонувати, розуміти, що ми можемо краще. Саме це і будемо робити.

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Далі без Трубіна. Визначено півфінальні пари Ліги Європи
Футбол | 19 квітня 2024, 06:30 19
Далі без Трубіна. Визначено півфінальні пари Ліги Європи

У півфіналах Ліги Європи зіграють: Марсель – Аталанта, Рома – Байєр

Тренер збірної України оцінив гру Луніна та чутки про перехід до Баварії
Футбол | 18 квітня 2024, 21:20 1
Тренер збірної України оцінив гру Луніна та чутки про перехід до Баварії

Рустам Худжамов висловився про останні успіхи кіпера збірної України

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.