Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 19 червня 2020, 20:20
3253
10

Григорій СУРКІС: «Павелко-гейт» виник не через мене»

Екс-президент ФФУ стверджує, що не причетний до розслідування у справі Андрія Павелка

| Оновлено 19 червня 2020, 20:20
3253
10
Григорій СУРКІС: «Павелко-гейт» виник не через мене»
ФК Динамо Київ. Григорій Суркіс

Колишній президент ФФУ Григорій Суркіс заявив, що він не причетний до створення Тимчасової слідчої комісії (ТСК) Верховної Ради у справі про порушення нинішнього президента Української асоціації футболу (УАФ) Андрія Павелка:

«Хочу розвіяти відразу кілька міфів, які гуляють коридорами парламенту. Вони стосуються мене особисто в контексті створення Верховною Радою спеціальної ТСК, яка розслідує махінації з грошима держбюджету, спрямованих в 2017-2018 роках на будівництво футбольних полів.

«Павелко-гейт» виник зовсім не за підсумками розгляду поліцією заяви Суркіса. Її не існує в природі. Зате досить вагомо і цілком зримо дамокловим мечем над репутацією керівництва УАФ давно повисли більше десятка журналістських розслідувань незалежних українських та зарубіжних ЗМІ.

Вони здетонували громадський інтерес до цієї теми, що і привернуло потім увагу представників президентської фракції у Верховній Раді, яка ініціювала створення згаданої ТСК.

У «Слузі народу» визнали резонансні матеріали про корупцію під дахом Будинку футболу достатньою підставою для спеціального депутатського розслідування. І ніякої конспірології.

Другий міф грунтується на помилковій тезі про нібито існуючу конкуренцію між Суркісом і Павелком. Її не може бути в принципі. У нас різна життєва філософія, шкала цінностей і пріоритетів. Різні завдання стосовно футболу.

Я, наприклад, протягом багатьох років акумулював і активно вкладав в його розвиток колосальні інтелектуальні і матеріальні ресурси. Павелко ж навпаки - за чотири роки свого президентства спустошив не ним наповнену казну, та ще й завдав нищівного удару по іміджу і репутації національної федерації, які теж створювалися не його руками.

У чому ж нам конкурувати? Ну, не в скандальному ж призначення казкових зарплат - сотні тисяч гривень - вузькому колу обслуговуючого його персоналу? Або спекулятивному примусі легенд українського футболу (співробітників УАФ) до принизливого випрошування у депутатів індульгенції своєму крадію-роботодавцю? Тут Павелко - явно поза конкуренцією».

Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

«Твій момент, брате». Зірковий гравець Реала розхвалив Луніна
Футбол | 18 квітня 2024, 18:58 0
«Твій момент, брате». Зірковий гравець Реала розхвалив Луніна

Джуд Беллінгем відзначив феноменальну гру українського воротаря

Врятувала 5 матчболів! Костюк вирвала перемогу в 7-ї ракетки у Штутгарті
Теніс | 19 квітня 2024, 00:45 47
Врятувала 5 матчболів! Костюк вирвала перемогу в 7-ї ракетки у Штутгарті

Марта у трьох партіях обіграла Чжен Ціньвень у 1/8 фіналу турніру WTA 500

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
wladimir_skidan
Интересно с чьей подачи Павелко стал руководителем украинского футбола. И почему Павелко стал плохим именно в тот момент как ГМС решил вернуться на руководящую должность в ФФУ?
Kevko
Говоря о деятельности Павелко, Суркис прав
wladimir_skidan
Коррупционность Павелко была видна сразу, но два года это устраивало выдвинувших его на должность.
Владимир Копяк
Я не поклонник таланта ГМС, но сейчас он выразил не только свое мнение по этому мошеннику от футбола, но и мнение многих людей. которым не безразлична судьба нашей любимой игры. Есть микроскопическая надежда, что павелку не помогут ни Холодницкий , ни Порошенко, ни Аваков с его подчиненными прокурорами и следаками ГБР, народ все таки верит в справедливость, надежда умирает последней... Не могут такие мрази спокойно жить на земле...
Михаил Степанов
Суркис тоже жулик, но про Павелко он в точку! В вопросах жульничества Павелко любому фору даст!