Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок України
| Оновлено 09 липня 2020, 14:36
3028
0

МИХАЙЛИЧЕНКО: «Перед Ворсклою ми теж відпрацьовували 11-метрові удари»

Наставник «Динамо» вважає, що кубок України тепер знаходиться на своєму місці

| Оновлено 09 липня 2020, 14:36
3028
0
МИХАЙЛИЧЕНКО: «Перед Ворсклою ми теж відпрацьовували 11-метрові удари»
ФК Динамо Київ. Олексій Михайличенко

Головний тренер «Динамо» Олексій Михайличенко прокоментував фінал Кубка України 2019/20, в якому його команда в серії пенальті перемогла полтавську «Ворсклу» (1:1, пен – 8:7):

– Вітаємо з перемогою! Це була непроста, нервова гра, яка виправдала статус фіналу Кубка України. Ваші відчуття після матчу?

– Спокійно ставитися до цього не можна, я це дуже багато разів і сам відчував і чув від багатьох і сам говорю, що якщо немає хвилювання перед кожною грою, ти емоційно порожній і тобі нема чого займатися цією справою. Те, що ти готуєш, що розповідаєш команді, бачити результат – результат своєї роботи, інших критеріїв немає. Хочу ще раз привітати всіх уболівальників київського «Динамо» з цієї великою перемогою, з тим, що ми повернули Кубок в наш клуб. Ми постараємося на цьому не зупинятися і йти далі і далі.

– Головним завданням залишається Ліга чемпіонів?

– Тут не потрібно говорити головне або другорядне завдання. Не може бути Кубок другорядним завданням, не може бути Ліга чемпіонів другорядною. Це головне завдання для такого клубу як «Динамо» Київ і завжди буде головним. Я повторюся, що ми з хлопцями поговорили – якщо вас влаштовує Ліга Європи, давайте святкувати, якщо нам мало цього і потрібна Ліга чемпіонів, давайте готуватися до наступної гри. Тільки готуватися до наступної гри, інших варіантів не розглядає вся команда.

– У непростій ситуації, яка склалася в «Динамо» з центральними захисниками, ви поставили молодого Сироту разом з Шабановим. Чи задоволені ви його грою, враховуючи пропущений гол на початку матчу? Або ж той момент є наслідком браку досвіду?

– Будемо звертати ще більше уваги на це. Ми прекрасно розуміємо, що кожна команда працює над стандартними положеннями і кожна команда хоче протидіяти. Але все-одно зі стандартних положень забивається багато м'ячів, саме цей елемент індивідуальної помилки дуже великий – хто сильніше грає один в один, хто краще використовує свої якості. На жаль, ми не розібралися і найприкріше, що це було на самому початку матчу, коли нічого, в принципі, цього не віщувало і потім ми самі дали козирі «Ворсклі» в тому, що вони грають на контратаках як вони, напевно, і готувалися до гри .

– Момент, коли ви зрівняли, Вербич взяв на себе ініціативу, як справжній лідер, Ви очікуєте голів від таких гравців як Беньямін?

– Звичайно, шкода, що він ще не забив кілька голів в моментах, які були. Нервозність і та відповідальність фіналу, коли за плечима великий шлях і від однієї зустрічі все залежить, вона тяжіє дуже сильно. До цього звикнути не можна, це потрібно кожен раз переборювати.

– Поділіться, які слова сказали хлопцям перед серією пенальті?

– Ні, це робочі моменти, тут не потрібні були гасла, все це прекрасно розуміли. Ми визначилися, хто б'є і в якій послідовності. Навіть перед «Минаєм» в півфіналі і, звичайно, перед «Ворсклою» ми теж відпрацьовували 11-метрові удари, тому що Кубок не терпить зневаги або ще чогось, тому ми готувалися до цього.

– Те, що команда витримала таку довгу серію пенальті – наслідок роботи саме в цьому компоненті.?

– Ви знаєте, говорити однозначно дуже важко, тому що впевнений, що і Полтава готувалася до 11-метрових. Тут все індивідуально – нерви, самовладання зіграли головну свою роль.

– «Динамо» 5 років не вигравало Кубок України...

– Я дуже радий. Кубок на своєму місці.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Сенсаційний виліт Алькараса. Визначено півфіналістів Мастерса в Маямі
Теніс | 29 березня 2024, 02:59 2
Сенсаційний виліт Алькараса. Визначено півфіналістів Мастерса в Маямі

Карлос несподівано програв Григору Димитрову, Александр Звєрєв вибив Фабіана Марожана

ОФІЦІЙНО. Матч Оболонь – Шахтар відбудеться без глядачів
Футбол | 29 березня 2024, 14:09 0
ОФІЦІЙНО. Матч Оболонь – Шахтар відбудеться без глядачів

Квитки, придбані на цей поєдинок, можна буде обміняти на 2 домашні матчі «біло-зелених»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.