Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Major League Soccer
| Оновлено 11 липня 2020, 14:20
1954
10

МЛС повернулась: головні інтриги сезону-2020

Оглядач Sport.ua – про відновлення сезону за океаном

| Оновлено 11 липня 2020, 14:20
1954
10
МЛС повернулась: головні інтриги сезону-2020
MLS

Сезон в МЛС був зупинений практично відразу ж після початку. Рестарт чемпіонату був запланований на 8 липня. Однак і тоді без проблем не обійшлося. Прямо перед поновленням сезону в двох клубах були зафіксовані спалахи коронавірусу. Спочатку на двотижневий карантин відправився «Даллас», потім – «Нешвілл». Незважаючи на це, зупиняти сезон знову керівництво ліги не стало.

Заокеанський футбол повернувся не регулярним чемпіонатом, як це повинно бути, а турніром MLS is Back. Клуби поділили на 6 груп. Команди, що займуть перші 2 місця у своїх групах, вийдуть до плей-оф. Ті, які займуть 3-ті позиції, будуть додатково боротися за вихід у подальшу частину чемпіонату. Всі матчі турніру MLS is Back пройдуть у місті Орландо.

Сезон-2020 у МЛС почався з історичного дербі Флориди – «Орландо Сіті» проти «Інтер Маямі». По-перше, команди з цього штату не перетиналися між собою з 2001 року. По-друге, в даному поєдинку дебютував клуб Девіда Бекхема – «Інтер Маямі». Перше за 19 років флоридське дербі вийшло захоплюючим. Та це – не єдина причина, через яку варто дивитися заокеанський футбол. Далі розглянемо основні інтриги нового сезону МЛС.

Новий сезон – без MVP

Керівництво ліги дозволило футболістам не брати участь у сезоні-2020. Цим правом скористався один із найяскравіших гравців сучасної МЛС – Карлос Вела. Форвард «Лос-Анджелеса» відмовився їхати в Орландо, побоюючись за свою дитину і вагітну дружину. Флорида є одним із лідерів серед американських штатів за кількістю захворюваності на коронавірус, але більшість гравців все-таки поїхало на рестарт сезону.

Втрата Вели буде відчутною для «Лос-Анджелеса». У минулому сезоні форвард забив 36 голів і віддав 11 результативних передач, ставши кращим бомбардиром і найціннішим гравцем ліги. Мексиканець допоміг «Лос-Анджелесу» вперше в історії виграти регулярний чемпіонат. Команда йде в новий сезон без свого капітана і найкращого гравця ліги. На що здатний «Лос-Анджелес» без Вели – цікаве питання.

Історичний дебют «Інтер Маямі»

Девід Бекхем довго працював над створенням і просуванням «Інтер Маямі» –клубу, співвласником якого він є. Нарешті, команда дебютувала. Початок сезону став не найкращим для американського «Інтера». Команда вела в рахунку більшу половину матчу проти «Орландо», але потім пропустила двічі. Втім, це тільки початок для новачка МЛС.

Як тільки мова заходить про «Інтер Маямі», поруч завжди виникає персона Бекхема. Та одного англійця недостатньо для того, щоб зробити клуб популярним. По-перше, потрібні результати, по-друге – зіркові гравці. Бекхем щосили намагається переманити в Маямі знаменитих футболістів із Європи.

AFP
AFP

У сферу інтересів американського «Інтера» входять Хамес Родрігес, Лука Модріч, Давид Сільва, Хав’єр Пасторе і Алексіс Санчес. Однак ніхто з них поки не поїхав до США. Дебютний сезон буде визначальним у багатьох аспектах для «Інтер Маямі», включаючи майбутні трансфери.

Другий шанс для Анрі

На відміну від Бекхема, Тьєррі Анрі вирішив присвятити себе тренерській кар’єрі. Поки що справи на цьому терені у француза йдуть не найкращим чином. Відпрацювавши 2 роки асистентом Роберто Мартінеса в збірній Бельгії, екс-форвард «Арсеналу» і «Барселони» очолив «Монако». Це було перше призначення Анрі на посаду головного тренера, з яким він не впорався. Француз провів у «княжому клубі» всього 3 місяці.

Другим шансом для Анрі став «Монреаль Імпакт». Офіційно фахівець очолив канадський клуб 14 листопада 2019 року. Сторони підписали контракт до кінця 2021 року. Перший матч в турнірі MLS is Back «Монреаль» програв з мінімальним рахунком. Кривдником команди Анрі стали «Нью Інгленд Революшн». Однак канадці ще тільки на початку свого шляху. «Монреаль» –хороший варіант для француза, щоб заявити про себе, як про тренера, нехай і з другої спроби.

Нані поведе «Орландо» в плей-оф

У лютому 2019 року Нані перейшов до «Орландо Сіті» на правах вільного агента. Для посереднього клубу навіть за мірками МЛС отримати до свого складу чемпіона Європи було величезною удачею. У свій перший заокеанський сезон португалець відіграв 30 матчів, у яких забив 12 голів і віддав 5 результативних передач. Однак цього виявилося мало. «Орландо» навіть не вийшов у плей-оф.


Твіттер Орландо Сіті

У нинішньому сезоні Нані серйозно налаштований вивести «Орландо» на новий рівень. Саме португалець став головним героєм у дербі проти «Інтер Маямі». Вінгер спочатку віддав результативну передачу, а потім забив переможний гол у ворота принципового суперника. Нані з першого матчу показав серйозну налаштованість на сезон-2020. Португальцю 33 роки –оптимальний вік для МЛС. Чемпіон Європи багато що може дати як своїй команді, так і всій лізі. 

Чічаріто – замість Ібрагімовича

«Лос-Анджелес Гелаксі» за замовчуванням вважається фаворитом у кожному сезоні. «Лос Галактікос» завжди намагаються залучати до свого складу зіркових гравців. За цей клуб виступали Девід Бекхем, Стівен Джеррард, Ешлі Коул, Роббі Кін та інші імениті футболісти. Останні 2 сезони за «Гелаксі» виступав Златан Ібрагімович. Все місто просило шведа залишитися, але він все-таки повернувся до Європи.

У січні 2020 року «ЛА Гелаксі» підписав Хав’єра Ернандеса. Форвард перейшов із «Севільї» за 8,5 млн євро. Чічаріто був покликаний замінити Ібрагімовича. До паузи мексиканець встиг зіграти за новий клуб 2 офіційних матчі. Футболіст провів на полі 180 хвилин, але результативними діями не відзначився.

Із самого початку було зрозуміло, що Ернандес навряд чи стане повноцінною заміною Златану – як за результативністю, так і в медійному плані. Швед у свій перший сезон забив 22 м’ячі за «Гелаксі», а в наступному році вразив ворота суперників 31-м голом. Проте, Чічаріто – досвідчений форвард. Він пограв у кращих європейських чемпіонатах, і став би в нагоді будь-якій команді в МЛС. У будь-якому випадку, за «Гелаксі», як і за багатьма іншими клубами, буде цікаво спостерігати в новому сезоні.

Турнірна таблиця

Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
steelmaker
Удивительно, но за Филадельфию продолжает пылить Илсиньо. На весь матч его не хватает, но он все еще полезен своей команде - техника и понимание футбола никуда не делись
ORc
Мхм. В день рекорда по коронавирусу млс вернулась. Удивительно, как все позакрывали при смешных показателях, когда они начали зашкаливать, люди задумались чтоб все открыть назад
DidOk
Могли б і таблиці дати ✋
88serhiiO
Хоть в США динамо на першому місці
 © УАФ– М а ф і я!
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил