Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 16 червня 2020, 05:59
6536
0

Перерваний матч в Запоріжжі, травма Сидорчука, Шахтар майже чемпіон

Найцікавіші події 26-го туру УПЛ - в нашому традиційному огляді

| Оновлено 16 червня 2020, 05:59
6536
0
Перерваний матч в Запоріжжі, травма Сидорчука, Шахтар майже чемпіон
ФК Зоря

У турі забито відразу 15 м'ячів. Це багато, якщо врахувати, що один поєдинок - «Карпати» - «Дніпро-1» - не відбувся (через спалах коронавірусу у львівському клубі УПЛ перенесла матч). У центральному поєдинку туру «Зоря» програла «Динамо» і відпустила киян на чисте друге місце. «Шахтар» мінімально здолав «Колос», і тепер від чергового чемпіонського титулу «гірників» відділяє лише три очки. В Олександрії місцева команда начисто програла «Десні» і, швидше за все, вибула з медальних розборок.

Репетиція туру

У Маріуполі зустрілися місцева однойменна команда і «Ворскла». Через кілька днів ці суперники зустрінуться в приазовському місті ще раз, але вже в рамках півфіналу Кубка України, так що у суперників була хороша можливість провести генеральну репетицію майбутнього півфіналу. Генеральна репетиція показала, що суперники приблизно одного рівня і за майстерністю, і за функціональною готовністю. Та й забивали м'ячі вони теж за схожим сценарієм - скориставшись помилками суперника. Так що підсумок закономірний - нічия. Цікаво, у опонентів ще залишилися секрети один від одного, якщо врахувати, що нічиї в кубковому матчі бути не може.

Цифри і факти. Найважливіші події 26-го туру УПЛ

Матч туру

Центральний поєдинок туру відбувся в Запоріжжі, де зустрілися дві команди, які ведуть боротьбу за друге місце - «Зоря» і «Динамо». Перший тайм вийшов нервовим, але не дуже цікавим. Головні події розгорнулися після перерви. Правда, перерва затрималася більш ніж на півгодини - через грозу з градом, яка бушувала в Запоріжжі. Але коли стихія вщухла, арбітр зустрічі Балакін дав добро на відновлення матчу. Першими до складного поля пристосувалися господарі. Саме луганчани відкрили рахунок: з пенальті відзначився Юрченко (одинадцятиметровий заробив Тимчик, якого збив у штрафному Шабанов).


ФК Зоря

Але в середині другого тайму динамівці перехопили ініціативу. Сталося це багато в чому завдяки потрійній заміні Олексія Михайличенка, який кинув в бій Циганкова, де Пену і Вербича. Саме ці гравці і змогли переломити хід гри. Спочатку Буяльський відновив рівновагу, а потім де Пена вивів гостей вперед. Після того, як «Зоря» залишилася в меншості - за грубу гру був вилучений Цвек, вона перестала чинити опір. І на останніх секундах гри Циганков забив третій гол у ворота Махарадзе. Тепер в турнірній таблиці кияни випереджають «Зорю» на три очки. І вже саме «Динамо» є на даний момент головним претендентом на «срібло».

Поперечина туру

За рахунку 1:0 на користь «Зорі», у команди Віктора Скрипника була відмінна можливість забити другий гол у ворота «Динамо». Після атаки лівим флангом і прострілом в центр штрафного майданчика, голкіпер гостей Бущан в падінні вибив м'яч, але прямо на суперника. Юрченко бив сильно і зряче в уже порожні ворота, але від пропущеного м'яча динамівців врятувала поперечина.

Штрафний туру

Віце-капітан «Динамо» Циганков поступово повертає свої оптимальні кондиції після пошкодження. У грі проти «Зорі» Віктор вийшов на заміну на 60 хвилині зустрічі. І став одним з її героїв. На п'ятій компенсованій до часу другого тайму хвилині Циганков класно виконав штрафний удар: майстерно перекинув м'яча через стінку. Махарадзе відбити цей несильний, але дуже точний удар не зміг: м'яч влетів практично в дев'ятку. До речі, цей поєдинок для Циганкова став сотим в УПЛ.

Арбітр туру

Поєдинок між «Зорею» та «Динамо» виявився непростим для суддівства. І потрібно визнати, що Балакін зі своїм завданням не впорався. На 13-й хвилині першого тайму він не призначив пенальті у ворота гостей в епізоді, коли Попов зіграв рукою в м'яч у своєму штрафному майданчику. А через 15 хвилин після грубого фолу Кендзьори проти Михайличенка показав порушнику жовту картку після підказки ВАР, хоча правила не передбачають перегляду ВАР для жовтих.


ФК Зоря

У другому таймі серйозних помилок у Балакіна вже не було: пенальті в ворота «Динамо» - безперечний, червона Цвеку - більш ніж. 

Травма туру

На 82-й хвилині півзахисник «Зорі» Цвек дуже грубо атакував в центрі поля свого візаві Сидорчука. Хорват пішов на свого суперника прямою ногою, скосивши того, наче косою. Сергій впав на газон і корчився від болю. Поки вибігали динамівські лікарі, першу допомогу своєму капітанові намагалися надати його партнери. Вербич продемонстрував арбітру Балакіну проломлений щиток Сидорчука. Балакін відразу показав грубіянові жовту картку, але після перегляду епізоду по ВАР - червону. Змушений був покинути поле і Сидорчук - його замінив Кадірі.


Твіттер Динамо

Але найстрашніші прогнози щодо діагнозу Сергія не підтвердилися: обійшлося без перелому. Сидорчуку наклали шви, поза грою він буде два тижні.

Слова туру

Після матчу з «Динамо» головний тренер «Зорі» Віктор Скрипник визнав силу опонента, але запевнив, що його команда буде битися до кінця: «Ми завжди граємо в свій футбол, який нам вдавався. Це було до першого голу суперника. Ми забили, могли і другий гол забити. А потім не змогли стримати удар. І індивідуальні якості футболістів «Динамо», і заміни зіграли свою роль. Ми намагалися відреагувати, але отримали червону картку, і все розладналося. Ніби як і бігли, і намагалися, і кутові подавали, але змінити хід поєдинку не змогли. Але боротьба не закінчена. Попереду ще шість ігор».

Прорив туру


ФК Олімпік

16 турів без перемог - ось такий антураж був у матчі «Олімпік» - «Львів». До цього поєдинку донеччани не вигравали десять матчів поспіль, львів'яни - шість. Ніхто не хотів програти і на цей раз. Тому матч був обережним, в'язким і грубим - аж десять попереджень. Але «Олімпіку» таки вдалося здобути перемогу. Першу з грудня 2019-го.

Голи туру

Класний м'яч забив півзахисник «Олімпіка» Тейшейра в ворота «Львова». Власне, він забив два голи, але в даному випадку мова йде про його друге взяття воріт Сарнавського. На 84 хвилині Тейшейра здійснив рейд від лівої бровки до центру штрафного майданчика суперника, по ходу обігравши двох опонентів. Не заходячи в карну зону, 23-річний футболіст зважився на удар. Вийшло дуже точно і дуже красиво: сильний кручений удар під самісіньку стійку. У Сарнавського не було шансів врятувати свої ворота. Гол у стилі Віктора Циганкова.

Схожий м'яч забив у ворота «Олександрії» Філіппов. Форвард «Десни» здійснив рейд майже від центру поля, по ходу обігравши кількох суперників, змістився в правий кут штрафного майданчика і пробив майже в дальню дев'ятку.

Футболки туру


ФК Шахтар

Футболки туру

Основний лівофланговий захисник «Шахтаря» Ісмаїлі на тренуванні зазнав дуже серйозної травми коліна і вибув з гри орієнтовно на півроку. У матчі проти «Колоса» на лівому фланзі захисту «гірників» вийшов Сіпріано. А перед грою, на передматчевій розминці, всі гравці «Шахтаря» вийшли в футболках із зображенням Ісмаїлі і написом на португальській «Ісма, ми з тобою».

Передача туру

Гра проти «Колоса» для «Шахтаря» склалася непросто. Незважаючи на територіальну перевагу, «гірникам» дуже складно давалися моменти біля воріт Волинця. Перший тайм виявився «сухим» і небагатим на події. Не набагато більше яскравих моментів було створено і в другій половині зустрічі. Правда, свій гол донеччани все-таки забили. Відзначився Мораес. Але відсотків вісімдесят того голу «зробив» Марлос. Натуралізований бразилець видав своєму колезі по збірній України просто шикарну розрізну передачу - Жуніору залишалося лише підсікти м'яч над голкіпером.

Надалі хід гри не змінився - така ж в'язка і жорстка гра. Яку зробив ще більш вязкою проливний дощ, через який навіть на час переривалася трансляція поєдинку на каналі «Футбол». Тим не менш, після цієї перемоги «Шахтарю» залишилось здобути три очки для чергового чемпіонського титулу.

Ювіляр туру

Матч проти «Колоса» для півзахисника «гірників» Степаненка став 200-м у футболці донецького клубу в рамках чемпіонатів України. Кольори «Шахтаря» Тарас захищає з 2010 року. Крім цього, в його активі 81 поєдинок в чемпіонатах країни в складі запорізького «Металурга».

Розгром туру

«Олександрія» дуже невдало грає в рідних стінах з «Десною». Не став винятком з правила і нинішній поєдинок суперників на «Ніці». Чернігівці без особливого клопоту впоралися з поки що чинним бронзовим призером першості. Рахунок в матчі відкрив хорошим обвідним ударом Філіппов. Калитвинцев ударом зі штрафного забив другий м'яч. На початку другого тайму Третьяков скоротив відставання в рахунку. Але це, як виявилося, був перший і останній гол команди Шарана в цій зустрічі. Далі забивали лише гості: Гітченко, ще раз Філіппов (з пенальті) і Тотовицький. З 60-ї хвилини «Олександрія» грала в меншості - був вилучений Бабогло. Підсумок - 1:5, «Олександрія» програє з таким розгромним рахунком другий матч поспіль. І, цілком можливо, вибуває з боротьби за медалі.

Валерій Василенко
Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.