Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 20 червня 2020, 03:08
6074
2

ОФІЦІЙНО. Український тінейджер отримав путівку в Світовий снукерний тур

14-річний Юліан Бойко буде грати у кваліфікації чемпіонату світу

| Оновлено 20 червня 2020, 03:08
6074
2
ОФІЦІЙНО. Український тінейджер отримав путівку в Світовий снукерний тур
Top-snooker. Юліан Бойко

14-річний український більярдист Юліан Бойко отримав путівку до Світового снукерного туру та зможе брати участь у найсильніших рейтингових турнірах світу.

Таке рішення прийняла федерація World Snooker, включивши українця в число 128 професійних гравців. Ліцензія буде діяти два сезони: 2020/21 і 2021/22. До сих пір ще жоден снукерист з країн колишнього СРСР не був учасником Світового туру.

У 2020 році Юліан Бойко став другим на турнірі 2020 WSF Open (за що формально й отримав ліцензію), а також виграв чемпіонат Європи 2020 з версії six-red (шість червоних куль). Найближчим виступом Бойка стане кваліфікація чемпіонату світу 2020 року, яка пройде з 21 по 28 липня у англійському Шеффілді.

Тепер вже професійний снукерист Юліан Бойко, який в 14 років (!) став наймолодшим гравцем в Мейн-турі, розповів докладно про свій спортивний шлях, позитивні емоції та плани на наступний сезон:

«Я почав грати в снукер, коли пішов у перший клас, коли мені було приблизно 6 років. Я побачив снукер по Євроспорту, у мене був улюблений гравець – Марк Селбі, і я відразу полюбив гру за те, що там багато кольорових куль, за тактичні протистояння, за забивання куль. Це дійсно дуже цікава гра. На жаль, снукер на території України тоді ще не був популярним, але він зараз стає все популярнішим завдяки деяким досягненням. Не тільки моїм. Взагалі, середній рівень гравців виріс, зараз дивитися за грою у нас стало цікавіше, з'явилися прямі репортажі з наших турнірів, ігри дивиться все більша аудиторія, і це дуже здорово.

Коли я дізнався, що отримав місце в Турі, насправді я був у шоці, тому що я цього не очікував, адже зараз у всьому світі карантин. Я взагалі був в деякій депресії, пропала мотивація, тому що я не знав, коли почнуться турніри, я відчував себе втраченим, адже я був у хорошій формі, готувався до кваліфікації до чемпіонату світу. Але коли почалася ця ситуація з коронавірусом, з'явилися сумніви, що турніри відбудуться, я не міг знайти мотивацію, щоб тренуватися. А тепер я дізнався, що отримаю можливість грати в 15 турнірах за рік, це якесь неймовірне відчуття.

Безумовно, це змінило моє життя! Це великий крок вперед, і я дуже щасливий, що World Snooker дав мені можливість показати, на що я здатний, і я сподіваюся виправдати очікування як World Snooker, так і всіх людей, які в мене вірять. За те, що мені вдалося стати професіоналом, я в першу чергу вдячний своїм батькам. Вони завжди мене підтримували, дали мені все, що мені було потрібно в снукері, дали можливість займатися з професійними тренерами. Тепер навіть українські тренери знають про гру більше, ніж, наприклад, 5 років назад. У нас допускається можливість домашнього навчання, так що я, як і раніше, вчуся і отримую непогані оцінки, поєднувати снукер і навчання непросто, але я роблю все, що в моїх силах.

Коли я зустрів Марка Селбі 2 чи 3 роки тому в Шеффілді в академії Star, я був приголомшений. Після того, як ми поспілкувалися, мені навіть довелося зіграти з ним один фрейм. Звичайно, я програв, але я до сих пір не можу забути ту зустріч. Я сподіваюся виграти кілька матчів в сезоні. Не знаю, чи вдасться мені коли-небудь стати першим номером рейтингу, тому що це дуже складно. Але я дуже сподіваюся, що коли-небудь цей день настане».

 
Оцініть матеріал
(25)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sasha Xobotov
Супер новость! Будем болеть за наших в мейнтуре.
tyler tyler
Ахренеть...
Просто ахренеть ...
Я только одного не понял: "Я начал играть в снукер, когда пошел в первый класс, когда мне было примерно 6 лет"... А где? Где именно можно начать играть в снукер в Украине в шесть лет?
________________
Я впервые увидел снукер примерно в 2000 году в ресторане ... на улице горького.
там теперь улица Антоновича, да и ресторан тот исчез.
А в снукер там играл ... светлая память - Валентин Белькевич.
А Хацкевич играл в американку рядом... Со своим сыном.
Был просто обалденный ресторан, который только открыли, вбухали кучу бабла, и народу еще не было...
О, вспомнил - назывался он Timeout...
Теперь он закрыт - говорили, что открыли его "мусора", которые из тех, что могли себе это позволить, открыть ресторан.
И твм было три стола на втором этаже - две американки и снукер...
И не было никого - тихо было, спокойно... Видать мусора просто отмывали там бабло...
__________
эх... было время...
Дай Бог нашему Юлиану Бойко засветиться и сделать что-то достойное в снукере...
______________________
И пусть познакомит меня с Марком Сэлби - это мой любимый снукерист навсегда...