Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 17 липня 2020, 01:56
1222
1

КУЗНЕЦОВ: «Динамо заслужило перемогу, Зоря ще сирувата для Ліги чемпіонів»

Екс-гравця збірної України прокоментував перемогу «Динамо» над «Зорею»

| Оновлено 17 липня 2020, 01:56
1222
1
КУЗНЕЦОВ: «Динамо заслужило перемогу, Зоря ще сирувата для Ліги чемпіонів»
ФК Динамо Київ

Екс-гравець збірної України Олег Кузнєцов прокоментував перемогу «Динамо» над луганською «Зорею» (3:1):

«Оцінюючи гру, слід чітко розділити її на два тайми, тому що вони вийшли кардинально різними. До перерви обидві команди діяли просто здорово – швидкості, комбінації, техніка. У другій половині зустрічі Динамо грало за рахунком, а Зоря намагалася переламати ситуацію, але, в підсумку, запас міцності виявився великим у киян.

Думаю, Віктор Скрипник не вгадав з тактикою на першу половину поєдинку. В середині поля трикутник, що складається з Сидорчука, Шепелєва та Буяльського, повністю перегравав середню лінію Зорі, в якій далеко не все виходило у Хомченовського, Кочергіна і Цвека. Тільки Юрченко щось намагався зробити, але у нього також було багато браку.

Авантюрою з боку Скрипника було грати з одним опорним, яким був Цвек. Слабо зіграли і два центральні захисники Зорі – вони часто не встигали за подіями і швидко отримали жовті картки. Ви згадайте тільки емоції Скрипника, який абсолютно не тішився швидкому голу. Потрібно віддати належне киянам, які не панікували, і зуміли аж до перерви нагнітати обстановку біля воріт суперника.

Біло-сині вийшли на цей поєдинок майже в оптимальному складі. Такого давно не було. Хіба що Миколенка не вистачало. Але, як показав хід подій, втрата Вербича та Бурди зовсім не позначилися на грі Динамо. Травми зараз – це витрати карантинної паузи. Нікуди не дінешся, організм у цих хлопців протягом багатьох років запрограмований на відпочинок в липні, а тут доводиться грати і відчувати наднавантаження. Звідси, безліч помилок і травм. Але у Динамо якісних футболістів більше, ніж у Зорі і Десни, що і позначилося на результаті. В першу чергу, можна відзначити Циганкова, який забив два голи, і Бущана, який відмінно зіграв в рамці, і зробив суперсейв за рахунку 3:1.

Зауважу, що тільки Шахтар зумів безболісно пройти цю посткарантинну дистанцію. Решта команд періодично відчували проблеми. Згадайте, як Десна розгромила на виїзді ту ж Олександрію, а вдома ось – поступилися без шансів – 1:3. Ми не знаємо, як команди готувалися до відновлення сезону. Та й, якщо чесно, не настільки Зоря і Десна кращі за Олександрію. Команда Шарана досвідчена, і їй знадобився час на те, щоб набрати хід.

Упевнений, Динамо не відпустить Колос. Зоря з Десною боротимуться тільки за бронзу. Невідомо, як складеться поєдинок у Запоріжжі, де по жарі, та ще й після дуже енерговитратного матчу в Києві, команді Віктора Скрипника доведеться дуже важко. Думаю, Динамо заслужено займає друге місце. У біло-синіх були, звичайно, нерівні ігри, але в стикових матчах Динамо взяло своє. Киянам допоміг досвід гри в єврокубках, за збірну. У вирішальні моменти динамівці спокійно, без паніки дотискували суперників.

Зоря ще сирувата для Ліги чемпіонів. Скрипник прищеплює підопічним європейський футбол, але на це потрібен час, причому, не один рік. Нічого страшного, нехай Зоря і Десна пограють в Лізі Європи. Думаю, для них зараз це оптимальний варіант. А Шахтар і Динамо – саме ті команди, які краще за інших зможуть представити Україну в Лізі чемпіонів».

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Карло АНЧЕЛОТТІ: «Проти Баварії зіграє Андрій Лунін»
Футбол | 07 травня 2024, 14:53 9
Карло АНЧЕЛОТТІ: «Проти Баварії зіграє Андрій Лунін»

Головний тренер мадридського «Реала» поділився очікуваннями від матчу проти «Баварії»

Україна виграла ЧС з хокею. Як це сталося і що далі
Хокей | 07 травня 2024, 12:30 5
Україна виграла ЧС з хокею. Як це сталося і що далі

Українська збірна пробилася до Дивізіону 1A

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил