Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
|
730
4

Олег ПРОТАСОВ: «Комітет арбітрів УАФ - незалежна структура»

Віце-президент УАФ - про роботу українських суддів

Олег ПРОТАСОВ: «Комітет арбітрів УАФ - незалежна структура»
uaf.ua

Віце-президент Української асоціації футболу (УАФ) Олег Протасов оцінив рівень суддівства в Україні:

«До футбольного арбітражу завжди були претензії — так склалося історично. Звичайно, ми всі хочемо, щоб кількість помилок арбітрів була мінімальною, в ідеалі — щоб їх не було взагалі. Саме для цього Українська асоціація футболу за ініціативи президента Андрія Павелка впровадила систему VAR у матчах чемпіонату та Кубку України.

Поки система використовується лише на ключових матчах чемпіонату, але УАФ працює над тим, щоб із сезону-2021/2022 система VAR була задіяна на всіх матчах УПЛ. Водночас в окремих випадках арбітри, на мою думку, неефективно використовують систему VAR, що призводить до незадоволення якістю арбітражу.

Комітет арбітрів УАФ —  незалежна структура. У комітету та його керівника Лучано Лучі є повна підтримка з боку керівництва УАФ. Ніхто не втручається в їхні кадрові питання, питання ротації арбітрів та їхнього покарання.

Водночас викликає певне занепокоєння регулярне згадування окремих арбітрів у контексті неякісного арбітражу матчів чемпіонату. Яскравий приклад — Микола Балакін, який нещодавно знову припустився грубих помилок після тривалого відсторонення за схожі дії.

На жаль, незрозумілі, прикрі суддівські помилки є не тільки в матчах УПЛ, а й у матчах щойно поновленої першої ліги. У першому ж турі після поновлення поєдинків у першій лізі ми маємо великі претензії однієї з команд до якості арбітражу.

Зокрема, це стосується роботи Ярослава Козика в матчі «Чорноморець» — «Волинь». Нагадаю, цей досвідчений арбітр уже був раніше відсторонений від арбітражу в матчах УПЛ за грубі помилки. Але, схоже, висновки зроблені не були.

Судячи з наявних відеоповторів та попереднього аналізу, уже зараз можна говорити, що арбітраж у цьому матчі не відповідав його рівню, а головний рефері ухвалив низку дуже спірних рішень.

Рефері Ярослав Козик був призначений на цей матч з урахуванням важливості цієї гри для розподілу підсумкових місць у турнірній таблиці. Але треба визнати, що арбітр не виправдав сподівання, й окремі його рішення викликали резонанс серед представників футбольної спільноти. Сподіваюся, що комітет арбітрів візьме цю інформацію до відома й зробить відповідні висновки».

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Джерело: легіонер Шахтаря хоче покинути клуб через вибухи в Києві
Футбол | 28 березня 2024, 13:56 19
Джерело: легіонер Шахтаря хоче покинути клуб через вибухи в Києві

Кевін Келсі займається питанням працевлаштування в MLS

Коуч суперника України пояснив, чому команда проведе матч із Сан-Марино
Футбол | 29 березня 2024, 04:26 0
Коуч суперника України пояснив, чому команда проведе матч із Сан-Марино

Франческо Кальцона очолює не лише «Наполі», а й збірну Словаччини

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Макс Руденко
Ахаха. Незалежна... від футболу. Чисто бізнес проект Павелка і ко. Ми це давно знаємо.
Akkerman65
Кому, как не Протасову знать, что такое независимость у футбольных судей и как она оплачивается. Помню, когда ему нужно было стать "лучшейшим" бомбардиром, соперники расставляли ноги столько раз, сколько нужно. Олежа, "скоко" стоит забить 4 или 5 голов за игру?